Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

JFL 

všechny recenze uživatele

Takhle se mají dělat komiksové adaptace - za zvuku skřípání fanboyovských zubů jít vlastní cestou. Tady tvůrci pochopili, že komiksy, nejen ty mainstreamové, ale také i ty overgroundově alternativní jsou funkční snůška přepálených klišé, pozérství a povrchnosti s nádechem něčeho hlubšího. Ale když se to adekvátně uchopí a rozehraje, může to být ohromně zábavné, a to na celém spektru od camp cringe až po neironickou lásku. Obsazení Keanu Reevse je geniální tah, jak existenciálně zasmušilého hrdinu místo tuctového dark and gritty pajduláka pro kluky proměnit v nejvíc ňufí trpitele v historii blockbusterů. Kdykoli si připálí cigáro, procedí přes rty nějakou tu osudově obtěžkanou hlášku nebo dělá nedostupného, máte sto chutí ho obtulit a hodit do ohrádky se štěňátky. Hodně to podporuje Rachel Weisz coby cool laňka s bouchačkou na mýtince obehnané démony. Jejich společná chemie funguje skvostně a vyprávění to rozkošně šponuje, až si přejete mít moc ďábelsky zastavit čas a napasovat je do toho polibku. K tomu vymazlená kamera, která se opájí těmi skvostnými obličeji v nekonvenčních širokoúhlých kompozicích, a precizní výprava coby součást zábavného world-buildingu, kde je něco směšně doslovné a něco se prostě jen děje. Při prvním Reevesově otevření zippáka se člověku na tváři rozlije takový ten přiblblý úsměv, který přebije až fenomenální nefiltrovaná rozkoš z Tildy Swinton coby nadpozemsky povýšeneckého archanděla Gabriela a Petera Stormareho v roli Tilla Lindemanna. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Výborné spracovanie anjelsko-pekelného thrilleru. Nebyť záveru, dám za päť. Charizma Reevesa je parádna skoro sa mi sem hodil viac ako do celej trilógie 'Matrix'. Skvelá kamera, efekty, akčné scény, réžia tento multižáner tiež zvládla slušne. Dej je však na začiatku trochu hmlistý, no na konci sa všetko rozmotá až do príliš prekvapivého konca. P.S.:Treba vidieť dvakrát! 80%. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, nebudu zastírat, že mě film celkem zklamal. Po obsahové stránce mi přišel dost prázdný, nic neříkající (kecy o nebi a pekle mě brzo začaly nudit), ale užíval jsem si formu snímku, a to v podobě úchvatných triků, působivých akčních scén, mrazivého napětí, drsného Reevese a temné, ponuré atmosféry (ikdy je teda fakt, že na můj vkus mohla být mnohem víc temnější a ponurejší). Původní comics neznám, ale to nemění nic na tom, že víc jak 3* ze mě Constantine nedostane ani pomocí vymítače. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ať požadujete od komiksového filmu cokoliv, Constantine vás překvapí. Vůbec celý Constantinův svět se od obvyklých témat konfrontace mezi lidmi, hrdinou a stvůrami dost liší, protože běžní lidé, kteří o nějakých okolo se pohybujících démonech a skutečném Peklu nemají ani ponětí, se ve filmu objeví snad jen v úvodní exorcistické scéně. Zbytek filmu je příběhem „zasvěcenců“, které personifikované zlo v různých podobách nemůže rozhodit, nebo jej dokonce berou jako běžnou součást svého života. Film přitom boj s monstry a všechno, co s ním souvisí, prezentuje jakoby mimoděk. Žádná akční scéna nijak nenarušuje plynutí děje, prostého překombinovaných zvratů, a žene se kupředu bez odboček tak lehce, že máte na konci pocit, že jste místo dvouhodinového filmu viděli snímek minimálně o třicet minut kratší. Ovšem menší míru akce, trikových scén, komplexnějších vedlejších postav i zkušené režisérské ruky spolehlivě vyrovnává Keanu Reeves. Jeho Constantine je méně obhroublý a přímočaře drsný než v comicsu, ale o to nevypočitatelnější. Reeves do Constantina dostal nejen palčivou sebedestrukci, když cítí, jak mu rakovina spaluje plíce a on nemá co ztratit, ale především z něj udělal sympaticky chytrého chlapíka, který je vždycky o krok napřed nejen před záporáky, ale i před vámi. Film se tak nebojí vyrukovat s nestandardním hrdinou, přímočarým příběhem, vysokou úmrtností postav i velmi neortodoxním závěrem, ba naopak z toho dokáže udělat svou přednost. Popravdě, s každým dnem od zhlédnutí mám ten film raději. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas se film podle komiksu podaří, občas ne, občas se podaří víc než by kdy byl člověk vůbec čekal. Takovýmto případem je pro mě Constantin, a ten především. Do doby, než jsem se podíval na tento film, jsem měl dojem, že komiksové postavy, ať už nadpřirozené nebo kreslené nikdy nebudou nikterak úchvatné na samotném filmovém plátně, ale v tomhle je i něco jiného. Nejenom, že komiks už je dost temný sám o sobě, tenhle film si na nic proto nehraje a snaží se o co nejsyrovější zachycení hereckého výkonu Keenu Reevese, který se luxusním způsobem odtrhl od dost možná celoživotní role ve světě Matrixu a dokázal, že má i na ne na víc, ale na další herecké výkony, které nebudou takové jako by plno lidí čekalo, ale dokážou zlidovět a zkultovnět, stejně jako v tomto případě. Příběh je výborný, zpracování úchvatné. Není co by se dalo filmu takovéhoto formátu vytknout. Vyždímal z komiksu to, co vyždímat šlo včetně prachů za tržby a splnil své povinnosti na jedničku. Jsem zvědavý s čím se vyklube druhý díl. --- Johne, jak jsi moh tohle udělat, když jsi věděl, že mi to auto nepatří? - Řekl jsem ti, že máš odjet. - To máš pravdu, Johne, tos mi řek. Ale kdybys mi taky řek, že z okna vyhodíš tunový zrcadlo s nasraným démonem, vodjel bych s tím trochu dál. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Ve scéně, kde je Satan (Peter Stormare) oslepen září světla z nebe, si lze na stěně za ním všimnout odrazu páru reflektorů. (Dipro)
  • Nemocnice Ravenscar nese jméno po blázinci z komiksové předlohy. John Constantine (Keanu Reeves) zde strávil čtyři roky po nervovém zhroucení z nepodařeného vymítání. (HellFire)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama