Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pátek třináctého 4 pěkně navazuje na trojku a jako vždy Jason ožije a vrací se. Zase jsem poprvé tenhle díl viděl na videokazetě od kamaráda táty a tenhle díl už měl rychlodabing a překladatel zněl jak buzna :D Tento díl režíroval Joseph Zito a v podstatě film nepřináší nic novýho. Opět parta mladých u kempu Křišťálové jezero a Jason může začít další jatka. Překvapil mě tady mladej Crispin Glover v roli Jimmyho. Známej hlavně z komedie Návrat do budoucnosti. Nová postava ve filmu a bude i v dalších dílech, se jmenuje Tommy (Corey Feldman). Ve filmu má dobrý masky a na konci filmu rozmrdá Jasona mačetou. Jasona tu hraje Ted White a jeho masku udělali zase trochu jinačí a vypadá dobře - Jason je čím dál tim víc hnusnější a to mě na týhle sérii taky baví. Gore dobrý a podílel se na nich zase vynikající Tom Savini. Dal jsem tři protože jak jsem psal, díl nepřináší nic novýho a furt se ten děj stejně opakuje ale atmosféra pořád v pohodě. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

the final chapter ma 2 veci ktore dost tuto cast pozdvihuju a to mladeho a charismatickeho coeryho feldmana (ako hlavneho hrdinu tommyho) a crispina glovera a jeho uzasnu tanecnu kreaciu. dievcence su celkom chutne (hlavne dvojicky mi prisli zlate) a joseph zito ma par momentov ktore davaju tusit jeho buducu karieru akcneho rezisera (tri spomalene pady cez okno). par vtipnych hlasok a slusnych killov sa tiez najde a vdaka nim je stvrty piatok slusnym prirastkom do serie... ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tady to vypadá, že se víc nadává uživateli POMO:). No já se nechci moc zapojovat, ale já ho taky moc nechápu. Má víc určitě rozumu, než Golfista, ale nevím, proč pořád sleduje horory, když ho to očividně nebaví a jenom tu kazí jejich procenta. Tak a co se tohoto pátku týče, tak podle mě je to nejhorší díl z prvních čtyř. Není na tom nic špatného, ale není to už taková zábava a ani známí herci jako Crispin Glover nebo Judie Aronson to nezachranují. Jason by se měl zase začít víc snažit a opět vymýšlet originální vraždy. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Joseph Zito se hezky zaučil na Vrah z Rosemery a dokáže držet napětí,až do finále.Přesto ten hluk co dělá Jason okolo domu(holku yvhodí z okna,roztříská se o auto a nikdo nic neslyšel?). Jason se tu vyřádil do sytosti. Trošičku mě zklamalo,že Jasona dokáže dostat i malý kluk. Osobně si memyslím,ikdyž Jasona miluju,že se jedná o ten nejlepší díl z celé té série,přece za ty chybičky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších dílů, naplňující stanovenou kvótu - opět nás čeká bouřlivá noc, přebíhání z baráku do baráku a zpět, nevázaný sex, nevázané vraždění, no však to všichni známe a máme rádi. K tomu nadržený doktor v nemocnici, dětský nerd vyrábějící hororové masky (Corey Feldman), taneček Crispina Glovera, pár pěkných zpomalených stuntů (pád dívky na auto, pád hrdinky z prvního patra na zem) a rozsekání Jasona malým klukem. Po Vrahovi Rosemary druhý a poslední Zitův slasher, po kterém přesedlal na akční béčka (Ztracen v akci, Invaze do USA, Rudý škorpion) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Vzhledem k nízkému rozpočtu filmu museli někteří herci provádět nepohodlné nebo nebezpečné kaskadérské kousky sami. To se nelíbilo profesionálnímu kaskadérovi Tedu Whiteovi (Jason), který trval na ohleduplnosti k ostatním hercům. Vztah mezi ním a režisérem Josephem Zitem začal být velmi napjatý, což vyústilo ve Whiteův požadavek, aby nebyl uveden v titulcích. Kaskadér se poté od filmu distancoval a označil ho za "sračku". (Epistemolog)
  • Poté, co Ted White (Jason) dokončil scény pro tento film, začal okamžitě pracovat na filmu Starman (1984). Během nočního natáčení Starmana dorazila na plac skupina novinářů, kteří chtěli udělat rozhovor s Jeffem Bridgesem, ale ten nebyl k dispozici. Režisér John Carpenter proto reportérům řekl, aby si promluvili s Whitem o filmu, který nedávno dokončil. Poté, co reportérům řekl, že ztvárnil roli Jasona ve filmu Pátek třináctého 4, vyšel následující den článek výhradně o něm. A stejný večer se na natáčení Starmana dostavilo mnoho fanoušků série Pátek třináctého jen kvůli tomu, aby viděli Whitea. (Terva)
  • Film bol zakázaný vo Švédsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama