Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 063)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem tenhle seriál odkládal, ač mi ho známí doporučovali horem dolem. No a nakonec jsem byl lehce zklamán. Některé díly byly totiž hodně slabé a to jsem u tak skvěle hodnoceného seriálu nečekal. Moje osobní kultovka z tohoto dílka nebude, ale je pravda, že náladu mi to spravilo výborně. Díl, ve kterém se vytvářela dětská knížka byl nadpozemský :-DDD ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je naprosto výtečnej a všem ho jedině doporučuji! Okamžitě po zhlédnutí prvního dílu jsem samozřejmě dostal chuť otevřít si krámek s knihama, začít šíleně kouřit a chlastat víno a pak otamtaď vyhánět zákazníky koštětem:) Pravda ale je, že úroveň dílů kolísá a Fran tam být vůbec nemusela.. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně ujetej a šílenej seriál. Uź jsem něco málo viděl, ale něco tak originálního a bláznivýho, už teda hodně dlouho ne. Viděl jsem to nejdřív jasně na plnej počet, ale druhá půlka první série byla trošku slabší, takže nakonec lepší 4 hvězdy a uvidíme, kam se to vyvine po dalších epizodách, na který už se opravdu moc těším. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Britská představa zábavného sitcomu se s tou mojí příliš neshoduje. Po přečtení oficiálního textu distributora se sice v každém správném asociálovi pohnou ledy, jenže realita v Black Books je trošku jiná. Bernard je sice buran a občas setře nějakého zákazníka či urazí svoje kámoše, ale nedělá to tak často, jak by si divák přál a hlavně do samotného finále se nedozvíme možné příčiny jeho pokřivené povahy. Manny je pořádný exot, ovšem jeho pomatenost je místy spíše otravná a Fran, jakožto jediný ženský element, je zase málo přitažlivá. Odkojený americkými sitcomy se navíc těžko vyrovnávám s absencí vývoje postav a jejich vztahů. Pro někoho je možná sitcom stále ten starý dobrý slepenec skečů pořád dokola právě ve stylu Black Books, pro mě to už dávno není. V každé sérii jsem našel pouze jedinou epizodu, která mě dokázala bavit celou dobu a neměla zvýšené množství zmíněných příznaků. 1. - 3. série: 50%. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Knihkupectví, které asi moc nevynáší, ale především diváka potěší. Dylan Moran je výborný komik. Ještě jsem neviděl všechny epizody, tak nebudu moc básnit až je zhlédnu ještě něco napíšu. Hlavně si asi nepouštět český dabing, protože je to dost síla. Povedené a všechny série vtipné jak nejvíce můžou. / Viděné epizody z 1-3 série *18.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Postavu Bernarda napsal Dylan Moran, jenž ho v seriálu i hraje, podle skutečného majitele knihkupectví v Dublinu, kterého popsal takto: "Vypadá, jako by zrovna vypil šálek kyselého mléka a zároveň se počůral. Má v obličeji výraz neustálého hnusu, jak mu léta nelibosti navěky zdeformovaly tvář." (Morien)
  • Manny (Bill Bailey) leknutím rozplácne muffin o pult, ale v další scéně je zákusek opět celý. (Moloko_El)

Reklama

Reklama