Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Plejáda skvělých herců se sešla v této snad nejbláznivější komedii, jaká v roce 2001 vznikla. Spousta gagů, ztřeštěností a etud v závodu, jaký tady ještě nebyl. Skupina náhodně vybraných návštěvníků kasina dostane příležitost zúčastnit se soutěže; kdo první dojede na druhou stranu Ameriky a otevře skřínku na nádraží, vyhraje milion dolarů. Že to pořádá milionář jen tak pro zábavu bohaté smetánky sice nepřekvapí, avšak dějově a nápady je to vše dotaženo do komediální dokonalosti. Co postava, to osobitý charakter, který je v rámci humoru a scén plně využit. Děj je sice prostinký, ale o ten tu v podstatě ani nejde, když je námětem daný. Film pobaví a to mělo být tvůrčím úmyslem, což se povedlo. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Skvělá svižná komedie plná spousty oblíbených osobností té doby. Hromada výborných hlášek a dokonalých scén. Asi se nejde nesmát, což je ostatně důvod, proč tato bláznivá blbost vznikla, pobavit! Možná jen škoda, že závěr přešel do sentimentality, ale v náloži předchozích parádních gagů to dokážu odpustit. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neuveriteľne zábavných komédií je veľmi málo. Vyskytlo sa tu toľko skvelých gagov a tak dobrých, že miestami som vybuchoval spontánnym smiechom, ktorý sa len ťažko zastavoval. Aj keď je dej priamočiary a jednoduchý, ani chvíľku som sa nenudil. Všetky hlavné postavy svoje vtipné scénky zvládli dokonale. Najviac som sa pobavil pri scénke s Lovitzom, keď nešťastnou náhodou vystúpil ako Hitler pred vojnovými veteránmi. To ťažko opísať, treba len pozrieť. Škoda toho precukríkovaného, presladeného konca. Scenáristi mohli preteky ukončiť inak, a nie tak neuveriteľne trápno-klišoidne. 85/100 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pythoňák Cleese je majitel kasína a peníze miluje jak nic jiného. A tak vymyslí ďábelský plán. Rozhází do výherních jednorukých banditů ve svém kasínu 6 speciálních výherních žetonů, po jejichž výhře se má dotyčný dostavit do ředitelny. Když se tak stane a šest udivených hráčů je pohromadě, sdělí jim, že v Novém mexiku na nádraží je ve skříňce s číslem 001 uloženo 2 miliony dolarů. Každý dostane klíč a je všem sděleno, že závod byl právě odstartován. Majitel kasína to samozřejmě nedělá jen tak, nicméně z původně překvapených výherců speciálního žetonu se rychle stanou závodnící, kteří se snaží být na nádraží první. A tak nám začíná vskutku originálné závod vzduchem, po zemi , přes poušť k částce, kterou si chce vyzvednout každý jako první. --- Komedie celkem bavila ale na rok 2001 to už bylo trochu slabé. Byla to tykový tipická komedie z osmdesátek, plná bláznivých hoček a slabších trokových efektů. Na stranu druhou nechybí originalita a až do konce mi nebylo jasné, kdo to nakonec vyhraje. Dávám tedy za dvě hnědé rtěnky Evy Braunové! * * ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Milionový závod je zvláštní film. Na jednu stranu má nezapomenutelné scény (každá vteřina, kdy je na plátně Jon Lovitz, ten chlap je komediální génius), na druhou stranu zase totálně nesmyslné postavy a jejich zvrácené chování. Proč je například Mr. Bean Ital?! Proč se postavy chovají naprosto idiotsky, obzvláště seriózní osazenstvo? Největším překvapením ale je, že Rat Race natočil Jerry Zucker, který je podepsaný za nejlepší spoof komedií všech dob Top Secret! (a výtečným Airplane). Tohle zjištění mi vyrazilo dech, protože při sledování téhle komedie by mě to opravdu nenapadlo, jelikož zmíněných filmům nesahá ani po paty. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 56,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 85,5 mil. (NIRO)
  • Postava Rowana Atkinsona, italský turista Enrico Pollini, měla podle původní verze scénáře být čínský diplomat. (dan.pacino)

Reklama

Reklama