Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (760)

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film ma hned dva velke klady. Prvy - vzdava hold klasikam ako Vojna svetov ci Godzille, a ta druha - robi si vysmech s americkych filmov a paroduje mnohe zauzivane postupy v hollywoode. Za vsetko aspon hlaska - "Mam dojem, ze musime teraz vybudovat znova nase domy a vsetko ostatne. Ale tak ma napadlo, ci by sme nemohli byvat v indianskych stanoch. Maju vela dobrych vlastnosti." :))). Mimo toho skvely cierny humor a plejada kvalitnych hercov v cele so skvelym Nicholsonom v dvojrole (neda mi nespomenut skvelu vedlajsiu rolu Pierca Brosnana a genialnu, hrozostrasne krasnu martansku zabijacku). Zabavil som sa skvelo. Dalsi z rady Burtonovych vynimocnych filmov. (9/10) ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Pocta sci-fi béčkam s takou dávkou nadsázky, že by to zložilo aj koňa. Vynikajúco obsadená srandička v typickej Burtonovej pestrofarebnej palete vás buď dostane do kolien, alebo znechutí - nič medzi tým. A keď ste navyše fanúšik Jacka Nicholsona, dostanete hneď dvojitú porciu. No neberte to! ... President Dale: "Why can't we work out our differences? Why can't we work things out? Little people, why can't we all just get along?" ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Doslova parodie na parodii Den nezávislosti, nemůžu si pomoct, než jsem se pustil do tohoto filmu říkal jsem si ,, Nicholson, Brosnan, DeVito, Portman.. to nemůže být nic špatnýho, no ale bohužel skutek utek, v prvních 20 minutách filmu se skoro nic neděje, efekty průměrné, někteří herci příliš nevýrazní, a nejpodivnější scéna z celého filmu : hlava S. J. Parker na psím těle bavící se se samotnou hlavou P. Brosnana, jako nevim no.. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklá a svérázná parodie, která nehraje jen na opakování scén parodovaného, ale jede si po vlastní cestičce. Tim Burton mi upřímně vůbec nic neříká, ale tohle mě docela oslovilo velmi cynickým humorem a několika nezapomenutelnými scénami (prezident a Marťan si podávají ruce:))), v nichž hvězdy Hollywoodu umírají příšernou smrtí. Tak nezapomeňte, až se objeví invaze, pořádný repráky a operetu Rosemarie. "When I'm calling you uuu uuu..." ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je vidět, jak se s časem filmy pro člověka mění. Jako malý jsem Mars nesnášel. Dnes už jsem si ho i docela užil. Nic to sice nemění na tom, jaká pitomost to je, ale Nicholson coby prezident, kterému nic nevychází, Brosnan jako vědec, který nechápe situaci, plus zbytek hvězdného obsazení tvoří sympatickou partu, která se porve se zvráceně sympatickými ufony. Sympatické. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • „Mars útočí!“ byla původně sci-fi karetní kolekce z roku 1962, vyprávějící příběh Země napadené mimozemšťany. Společnost Warner Bros. musela pro Burtona koupit její filmová práva. (Olík)
  • Natáčelo se v Argentině (Buenos Aires), USA (Arizona, Kansas, Las Vegas, Nevada, Washington) a Holandsku (Stadskanaal). Natáčelo se od 26. února do 1. června 1996. (hippyman)

Reklama

Reklama