Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (317)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Točenie amerických akčňákov v Taliansku má jednu veľkú nevýhodu. Je tam veľa Talianov. A tak sa veľa rozpráva taliansky, takže dabing je z polovice zbytočný a nerozumiem, že prečo páni brigádnici nenadabujú už komplet všetko, pretože mne je latino prízvuk naozaj ukradnutý. Film má svoje násilie, veľa vrážd, ale aj svoj vtip. Taký nechcený. Lebo vidieť ako Dakota Fanning husto dáva príkazy resp. oficiálne skoro vyhrážky Denzelovi, pričom jej nehádať nie tých 29, ale ledva 19, tak to je fakt na smiech. Že dôstojníčka CIA, no to fakt vzbudzuje vážnosť. Denzel si napriek blížiacej sedemdesiatke ten rešpekt stále zaslúži, no hoci záporáci boli pekne opálení na horúcom slnku, niečo mi u nich chýbalo. Sami sa hádzali rovno do náručia smrti, ako keby vedeli, že stoja len proti jednému, tak mu to musíme uľahčiť. A v porovnaní s takými mafiánmi z Gomory to boli prakticky len sódovkári. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ukázková série, v níž je zastoupen tradiční nešvar druhých a třetích dílů. První díl byl v lecčems originální s dynamickou atmosférou, na níž měla největší zásluhu tajuplnost hlavní postavy. Druhý díl, který už tento aspekt postrádal, však ještě nabídl prohnilou vládní agenturu s nemilosrdnými zabijáky. A v této závěrečné epizodě už klesající kvalita vzala za své. Nudný, chaotický vývar z vody, kde je McCall odsunut na vedlejší kolej, chybí charismatický záporák a jednotlivé dějové linky působí roztržitě a neuceleně. Ačkoliv tato série rozhodně nemá šanci stát se legendou ve svém žánru, rozhodně si zasloužila důstojnější zakončení. 40% ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington je opet presvedcivy tichy zabijak. Tempo je pomale ospale, stopy falesne. Resiseru Fuquovi jdou opet nejlepe sceny, kde hrdina likviduje soupere vsemi prostrediy, nekdy docela brutalnimi. Ale vynalezavosti v Johnu Wickovi se nepriblizuje. Natocil treba remake Sedm statecnych s politicky korektnim zastoupenim vsech ras u sedmi ochrancu mestecka, ktery trochu pripomina  tento pribeh. Pred pulhodinovym zabavne beckovym finale , kdy se dozvite absurdni pointu, proc je McCail v Italii,  je dramaticka nuda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V přímořském italském městečku zalitým sluncem žijí samí hodní lidé, kteří si pomáhají a společně prožívají všechny ty smutky a radosti. Ale mafie nikdy nespí a tak místní idylu narušuje soustavným terorem. Ke smůle všech gangsterů se tu zasekne Robert McCall a ten jak známo nespravedlnost nesnáší. Upřímně řečeno z předešlých dvou Equalizerů si pamatuju jen to, že v nich hrál Denzel a nemyslím si, že v tomto případě to bude za pár týdnů jinak. Ale to mi nebránilo se bavit. Pokud dojde na rubání záporáků, má film rozhodně co nabídnout a Denzel se v brutální likvidací cítí jako ryba ve vodě. A Tentokrát vyšla i ta omáčka okolo, což u podobných filmů bývá častý problém. Sice nevím proč, ale bavily mě procházky po městě, nakupování na trzích či posedávání v kavárnách. Asi začínám stárnout. Nebo blbnout. K hercům ve vedlejších rolích také nemám námitek, přičemž za úsměvem Gaiy Scodellaro šel bych světa kraj. 80% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Denzel Washington má stále stejné chlapácké charisma jako kdysi, výborný herec a sympatický chlapík, to vše v jednom praktickém balení - Robert McCall - a tahle postava mi sedla se vším všudy, bojím se o něj, raduju se s ním, trápím se jako on, prostě si mě Denzel umí povodit.. Příběh z malého italského městečka má příjemnou atmosféru, postavy jsou samozřejmě přátelské až na hranici uvěřitelnosti, jenže díky skvělým hercům jsem to zbaštila a baštím, no a střety s mafiánskou smečkou brutální a krvavé.. U mě filmová spokojenost, akčňák dle mého gusta.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Medzinárodné plagáty a plagát US IMAX majú rôzne variácie frázy „The Final Chapter“ (Posledná kapitola) ako sloganu. Antoine Fuqua však v rozhovore pri propagácii filmu povedal, že prequel a pokračovanie je stále možné, ak by Denzel mal stále záujem, pričom by sa prirodzene využili technológie na omladenie herca. (Arsenal83)
  • Děj filmu se převážně odehrává ve vesnici Atrani, která leží u pobřeží Tyrhénského moře. Je to nejmenší vesnice v Itálii (0,12 kilometrů čtverečních) a patří k těm nejmalebnějším. (DJMaroko)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama