Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

FIlm jsem videl jako malý kluk a do Anny jsem se hned zamiloval. Film byl a stále je pro mne jedním z nejdojemějších kousků. Teď jsem si ho pustil po několika letech a opět jsem v poslední třetině neudržel slzu. Ovšem nevím, zda bych dal 5 hvězdiček kdybych ho teď viděl poprvé. Jak tu někdo psal, tak ideální je to tak do 13 - 14 let. V té době bych však 5 hvězdiček rozhodně dal. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Rodinný snímek o děvčeti a jejím kamarádovi, dalo by se říct klasický příběh z amerického maloměsta o dětském přátelství a prvním polibku. Ale pár netradičních prvků by se našlo: Vadin otec je majitelem pohřebního ústavu - morbidní a netypické místo pro výchovu dítěte. Druhá věc vybočující z obvyklosti je tragédie, u amerických filmů vídaná jen málokdy. A právě absence happyendu je pro mě zdrojem častého dilematu: 3* nebo 4*? Nakonec nezbývá než připustit, že chvilkama je to nuda a Vada je fracek na pár facek:-). Tedy 3* a hezkých 69% pro příjemný film na nedělní odpoledne. ()

Reklama

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

22 vterin Credence Clearwater Revival "Run Trough the Jungle" //// 50 vterin CCR "Bad Moon Rising" //// Buh jednou rekla "Sont les choses incoherent et douces" a tento film je toho dukazem ////// Rekla to Buh? Ne, byl to jeden francouzskej basnik, a prestoze spolu spali tak se to nepocita jako jeji vyrok. A je tento film dukazem teto francouzske vety? Odkdy potrebuje kecani dukazy? ////// Tato komedie je "vykonstruovana" vic nez pripad porucika Kolumba. ///// V tomdle filmu je vic smrti nez v mym nedelnim obede. //////// Dokonce se snazi i zmarit snahu o resurekci. Zabili totiz rybu - symbol krestanstvi. Je tu vysoka hladina kontrastu s pozdejsim transversalni atrakci vodni hladiny, symbolem pariace. Jeste jedno latinsky slovo a utrhnuti ti su7ina a narvu ti ho do nosu - pak budes smrkat podobojim. Sem si myslel ze mi odpustis to jak se snazim bejt chytrej. Hochu, to sis vybral spatnou vec na odpousteni. ////// Tento film je podobny a vtipnejsi. Bohuzel v nem neni tolik morbidniho humoru. Tim myslis tech pet minut na ktery sem te musel zbutit?. Zbuchtit? Whatever. ///////// Protrel si oci a zamyslel se. Co se vsema tema symbolama? Jen tak vesele probzukuji hlavou. "Kdyby tam bylo aspon neco, co by to vse, ten zmatek, spojilo. Lepidlo? Vceli kasicka? Med?". Med lepi. To vedel taky. "Nebo?". Prepnul kanal. Bzzzzzz.t. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o ten prípad, keď chémia medzi hercami úspešne zakrýva neatraktívnosť príbehu. Výkony detských hercov by totiž nenasrali ani ženu na vrchole laktačnej psychózy. Anna Chlumsky a Macaulay Culkin dokázali nebyť prehnane dospelými deťmi a tiež neskĺznuť do preafektovaného fakana. Vkusný film o vzťahoch. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Krásný a citlivý film o dospívání jedné holčičky, která má za otce funebráka. I když je obklopena smrtí, tak je veselá a svá. Zažívá první lásku, zklamání a složitost dospělého světa. Všechno je najednou tak komplikované, ale život se nezastaví. Upřímné dětské role i výteční Jamie Lee Curis a Dan Aykroyd. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Scenáristka filmu Laurice Elehwany sa vyjadrila, že príbeh filmu je inšpirovaný jej kamarátkou z detstva, ktorá žila v pohrebníctve. (dwdb)

Reklama

Reklama