Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

claudel 

všechny recenze uživatele

Co mě nejvíc překvapilo - že tento film natočila žena. Co mě nejvíc nepřekvapilo - výborný herecký výkon Heatha Ledgera. Po půlhodině jsem uvažoval, že to vypnu, nesnáším, když se z flakáčů, kteří se chovají jako primitivové dělají legendy. Postupně si mě však film získal a konec mě i dojal. Hudba na jedničku. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemohol som čakať viac od filmu, ktorý ma míňa žánrovo, generačne a najmä filmovo. Takže dosiahnutým maximom bolo, že som tento nezaujímavý film dopozeral do konca bez toho, aby som sa naštval. Ale nabudúce to už s filmami tohto typu radšej nebudem skúšať. A už vôbec nie s filmami, ktoré ostatní umiestnili na 975. miesto v rebríčku najlepších. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Stacy Peralta | Hudba: Mark Mothersbaugh | Produkcia: John Linson | Distribúcia: TriStar Pictures (USA), Columbia Pictures (non-USA) | Štúdio: ? | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 13,411,957 $ || Úprimný film o úprimných ľuďoch, ktorí priviezli do najpopulárnejšieho streetsportu na svete niečo Viac. Pokusy so športovým žánrom väčšinou zlyhávajú, no tu sa jedná o film, ktorý má tempo, feeling (a to hlavne životný) a Ledgerovský šmrnc. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Krásnej film se skvělými herci a špička v žánru. Mimo to, že se tam jezdí na prkně, tak je to hlavně příběh party kamarádů, kteří zažívají různý problémy a překonávaj překážky v životě, ať už společně, nebo každej sám, o tom v podstatě pojednává tenhle film. Láska, přátelství, pohrdání životem a hledání jeho smyslu zabalený v hezkym a svižnym kabátu. Konec mě se slzami v očích emočně vyždímal. ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jedno z překvapení roku. Dlouho jsem tento film odkládal, protože mi skate a surfové prkno není zrovna moc blízké. Možná díky tomu jsem s větším úžasem sledoval to dokonalé kouzlení s kusem prkýnka. Děj je více než zajímavý, diváka neunudí a ještě se naučí něco málo z historie skateboardingu. Opravdu perfektní podívaná. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Jay Adams je v súčasnosti považovaný za zakladateľa skateboardingu. Stále jazdí na skateboarde a surfuje na Havaji. (Smok)
  • Stacy Peralta sa stal v 90. rokoch (potom, ako v 1990 odišiel zo svojej firmy) aj filmárom. Jeho dokument Dogtown And Z-Boys vyhral v roku 2001 - 2 ceny na festivale v Sundance a v roku 2002 aj cenu Independent Spirit Award. (Smok)
  • Do role Sida (Michael Angarano) měl být zprvu obsazen Brian Vaughan. (Tygrys)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno