Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 180)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mé jméno je Darth Vader. Jsem návštěvník ze vzdálené planety Vulkán." Opravdu Calvine Kleine? A nejsi spíš Marty McFly, se kterým chce "parkovat" jeho vlastní máma? Ano, je to složité. Ale taky zábavné a má to ten nejšťastnější happy end všech dob. Přesto se mi z toho nezvedá žaludek. Místo toho dostávám chuť oprášit kytaru, ukrást plutonium, projet se na prknu s kolečkama a potrápit nějakého toho namachrovaného Biffa. Tolik chutí mi dá málokterý film. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Zemeckisovi jde práce od ruky. Je to suveréní rutinní řemeslník skoro jako Spielberg. Výtečné herecké výkony Christophera Lloyda, nebo také například Crispina Glovera jsou filmu ozdobou. Nemyslím ale, že se jedná o tak zásadní film, aby měl patřit do top 200. Back to the Future sice pěkně těží z námětu o putování časem, avšak v nastolených tématech se klouže pouze po povrchu a neřeší nic moc do hloubky. Martyho fotografie sice názorně ilustruje jak mizí jeho sourozenci a kolik má on času, ale logické to moc není. Také mi moc nesedí synťáková rocková muzika eightes, kterou považuji za dobu největšího úpadku tohoto hudebního žánru. A zrovna Huey Lewis je průkopníkem tohoto fenoménu. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento film režiséra Roberta Zemeckisa doslova milujem. Fantasticky zábavné cestovanie časom s mladým stredoškolákom Marty McFlyom späť do päťdesiatych rokov minulého storočia. To všetko vďaka geniálnemu vynálezu excentrického doktora Emmetta Browna. So strojom času, v podobe štýlového automobilu, spôsobia pozmenenie budúcnosti, čo môže mať katastrofálne následky. Je len na nich, aby stihli sled udalostí včas vrátiť do pôvodných koľají. "Návrat do budúcnosti" je úžastná sci-fi jazda. "Back to the Future"!!! ***** ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Možná už to není nejlepší film, který jsem kdy viděl, ale v rámci mého dětství to bude už navždy jedna z nejzásadnějších událostí, které jsem zažil a to nejen v rámci sledování televize. Opravdu těžko popisovat vztah k filmu, který se stal pevnou součástí mojí historie a částečně určil i moje další životní cesty. I když se stále nejedná o starou záležitost, tak už se dávno stála kultem pro mnoho generací a podle mě jde skutečně o nadčasový snímek, který nezestárnul ani o minutu a stále má ten neskutečný drive. Marty je pořád ten správňácký frajer na skejtu, který to umí rozbalit i na kytaru a s pomocí bláznivého Dr. Browna a legendárního Deloraenu cestuje časem a k tomu ještě od sebe musí odhánět svoji budoucí matku, kterou je navíc třeba nasměrovat k jeho neschopnému budoucímu otci, aby historie zůstala nenarušená. Je vůbec možné se u něčeho tak našlapaného nebavit? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Trilogii Back To The Future jsme rozebírali asi ve tři ráno, když nám končil maturitní ples a šli jsme zmrzlým Hradcem Králové do nejbližšího nonstop podniku, a i když byla opravdu nechutná zima (a byli jsme docela v náladě), došli jsme k tomu, že je to super. A to se mi normálně tohle cestování časem hnusí víc než francouzské situační komedie s převlékáním, zmatky, ztrátami paměti a dvojníky. Pošahanec Lloyd, mladíček Fox, takové decentní změny budoucnosti, létající DeLoraine a hafo dalších vychytávek mění podstatné náležitosti mého vztahu k tomuhle "žánru"...výjimka holt potvrzuje pravidlo. I když si neodpustím říct, že doktor Brown musí být opravdu génius, protože 7,62mm ze dvou metrů opravdu není málo:) ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Černý pickup, který se ve filmu objevuje, je přesněji Toyota Hilux Pickup Deluxe 4x4 Xtracab. (ajaxx)
  • Auto, ktoré slúžilo vo filme ako stroj času (DeLorean DMC-12), je prvým a jediným produktom spoločnosti DeLorean Motor Company (DMC). Motor z dielne trojice Peugeot, Renault a Volvo udával zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 8,8 sekundy a maximálnu rýchlosť cez 200 km/h. Podvozok bol vyladený s pomocou Colina Chapmana, geniálneho zakladateľa značky Lotus. Produkcia vozidla však trvala iba necelé dva roky, počas ktorých bolo vyrobených niečo cez 9 000 kusov a tri luxusné kusy, ktoré boli pozlátené 24-karátovým zlatom. (Raccoon.city)
  • Pred uvedením snímky do kín sa s pokračovaním nepočítalo. Po kladných ohlasoch a komerčnom úspechu však tvorcovia pri uvedení na videokazety pridali na záver filmu titulok „To Be Continued“. Zo záverečného vtipu s lietajúcim autom a problémami s deťmi sa tak stal cliffhanger a základ pre dve pokračovania. (m.a.t.o.)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama