Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Ve filmovém světě existuje "svatá Trojice", jakási "výjimka potvrzující pravidlo", kdy se pokračování vyrovná, ne-li předčí, svému předchůdci. Tyto pro mne jednoznačně představují Terminátor: Den zúčtování, Temný rytíř a právě druhý Návrat do budoucnosti (diskutovat bychom však mohli i o Star Trek Into Darkness...). Celá trilogie jakoby nestárla, s každým shlédnutím si divák všimne malých detailů, které možná při prvním shlédnutí opomenul, a především pak paralel mezi jednotlivými díly a náznaků toho, co nás čeká a nemine (za všechny jmenuje doktorovu košili s vláčky a pistolníky právě v Part II). Návrat do budoucnosti je jednoduše řečeno nestárnoucí klasika, kterou, přestože jsem ji již shlédla nesčetněkrát, rozhodně to nebylo naposledy! (A pro ty, co tu háží komentáře typu "režisér trochu přecenil technologie budoucnosti" - uvědomujete si, že sledujete science-fiction komedii, nikoli dokument,že? ;) ) (Back to the Future Day Screening; Vernon Hills, IL, 21/10/2015) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší díl trilogie. Komplikovanější a neuzavřený, ale výborně natočený. Robert Zemeckis předvádí skvělou režijní zručnost, když poměrně trhlý děj, který muže pro někoho být chaotický, pevně drží ve svých rukou. Opět skvělý M.J.Fox pro něho to byla asi životní role (nepočítáme-li seriál Všichni starostovi muži). Všechny skryté malé vtípky (Jaws 7 natočí syn Spielberga pamatujte si to a v roce 2015 uvidíme...) jsou stejně jako herecké výkony velké důvody pro opětovné pouštění filmu, který vás pokaždé něčím potěší. Opravdu tento film mám moc rád a s chutí ho sleduji stále dokola. Historie se přece opakuje. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Absolutní ztřeštěnost, hyperaktivita, tuny nápadů kašlajících na otázky logiky, geniálně pošukoidní Christopher Lloyd, věčně vyjevený Michael J. Fox a především nekonečná zábava. Podruhé. Narozdíl od zbylých dílů mi tu chybí jistá střídmost - ačkoliv šílená a logikou pohrdající je celá trilogie, dvojka se občas pere s mezemi, za nimiž už zábava upadá do mírně přetažené křeče. Na druhou stranu, z celé série je opravdu spolehlivě nejextrémnější. Tentokrát jen za 4. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ve druhém díle bohužel ubylo humoru a pohodové atmosféry, na druhou stranu film dostal dobrodružnější, akčnější a napínavější charakter. Snímek ještě více využívá paradoxů a možností cestování s časem a pohrává si s minulostí, přítomností a budoucností možná i více než by bylo záhodno, leč výborně mu to vychází a díky perfektní provázanosti s prvním díle tak nevznikají logické díry (i když dvojka nevyvrací 1 nedomyšlenou chybu z jedničky). Pro někoho je pokračování lepší než samotný původní díl, ale zřejmě záleží na tom, co daný divák od dvojky očekává (a já dostal něco trošku jiného, proto jen ty 4*). P.S. Už asi vím, kde se mohli tvůrci TBBT inspirovat rolí Howardovy matky (Biffova babička). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dvojka mi v niektorých momentoch príde ešte lepšia ako prvý diel. Hlavne úvod je perfektný, ktorý rozbieha film hneď s kraja. Aj keď cestovanie časom je tento krát ešte o niečo zaujímavejšie ako v prvom filme ako celok mi prišiel prvý diel lepší, no každopádne aj druhý diel ponúka skvelú zábavu kde naša parta (Fox, Lloyd, Silvestri, Zemeckis) nespúšťa nohu s plynu. Obľúbený soundtrack: Hill Valley, 2015. 85% - 4* ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Dlouhé roky se tradovalo, že Crispin Glover, který v prvním díle hrál otce Martyho McFlye (Michael J. Fox) George, nebyl v pokračování obsazen kvůli přemrštěným nárokům na honorář. To však byla pomluva a až po letech vyšlo najevo, že Robetovi Zemeckisovi a scenáristovi série Bobu Galemu vadila Gloverova kritika konce prvního dílu, který v kontextu tehdejší doby označil za Reaganovský –místo lásky a rodinných hodnot jsou preferovány peníze a majetek. Po různých naschválech a nabídce na honorář pouhých 125 000 USD, proto Glover pokračování odmítl. Zemeckis však jeho postavu v ději potřeboval – použil proto nevyužité záběry z prvního dílu a také najal Jeffreyho Weissmana, který s protetickou maskou tváře vzhledově odpovídající Gloverovi natočil nové záběry. Glover studio za použití své podoby zažaloval a obdržel mimosoudní vyrovnání 760 000 USD. Jeho žaloba se pak stala základem k dnešním smlouvám na ochranu osobnosti při využití podoby herce pomocí speciálních efektů a digitání technologie. Příběh má i dobrý konec – se Zemeckisem se během let usmířili a Glover se objevil v jeho Beowulfovi (2007). (kenny.h)
  • Marty McFly (Michael J. Fox) si má v roce 1955 koupit nějaké "nenápadné" oblečení. Vybere si černou koženou bundu a klobouk, což je zjevný odkaz producenta filmu Stevena Spielberga na postavu Indiany Jonese. Další důkaz nabízí scéna na plese, kde se Marty schovává pod stolem. Klobouk mu spadne a musí pro něj sáhnout, stejně jako několikrát činí Harrison Ford v roli neohroženého archeologa. (FTP)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama