Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Připomínka devadesátých let na mě působila tak realisticky, až se mi dělalo zle z toho, co všechno se dělo. Včetně výroku Klause z úvodu. Na konci sice tvůrci připomněli Bělu a Mrázka, ale ještě nevím, proč nám tají jak dopadl dnešní případ. Ovšem jako největší slabinu vidím nevýrazného představitele Kozáka. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak  zatím  nějak  nevím . Kamera  nějak  divně , postavy  takové  instantní  ,  bez bez  nějaké  vnitřní  jiskry , zápalu , náboje . Dále  je  třeby  řící , že  Pagáčová je  tam  asi  omylem a  Mikluš i Sokol se mi tam vůbec  nehodí . Ten co hrál Jonáka -   dooost   dobré . SHRNUTO -    jsem  nějak  zklamán  z  úvodního  dílu . Pan  Mareš  se  snažil ,   aby  to  vše  vyšlo  dobře  , ale  zatím  slabé  * * * .  Joo  a  Finger  věrohodný . A  ten co  hrál  mladého  Vetchého  , ten  byl  asi  nejslabší .  Tak  to  jen  tak  na  úvod . ()

Reklama

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Tyto kauzy mě vždy dost zajímaly... Orlíci, Mrázek, Běla, Berdychovci, Jonák atd.... Osobní vzpomínky (jestli se to tak dá říct) na to rozhodně nemám, rodiče nás vyháněli od zpráv když se tam objevovalo něco takového... Jediné co jsme si díky tomu vybavil byl náš starej děsnej favorit... Proč jen čtyři hvězdy? Nechávám si prostor pro další díly a za Sokolovo "sorry" u Jonáka... Navíc je to takové zmatené jako ten děj moc jmen najednou, z vraždy k největším padouchům té doby, pak k Číňanům, pak k Orlíkům, prostě takovej zmatek... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto nejlepší uživatel této databáze musím rovněž uznat, že Franty Mrázka bych si v tomto seriálu přál rozhodně víc. Taktéž jsem úplně nebyl oslněn hereckými výkony a obsazením. S výjimkou Jonáka, který je skvělý, Taktéž asi málokoho potěší závěr tohoto dílu, kdy asi prostě jen vypršela povolená stopáž, tak si s tím tvůrci nelámali hlavu a prostě to utnuli, jak je zrovna napadlo. Na stranu druhou oceňuji, že je seriál čistokrevné krimi a nevěnuje se tolik píčovinám typu rodinný život postav. Po celou stopáž jde k věci. Chrlí stále nová jména a z tohoto pohledu je to opravdu koukatelné krimi podle pravdy, které rozhodně nenudí. [69 %] ()

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby som to nezazil V SKUTOCNOSTI , tak poviem ze: je to prekombinovane,  umele, vymyslene, nerealne, prehnane.... bla bla... Teda zaciatok tohoto postkomunistickeho trhoveho kapitalizmu som zazil este v Spolocnom state a potom pokracovanie v Meciarovsko-Lexofsko-Sviechtofskou Mafianskom Slovenskom State  Mikulasa Kocnera Cernaka. Ale v podstate to bolo ako cez KOPIRAK. kopirovaci papier cierny alebo niekedy aj modry si PLISEK daval medzi kancelarsky papier., ked potreboval "vytlacit" kopiu z mechanickeho pocitaca. Pre teenagerov to bola klavesnicA... :-D zvana pisaci stroj... Ale k veci. bal som sa tohto serialu lebo 1.oddelenie je moja SRDCOVKA. Ale po prvych 3 castiach spokojnost 85% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Vražda bodyguarda Jívy se natáčela v Praze Dejvicích Nad Šárkou 132. Na plotě ale můžeme vidět tabulky ulice Hadovitá a čísla popisná/orientační 247/12. Ty odkazují na skutečné místo, kde se vražda odehrála. (Frontier)
  • Hlídkové policejní vozy mají běžné poznávací značky, kterými ale začaly být postupně označovány až od roku 1995. Děj epizody se však odehrává mezi listopadem 1993 a dubnem 1994. V té době měly všechny hlídkové vozy značku s písmenem „B“ a pěti číslicemi. (Martin_L)
  • Když v 53. minutě Plíšek (Martin Finger) s Tůmou (Ondřej Sokol) jedou obhlédnout posilovnu „v Podolí“, je v pozadí opakovaně vidět věž Husova sboru ve Vršovicích. (ladyViolet)

Reklama

Reklama