Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Role jako ušitá přesně pro Keanu Reevese. Jeho tajemný vzhled je jako stvořen k tomu, aby zachránil svět. V této roli si ani nedokážu představit nikoho jiného. Takže se můžeme kochat pohledem na černovlasého spasitele, muže, který spolu s Rachel Weisz bojuje proti silám temnot. Vizuálně je Constantine naprosto dokonalý, takže tím přebíjí i trochu těch slabších míst ve scénáři. Není jich sice mnoho, ale nevadí. Constantine to zachrání:) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Umělý, po trikové stránce přeplácaný a chaotický film. Rádoby duchaplné zaplétání se do křesťanské mytologie vyjde v hodně trapné podobě. Co funguje v komiksu, zde naprosto propadá. Bohužel, další postbladeovský snímek. Charismatický Keanu Reeves, sexy Rachel Weisz a dobrých posledních 5 minut s tím nic nenadělá. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Podvodník, vtipálek, zloděj, mág... No, prostě John Constantine. Angličan z Liverpoolu, modrooký cynický amorální bloňdák se strništěm, který je věčně zahalený v oblaku kouře z cigaret a v tajuplné anglické mlze řeší mysteriózní případy, během nichž sází spíše než na nějaké zbraně na svůj důvtip, kterým přechytračí (nebo podvede chcete-li) à la Hloupý Honza snad každého, od běžných smrtelníků až po mocnosti pekelné. Nic z výše uvedeného ovšem ve filmové adaptaci není ani náznakem. Ať již vizáží či chováním hlavního hrdiny, umístěním děje nebo ostatně i akčností jako takovou. A přesto to neznamená, že by Constantine byl špatným filmem; není, je jen špatnou adaptací. Ovšem čert to vem, když z těch "CGI akčněji laděných comicsáren" patří i po letech k těm vůbec nejlepším. Vše je tu tak, jak má u dobrého popcorňáku být; jen holt nemá nic z toho, co má obsahovat povedená adaptace Constantina. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

What an excellent day for smoking…, sorry, I mean exorcism.. Neuvěřitelně přitažlivý vizuál, co polaská jazykem erotogenní zóny každého filmového fajnšmekra. Co na tom, že byl liverpoolský vymítač vzat na americkou převýchovu, brouzdá se v dětském bazénku spiritismu, děj se pohybuje v sinusoidách a občas (i vzhledem ke Kopí osudu) asociuje dobrodružství Flynna Carsena.. Strejda Lu excelentní. Sice s vodnatou pletí, poměrně odulý a oči skelné jak po demižonku pálenky z čertích paznehtů, ale excelentní.. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nenápadná pecka mezi filmovými comicsy. Keanu Reeves stvořil dalšího hrdinu, kterému se budete chtít podobat. zbytečně nekecá a nevtírá se, jen potahuje nikotin z cigára a v pravý čas ukáže fakáče. Cool. Stějně jako celý film, jenž ideálně splňuje nároky - pokud něco takového existuje - comicsové řemeslné filmařiny. Moc fajn. A už kvůli nasazení brokovnice, reevesovi a bezchybné gradaci hudbou bych constantinovi poslal kartón camelek na svůj účet. :-) ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Natáčelo se v Kalifornii od 9. října 2003 do 14. února 2004. (Varan)
  • Domino Harvey, lovkyně lidí, kterou ve filmu Domino (2005) hrála Keira Knightley, se mihne v malé úloze v baru Papa Midnita (Djimon Hounsou). Je to ta démonka u baru, jíž cosi šeptá další démon do ucha. Harvey zemřela na předávkování v červnu 2005, tedy čtyři měsíce po americké premiéře Constantina. (Morien)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama