Reklama

Reklama

Vincent

Krátkometrážní / Animovaný / Loutkový
USA, 1982, 6 min

Režie:

Tim Burton

Scénář:

Tim Burton

Hrají:

Vincent Price

Obsahy(1)

Vincent Malloy je sedemročný chlapec, ktorý fanaticky obdivuje hororvú legendu Vincenta Pricea. Dokonca si myslí, že on sám je týmto slávnym hercom a svoj život vidí ako sled morbídností páchaných najmä na jeho matke... Krátkometrážny animovaný film VINCENT je oficiálnym debutom slávneho Tima Burtona. K bábkovému príbehu nahovoril komentár Burtonov obľúbený herec, a to sám Vincent Price. (Avathar)

(více)

Recenze (342)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si myslím, že je ten pravý Burton a že z tohoto krátkého depresivního a bizardního přesto skvělého a zajímavého krátkého snímku se pak odvíjely ostatní filmy. Můžeme tu najít základy Frankenweenie, Corpse Bride a svým charakterem i další filmy a zároveň se určitě inspiroval Frankensteinem a samozřejmě Edgarem Allanem Poem - to je tu velmi znatelné nejen, že o tom mluví, ale vzhledem k rýmovanosti, ukončení Nevermore, několikrát zmiňovanému Raven a taky své temnosti, hrůzy a deprese. Myslím, že tady tomu není, co vytknout. Krása. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý animovaný kraťas, který se bohužel díky své velmi střídmé délce nestihne pořádně rozjet, ale i tak jsou v něm místy zajímavé předzvěsti Timova stylu... A navíc by mohlo být docela zajímavé vědět, co vše mají společného Tim Burton a Vincent Malloy kromě obdivu k Vincentu Priceovi a podobného vzezření.. ;o)) ()

Reklama

ad-k 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených krátkých filmů. Budoucí poetika Tima Burtona je zde podána v celé své kráse, černobílý obraz plný hry stínů a nočních můr jen dodává na působivosti. Výtečně působí např. střety temných myšlenek s realitou, např. s maminkou. Na zajímavosti toho všeho přidává i fakt, že vše je podáno ve sluchu lahodících verších. Jako Burtonovská pohádka inspirovaná E.A. Poem výborný "kraťas". Nevermore bych v tomto případě nerad použil, rád se totiž na Vincenta podívám znovu... 80% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Z těch animovaných kraťasů, co jsem poslední dobou viděl jasně vítězí fantasta Tim Burton. Už v mládí věděl, jak bude po zbytek života točit a proto nepřekvapí režisérská jistota a jistý nadhled u Vincenta. Originální, skvěle zpracovaný, nádherně hudebně podbarvený - přes to všechno je obrovsky přechválený a příliš vysoké hodnocení má jen díky hvězdnému statutu jeho režiséra. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

burtonov rukopis je citatelny uz od prvej sekundy. krasna animacia, ktora v sebe nepotlaca ani kusky desivosti a strachu, ale pritom je riesena velmi hravou formou pomocou prijemnych textov, ktore sa na konci rymuju..ku kratkometraznej dokonalosti dopomaha hlas cloveka, ktory nahovoril sam seba :) ..som velmi rad, ze Tim rozvinul svoj potencial az do dnesnej podoby. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Vincent Price se o účasti na tomto snímku vyjádřil jako o "nejradostnější věci, co se mu kdy stala; dokonce lepší než hvězda na hollywoodském chodníku slávy". (Morien)
  • Saturnský písečný červ, který se později objevuje v Burtonových filmech Beetlejuice a Noční můra před Vánoci se poprvé ukazuje v tomto filmu, stejně jako pes maskovaný za Frankensteina, jenž je k vidění ve filmu Frankenweenie. (Morien)

Reklama

Reklama