Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (758)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklá a svérázná parodie, která nehraje jen na opakování scén parodovaného, ale jede si po vlastní cestičce. Tim Burton mi upřímně vůbec nic neříká, ale tohle mě docela oslovilo velmi cynickým humorem a několika nezapomenutelnými scénami (prezident a Marťan si podávají ruce:))), v nichž hvězdy Hollywoodu umírají příšernou smrtí. Tak nezapomeňte, až se objeví invaze, pořádný repráky a operetu Rosemarie. "When I'm calling you uuu uuu..." ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Mě tedy vůbec neudivuje, že takovou blbost natočil zrovna Tim Burton. Ten mi totiž už od pohledu připadá jako hodně svérázný člověk, což se tady jen potvrdilo. Snímek zpočátku plný utahaných a nudných dialogů se postupně promění ve směsici těch nejšílenějších akčních scén v hlavní roli s tak bláznivě vypadajícími mimozemšťany, že se to prostě nedá popsat. Bohužel to ale není ani zdaleka tak vtipné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Nebýt Jacka Nicholsona, který dokonale ztvárnil roli amerického prezidenta, kdo ví, jak by tahle šílenost dopadla. Takhle je to výhradně díky němu ještě na 3*. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mars útočí je naprosto nádherná pocta béčkovým filmům ze starých let. Úplně na mě dýchla ta atmosféra, Burton umí a než že tohle je jeho nejhorší film. Film je dost akční takže nenudí, je dost srandovní takže se člověk i nasměje. Film sice není nijak z dnešního hlediska úchvatný, ale drží si standart i do dnes. Rozhodně to není tak trapná invaze jako třeba z Transformers. Navíc tenhle film může nabídnout i slušné herce, ať v hlavních rolí(Brosnan, Nicholson), či v rolích menších(Fox, Portman). Film je prostě správnou poctou béčkům, na nic si nehraje, je vtipnej a dost černohumornej. Slabších 5*. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poněkud netypický film na Tima Burtona. Mírně rozháraná sci-fi, která asi původně chtěla být více vtipná, než nakonec je. Velká plejáda hollywoodských hvězd nepomohla režisérovi vytrhnout z paty trn v podobě nedokonalého scénáře, neboť svým rolím herci věnovali vesměs jen přiměřené množství energie, ale ani kapku navíc. Přesto není možné tento film šmahem odsoudit, neboť jako komerční zábava si stále ještě drží poměrně vysoký standart. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Bláznivě vtipná taškařice, prošpikovaná hollywoodskými hereckými špičkami. Bavila jsem se od samého začátku. Je nad slunce jasné, že se v tomhle vesmírném příběhu Tim Burton neskutečně vyřádil. Smlsnul si na komplet celém Kongresu Spojených států včetně samotného prezidenta a svůj díl dostala i Francie. Je to rebel! ;-) ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Severoamerické tržby byly 37,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 101,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama