Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (758)

kinej 

všechny recenze uživatele

Mars attacks je dobrá komedie. V době svého vzniku ho neznalí lidé nešťastně brali jako parodii na Independence Day. Asi kvůli explodujícím památkám. To je ale nesmysl, jednak Independence Day parodovat nepotřebuje, je sám sobě karikaturou, a dále smysl exitence Mars Attacks, má kořeny mnhohem hlouběji v minulosti. V knižní předloze a v béčkových sci-fi padesátých let. Jednou již toto téma Tim Burton nakousnul Ed Woodem, a teď se k němu vrací sám v pozici jakoby béčkového režiséra. Myslím, že film je vydařenou parodií na staré naivní sci-fi a katastrofické snímky. Zároveď Burton vtipně zakomponoval a inovoval onu již dávnou přežitou sci-fi estetiku 50.let. Vtipná je především typologie postav, typická pro katastrofický žánr. Bývalý boxer, vracející se k manželce, abstinující budhistka Annette Bening atd. Dost se mi líbil například Martin Short v roli PR poradce, ten se fakt trefil. Svkěle zahrála svůj výstup i marťanská sonda Lisa Marie. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Opravdu nepochopím, jak tento film může někdo brát vážně, padesátky nepadesátky, teoretikové neteoretikové, elita neelita. Ano, vím, BYL to právě Burton, kdo v Edovi Woodovi viděl více než jen diletanta se zápalem do filmového řemesla. Ale vážně, áčkoví herci kam oko dohlédne, Marťani s kachní řečí pozpátku, invaze v přestrojení do Bílého domu, šílené odkazy na kultovní filmy, naprosto úmyslná infantilita scénáře... je to skvěle promyšlené, za mě lepší než Bláznivé střely. Jen nechci spoilerovat. A že předlohou byly sběratelské karty? Klobouk dolů. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pri prvom zhliadnutí, ktoré sa u mňa odohralo asi ešte v 90.tych rokoch sa mi to vskutku dosť páčilo, hlavne aj vďaka neskutočne hviezdnemu obsadeniu. Už pri druhom pozretí, ktoré bolo asi v roku 2011 mi to ale prišlo ako úplná hlúposť, s minimom kladov. Holt je to asi dôkaz toho, že sme v 90.tych rokoch žili inak a stačil nám k spokojnosti takýto film. Pri druhom zhliadnutí mi hlavne vadili príšerné "kostými" marťanov. V dnešnej dobre lepšie vyzerajú aj v animovaných filmoch. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poněkud netypický film na Tima Burtona. Mírně rozháraná sci-fi, která asi původně chtěla být více vtipná, než nakonec je. Velká plejáda hollywoodských hvězd nepomohla režisérovi vytrhnout z paty trn v podobě nedokonalého scénáře, neboť svým rolím herci věnovali vesměs jen přiměřené množství energie, ale ani kapku navíc. Přesto není možné tento film šmahem odsoudit, neboť jako komerční zábava si stále ještě drží poměrně vysoký standart. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Oceňuji pokus Tima Burtona vrátit se do invazivních padesátých let dvacátého století s bláznivou sci-fi o návštěvnících z Marsu, ale shledávám ho spíše jako pokus-omyl. Nemůžu říct, že by mi tento film připadal kdovíjak povedený, a ani na vtipu toho moc nedohnal. Obsazení je sice moc hezké a je zajímavé sledovat, jak nějaká postava nečekaně umírá, nebo i něco horšího. Ve finále se v tomto snímku odehraje hodně nečekaných věcí, což tak úplně nekoresponduje s klasickými sci-fi snímky, na které se Mars útočí! snaží navázat. Tak trochu nevím, jak mám hodnotit. Na mě to tedy moc nezapůsobilo. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Natáčelo se v Argentině (Buenos Aires), USA (Arizona, Kansas, Las Vegas, Nevada, Washington) a Holandsku (Stadskanaal). Natáčelo se od 26. února do 1. června 1996. (hippyman)

Reklama

Reklama