Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Victor Frankenstein je mladý chalan, ktorý má pomerne netradičný koníček - filmárčinu. Svoj prvý režijný počin premieta jedno dopoludnie rodine a spolužiakom. Hlavnú úlohu vo filme hrá jeho milovaný pes Sparky. Viktor sa stretol s nadšenými reakciami, no krátko na to nečakane prišiel o svoju hviezdu - Sparky chvíľu po projekcii filmu umiera pod kolesami auta a zdá sa, že z Victora vyprchala všetka chuť do života. Ale iba do chvíle, kým im v škole profesor biológie na žabe neukáže, ako možno pomocou elektriny dodať mŕtvemu organizmu život. Victor dostane šialený nápad - oživiť Sparkyho, torý už nejakú tú chvíľu leží na "cintoríne domácich zvieratiek". Teoreticky je to síce možné, ale aké to bude mať následky? (oli.G)

(více)

Recenze (142)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Frankensteinově atmosférický ČB filmek, kterej ale místo monstra má psí, ale to se ani nedá nazvat monstrum, ale takovej mazel malej milej roztomilej hafan. Má to nápad, má to aji parodicky narážky na skutečnýho Frankensteina, ale vyloženě nadšení nemám. Štěstí, že to bylo tak krátky, ale su zvědavej, co z toho Burton udělal ve verzi z roku 2012 - to bych řek, že bude lepší... ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem viděl novější verzi a pak tuto a udělal jsem dobře. V podstatě je to zkrácená verze, kde je necháno jen to základní (a nejlepší) a ještě je to hraný, takže jsem si v klidu mohl užívat to srovnání s animovanou verzí, což jsem ještě u žádnýho animáku neměl. Tim Burton jak ho neznám a nezklamal :-) ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Temný, dojemný příběh, který vypráví o chlapci jménem Victor, který má jediného přítele - svého psa Sparkyho, kterého nade všechno miluje. Jednoho dne se však stane příšerná nehoda a Sparky umírá pod koly auta. Victor po ztrátě jediného přítele ztrácí chuť k životu. Pár dní na to, Victora napadne šílený nápad, jak svého pejska oživit. To se mu za pomocí elektřiny podaří a Sparky 'ožije'. Když se to dozví sousedé, začínají mít na franken-Sparkyho spadeno, protože ho mají za zrůdu. To je ale přejde ve chvíli, kdy Sparky zachrání malému Victorovi život. Příběh si mě opravdu získal, je to skutečně pěkné, avšak velmi ponuré - na což jsme ale od Burtona naštěstí zvyklí. Film je černobílý, takže i za to dávám filmu velké plus. - "People are weird." ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek, který vyloudí úsměv, nechá přeběhnout mrát po zádech i skoro vymáčkne slzičku. Zdá se to téměř nemožné, ale Burton mi opět dokázal, že je mistrem mistrů filmové oblasti. Jsem velice zvědavá, jak dopadne celovečerní snímek Frankenweenie, plánovaný na příští rok. Ale u NĚHO jsem si téměř jistá, že nám bude předložený další lahodný pokrm, který nás zasytí tak, že popcornu v kině nebude zapotřebí. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

když už jsem napsal komentář k novému Frankenweeniemu, tak něco musím sesmolit i sem. Studio Disney Tima Burtona za tento film prý vyhodilo, ale animovanou verzi si objednaly, darebáci. V porovnání mezi oběma u mě vítězí tahle původní verze. Tato má pro mě mnohem lepší atmosféru a není tak středoproudá. Takže doporučuji! [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Frankenweenie byl po deseti letech své existence (roku 1994) uveden na DVD a později i na Blu-Ray. (ČSFD)
  • Rozpočet filmu byl 1 milión dolarů. (ČSFD)
  • V listopadu 2007 podepsal Tim Burton smlouvu na natočení celovečerní verze filmu Frankenweenie, uvedené v roce 2011. (ČSFD)

Související novinky

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Reklama

Reklama