Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dávám za strhující myšlenku a jak zde bylo už i řečeno strhující konec!Neo z Matrixu a Trávníkář jako Kiberkristus mají až nápadně podobné rysy nemyslíte:-)?Myšlenaka (ač již otřepaná, tak přec čímsi inovovaná a dráždivá) a závěrečná scéna, kdy hlavní hrdina hledá zadní vrátka pro úník ze svého kibervězení, mě naprosto ohromily! Takže tento snímek určitě shlédněte! PS: A pozor na telefony:-) ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

S videotrhem devadesátých let, se i do videotéky mého strýce dostal tenhle skvost. jasně mi připoměl a v podstatě je to takový o deset let novější Tron, jen se virtuální reality chytá zase trochu jiným způsobem. Tenkrát v devadesátkách mi tenhle kousek přišel strašně misteriozní, to že by dokázal hlavní pseudo-hrdina zvyšovat svojí inteligenci, byla v podstatě i Matrixovská myšlenka. Samozřejmě že dnešním trikům již nelze konkurovat, ale v devadesátých letech to byl vrchol počítačové grafiky. ()

Reklama

JM87 

všechny recenze uživatele

Hele... tohle není zas tak špatný, je to béčko, občas se to tváří jako dost pitomý béčko, ale jindy je to fakt zajímavý. Všechno s tou vědou je sice trošku demagogický, ale i od toho je sci-fi a film, né? Člověk si prostě občas musí pomoct, aby tomu uvěřil. Hodně se mi líbila ta roztomilost celkové atmosféry. Jinak, jak nemám rád Carryho, tak sem by se podle mě hodil ještě jako lepší vyšinutej magor než je Fahey. Škoda, kdyby se to pojalo lehounce víc jako komedie a dal se tam Carry, tak to mohl být vážně moc dobrej film. Takle není špatnej, ani Fahey ne, ale mohlo to být lepší. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Tento film velmi zestárnul. Ve své době se zabýval novými věcmi, jako informační databáze, internetová síť, virtuální realita a jejich využití. Toto téma bylo nové pro věčšinu diváků a naneštěstí ho tvůrci představili v příliš křiklavých barvách. Při některých scénách jsem měla pocit, jako by byl internet vybudován z neonových trubic. Herci také příliš nepřesvědčují o kvalitě filmu, pokuď to tedy nebyla psychologická stylizace. Pierce Brosnan jako Dr. Lawrence Angelo i Jeff Fahey v roli Jobea Smithe, vylepšeného trávníkáře, jsou dosti prkenní. Chápu Stephena Kinga, který se i soudil s tvůrci filmu, aby jeho jméno nespojovali s filmem, protože nemá skoro nic společného s jeho povídkou, kromě názvu. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

"Trávníkář" není klasickou adaptací Kingovy předlohy se kterou by se dal porovnávat, ale přesto děj neztratil na zajímavosti a temnosti. Pokud jde o triky, revolučnější se mi zdál "TRON", ale to je věc názoru. Hlavní aktéři zahráli skvěle, jinak se film oblékl do kabátku nablýskaného béčka, jež je přiměřeně úměrné svojí době. Pár děr ve scénáři nebo uspěchané dialogy také snímku nepřidaly, takže 65% = 3/5 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)

Reklama

Reklama