Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (196)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Další generická blbost od ČT dojela do svého konce a i ta trojka je u mě tentokrát silně hraniční. Vlastně jsem tak znavený těmato lehce zapomenutelnými minisériemi, že se mi nechce ani moc nadávat na to, co tu mohlo být všechno mnohem lépe uděláno a radši budu držet hubu a krok s přesvědčením, že u pokračování rozhodně nebudu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vemte paní ven. Přinesla nám něco hodně důležitýho, tak ať jí udělají bukální stěr a daktylky, když nám to tady tak pěkně vochmatala." Docent mě bavil svou znalostí policejního prostředí. Tam skutečně pravá ruka často netuší, co před ní skrývá levá, velký akce nejednou nevyjdou kvůli absurdním kravinám a ambiciózní slečny se na kriminálky většinou dostávají bočním vchodem. Kupodivu z nich jejich nadřízení potom nemají radost a ty holky to "trošku" štve. U toho všeho jsem svýho času byl a baví mě, když je vědoucí autor nařčen filmovými recenzenty z nevědomosti. On se tomu musí smát a já mu tu dobrou náladu přeju. ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Všechno to, co se tady seriálu vytýká, se mi vlastně líbí. Beru to totiž s nadsázkou a s nadhledem. Nečekala jsem další 1. oddělení a myslím, že to tak nechtěli ani scénáristé. Naopak, své původní dílo používají jako odrazový můstek a záměrně ho odlehčují. A do tohoto konceptu pak přesně zapadají všechny tolik kritizované postavy - pedantský profesor, horlivá a prostořeká policistka, omezený a uřvaný šéf i komické duo "dvojčat". Nemám důvod remcat, bavila jsem se. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky odbytá minisérie. Vypadá, jakoby byla založena na postavách, ale obě hlavní jsou definovány pouze vztahem se svými otci, jinak se o nich nedozvíme nic. A v zaměstnání? Při vyšetřování dělají všichni takové chyby, že tam jako profesionál nevypadá nikdo. A pokud mě v prvních dvou dílech bavila prořízlá pusa Terezy Ramby, tak jsem po cliffhangeru druhého dílu ani neměl chuť si ten poslední pouštět. (50%) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Decentní docent ozbrojený obouvací lžicí staven do kontrapunktu k uřvané kolegyni Fousové, která trpí permanentním premenstruačním syndromem. Je fajn, že si v posledním díle uvědomila své nedostatky a iniciativně je vyřešila kobercovkou. Ve věci rivality a jemného humoru pak tady máme Laurela a Hardyho pražské kriminální policie. Konkrétně Hádek, co hádám nevidí na SPZ odjíždějících vozidel a prostorově výrazný Taclík, kterého by ve fyzických testech udělal i penzionovaný noční vrátný z budovy útvaru. Že jim všem velí Vetchý, na kterého přichází to hrozné PMS v návalech, aby poté na konci zjihnul a hloupému divákovi vše dovysvětlil, už nemůže nikoho překvapit.. Já vám nevím, ale že odborník na profilování zločinců nakonec odhalí pachatele mravenčí prací v terénu nebylo potřeba roztahovat do třech epizod. Strach bez mysteriózna a dobrého scénáře ztrácí na zajímavosti a výsledkem je pak tohle kriminální preso s mlíčkem.. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (22)

  • Série se natáčela od poloviny září do konce listopadu roku 2023. Na natáčení bylo celkem málo času také proto, aby tvůrcům moc neutekla příroda, aby toho co nejvíce stihli v jednom podzimním čase. (rakovnik)
  • Impulsem ke vzniku seriálu Docent byla skutečnost, že Jiří Strach se nestal režisérem Případů 1. oddělení (od r. 2014). Přitom to byl právě on, kdo dvěma neznámým scenáristům k realizaci Případů 1. oddělení výrazně pomohl. „To on nám dvěma píšícím amatérům dal na podzim 2011 tip, za kterým správným člověkem v televizi máme s Případy jít, aby se to hnulo,“ říká Jan Malinda. „A i když Jirka potom Případy nerežíroval, vzal to s nadhledem granda a pravil: ‚To nevadí, kluci. Až si ty vaše Případy jednou doděláte, tak pro mě napíšete třídílnou detektivku pro Ivana Trojana.‘“ (fallrock)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama