Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (162)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel o tom, že chce Nova natáčet různý věci exkluzivně pro Voyo, klepal jsem si na čelo. Žil jsem totiž v představě, že kvalita bude odpovídat tomu, co vidíme u nich v TV. Případ Roubal sice není žádnej velkej majstrštyk, ale musim říct, že svoje kvality má. Ať už v podobě nabušenýho castingu (kterej má tentokrát dokonce co hrát) nebo co se týče technický kvality. Občas mě teda vadil zvuk, kdy “nabasovaný” pasáže mnohdy víc než je zdrávo zastíraly mluvený slovo. Trochu mě taky zklamalo, že se příběh věnuje v podstatě jenom soudnímu procesu. Očekával jsem totiž spíš něco chronologicky natočenýho o Roubalově životě a pak samozřejmě i o jeho dopadení a odsouzení. Nakonec jsem ale stejně spokojenej, protože koukatelnej kriminální thriller se v českejch podmínkách fakt moc často nevidí, tři silnější hvězdy. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt slabého obsazení ve vedlejších, ale výrazných, rolích, šla bych s radostí do plného hodnocení. Rozpor mezi výkony excelentními a absolutně nevýraznými, až amatérskými, mě vyrušoval ve všech částech. Kromě Hynka Čermáka, tvl. toho už asi nechci nikdy potkat osobně 😆, Davida Švehlíka, paní prezidentové i podivné dívčiny s naslouchátkem, velmi chválím zapojení madam Reginy, naprosto skvělé to herecké dámy, přeji si ji vídat častěji a Jituš v roli bordel mamá taky perlila ve velkém stylu. Tereza Kopáčová opět zabodovala, však pokud při výběru herců musela z nějakých zevních vlivů dělat kompromisy, je to škoda, protože má na herce výborné oko. A pokud se jen sekla, nevadí, utnout se může i mistr a koneckonců laťku si nedávným Ochráncem hodila sama vysoko. Jinak parádní retro, výborně poskládané, svižné, finální díl vyvolal až nečekané emoce, no opravdu mi pil krev, jak už dávno nikdo, takže chválím a těším se na další tvorbu. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cením si snahy TV Nova udělat něco exkluzivnějšího pro svou VOD platformu a tomu odpovídal i hvězdný casting. Neříkám, že to bylo bůh ví jak napínavé, ale zajímavé to pro mě bylo až do konce- Pričlo mě tedy až neuvěřitelné, že si Policie sebou bere babku svědkyni na výjezd nebo Roubalův moták, těch prá jmen si nebyl schopen zapamatovat ? To jsem se musel vážně smát. Jinak samozřejmě ekhlaf toho jak fungují právníci, jejich práce to teda chce skutečně kachní žaludek a nulový svědomí. Státní zástupkyně mě přišla teda hodně teatrální, ale celkově mě to bavilo a to je hlavní. Hynek Čermák přesnej, Kamilu Trnikovou jsem viděl na Palmovce a myslím si, že herecky ja na tom hodně dobře. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli je to avizováno, byl jsem zklamaný ze způsobu podání jednoho z našich velkých vražedných případů. Nejvíce v tom, že samotnému pachateli je věnována nejmenší pozornost. Soudní drama není špatně natočené, ovšem okolní omáčka je příliš řídká a občas nechutná. Pevně doufám, že v budoucnu bude případ ukázán z pohledu krimi až horroru s velkým důrazem na život a činy Roubala (i za cenu určité licence). ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] Třídílná česká mini série mapující skutečné události českého sériového vraha Roubala. No, musím říci, že na poměry novodobých českých záležitostí to nebylo vůbec špatné. Takové sice jen na to 1 vidění, ale k zahození to rozhodně nebylo. Kdyby zde bylo víc zapamatovatelných scén, kdyby se trochu víc přitlačilo na pilu; kdyby jsme konkrétně viděli víc drsnějších scén ohledně vražd atd, možná bych tu 4* dal, ale to je fuk. Herecké obsazení je na tom docela dobře. Hynek Čermák hraje Roubala přesvědčivě. Nejvíc mě ale zaujala Kamila Trnková, která mladou a nadějnou advokátku zahrála výborně. Měla zajímavou postavu a i její lehčí závislosti na lécích … – to vše bylo pěkně vykresleno. Nezklame ani Jan Čenský či horlivý policista, kterého hraje David Švehlík. Co se týče Dagmar Havlové, tak ta se mi jevila tak nějak divně. Chvílemi mi seděla a občas jsem si říkal, že je trochu trapná. Celkově to ale docela rychle ubíhá. Člověk se moc nestačí ani nudit. Soudní scény mám celkově ve filmech rád. Zde byly výslechy tak trochu ploché, ale budiž. Určitě by se dalo ještě něco vylepšovat, ale v rámci toho, že to bylo točené dle skutečnosti a na české filmové poměry současné doby, si tu nemohu víc stěžovat. Jen si říkám, že policie udělala jednu nelogickou díru (nenahlášení té paruky). To bylo i ve skutečnosti? I hudební doprovod nebyl ve filmu špatný. Takže mé hodnocení - silná trojka* ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Režisérka Tereza Kopáčová nejprve nabídku producentů k režii odmítla, protože se zalekla příběhu o masovém vrahovi. (hansel97)
  • Kriminalista Jakub (David Švehlík) říká státní zástupkyni Neumannové (Dagmar Havlová) o Roubalovi: „Jezdí bejvalou Havlovou limuzínou.“ Zajímavostí je, že to říká bývalé manželce prezident Havla – Dagmar Havlové. (sator)
  • Během akce na dopadení Ivana Roubala (Hynek Čermák) v pražském metru se před kamerou několikrát objeví Jan Štoček – elitní pražský detektiv, který se mj. podílel na dopadení Ivana Roubala. (Frontier)

Reklama

Reklama