Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 180)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Možná už to není nejlepší film, který jsem kdy viděl, ale v rámci mého dětství to bude už navždy jedna z nejzásadnějších událostí, které jsem zažil a to nejen v rámci sledování televize. Opravdu těžko popisovat vztah k filmu, který se stal pevnou součástí mojí historie a částečně určil i moje další životní cesty. I když se stále nejedná o starou záležitost, tak už se dávno stála kultem pro mnoho generací a podle mě jde skutečně o nadčasový snímek, který nezestárnul ani o minutu a stále má ten neskutečný drive. Marty je pořád ten správňácký frajer na skejtu, který to umí rozbalit i na kytaru a s pomocí bláznivého Dr. Browna a legendárního Deloraenu cestuje časem a k tomu ještě od sebe musí odhánět svoji budoucí matku, kterou je navíc třeba nasměrovat k jeho neschopnému budoucímu otci, aby historie zůstala nenarušená. Je vůbec možné se u něčeho tak našlapaného nebavit? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Calvin Klein, námořník, Darth Vader z planety Vulkán, Jimi Hendrix, ale i bojovník s efektem motýlích křídel, libyjským terorismem a Oidipovským komplexem (počít sám sebe je krvesmilstvo jak od Heinleina). Tím vším musí Marty McFly být, aby po svém nechtěném výletu do minulosti byl... Je fajn čas od času usednout do Zemeckisova DeLoreanu a na displeji nastavit následující údaje: Měsíc: Chytrost. Den: Dobrodružství. Rok: Nenáročnost. Čas: Zábavy. Vsadím se, že načas zapomenete na návrat do budoucnosti.. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"U všech Skotů..!" Asi to bude znít trochu pošahaně, ale do dnešního dne jsem všechny tři Návraty do budoucnosti viděl nejmíň třicetkrát, většinou bezprostředně za sebou jako jeden šestihodinový film. Jinými slovy jsem té trilogii věnoval (zatím!) 180 hodin neboli více než týden svého života. Jistě uznáte, že za těchto okolností je to něco víc než jen film. Pro mě je to obřad a přerušit ho už po jedničce nebo dvojce by byla svatokrádež! :o) Má to velkou výhodu - bez týdenních prodlev, ordinovaných tv programem, máte každý záběr v živé paměti a o to víc oceníte všechny ty důmyslné nové varianty v dalších dvou dílech, práci s hudbou atd. Nejprovázanější filmová trilogie všech dob! 100% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle filmu dodat, abych se po nekom neopakoval. Naprosto vynikajici film, kterej se zabyva originalne cestovanim v case a s tim spojenejma problemama, je dnes uz skoro klasikou. Prislo mi, ze diky skvele promakanymu scenari vse perfektne zapadne do sebe a i kdyz se neco vyrkne na zacatku a dokonci az ke konci filmu, vubec to nevadi. Tohle je asi nejsrozumitelnejsi film o podobnym tematu, protoze se v case neztratite. Navic napad s mladejma rodicema byl vybornej. Do toho navic vcelku slusne triky, skvela hudba a vynikajici herci Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover, Thomas F. Wilson, James Tolkan. Bez prvnich dvou by to proste nebylo ono, Foxova je to snad zivotni role, Lloyd byl vynikajici, trosku mi prislo, ze se choval jak v Preletu nad kukaccim hnizdem a Crispin byl naprosto genialni, skoda, ze nehral i v pokracovani. I kdyz je film nejmene akcni z cele trilogie, tak to nevadi, protoze je spis komedie. Proste skvela zabava, na kterou se muzete divat porad znovu. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

VELKÝ SKOTE! Robert Zemeckis je prostě génius, protože nikdo už nikdy nenatočí tak neskutečně originální a zábavnou romantickou komedii o cestování časem a incestu. Nadčasová osmdesátková žánrovka, která překonala svou dobu a změnila tvář moderní popkultury. Kdo hodnotí 4* a méně tak na něj někdo vysypte kupu hnoje. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Víme, že na cestování v čase potřebujeme 1,21 GW, což při dnešních cenách elektrické energie, pokud bychom ji odebrali z elektrické sítě při ceně 3 Kč/kW, stálo by nás to 3,63 milionů Kč. Ovšem je to cena za jednu hodinu. Pokud potřebujeme tuto energii pouze na 1 vteřinu, tak při výpočtu zjistíme, že cestování v čase stojí cca 1 000 Kč v přepočtu na cenu energií (daleko levnější než-li nejlevnější letenka do sousedního státu). (josefnovak)
  • Na parkovisku, kde sa natáčal únik Martyho (Michael J. Fox) pred teroristami, v skutočnosti nie je možné dosiahnuť rýchlosť 88 míľ za hodinu. (m.a.t.o.)
  • Když Marty (Michael J. Fox) navštíví v roce 1955 svého otce McFlye (Crispin Glover) doma jako Darth Vader v obleku proti radiaci, má v prvním záběru za pasem fén, ve druhém a třetím záběru ho už nemá. Ve čvrtém záběru však opět je. (josefnovak)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama