Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (314)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka je najlepšia, no bavila ma aj dvojka a trojka. Trojka je prekvapivo ako vyvrcholenie trilógie najmenej akčná, čo je trošku škoda, čakal som v závere väčší masaker. Úvod bol trošku rozťahaný a nezáživný a nič moc sa tam vlastne nedialo, druha polka už bola zaujímavejšia, keď sa rozohrala hra s talianskym podsvetím. Denzel Washington s jeho zamráčaným výrazom je opäť fantastický a ťahá film aj keď sa nič nedeje, no potom ako sa mu úspešne zahoja rany, nie je protivník, ktorý by ho potrápil a to je trošku škoda, mohlo to byť v závere viac napínavejšie. Na dirigentskej stoličke Gregson-Williamsa nahradil Marcelo Zarvos a nie je to na škodu, pretože k tomu talianskemu prostrediu sedí aj zmena hudby, ktorá prijemne dokresľuje atmosféru talianskych ulíc, či pokoja, ktoré tu hlavná postava hľadala. Záver uspokojivý. Obľúbený soundtrack: Aminah, Altamonte's Victory. 75% - 4* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Originalitu a záporáka jedničky to nepřekoná, ale sterilní dvojku bez nápadu už ano. Equalizer naštěstí nedopadl jako například Taken a s trojkou udělali duo Washington Fuqua důstojné finále, nebo-li nechali McCalla zestárnout se ctí v překrásných kulisách Amalfi. Last chapter je překvapivě méně akční než předešlé díly a docela obstojně utváří mix křehké rodinné atmosféry pitoreskního maloměsta, které má svůj specifický spirituální náboj, vs extrémního násilí a krve, čehož se Fuqua nebojí a umí jej nadprůměrně dobře zpracovat. Úvodní scénu už sice nic nepřekoná a zdaleka se jí žádná další pasáž ani nepřiblíží, ale jako celek je třetí Equalizer hratelný. Denzel už není neporazitelný maxi-zabiják, ale zranitelný postarší muž, sužovaný démony minulosti a sem tam někomu po cestě životem nakope prdel a udělá co je správné. Přesně mezi 3-4. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Akčné scény boli skvelé, ale, bohužiaľ, ich počet by som zrátal na jednej ruke. Plusový bod dávam aj za prívetivé prostredie, za ktoré sa fakt oplatilo bojovať. Kvôli prostoduchému príbehu, slabej až zbytočnej Dakote a čajovému finále s chabým záporákom však nemôžem dať viac ako 3. John Wick je o jednu až dve triedy lepší. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Možná za to může fakt, že jsem před pár dny ze Sicílie přiletěla, možná to, že v Palermu je výstava věnovaná boji proti mafii, možná to, že radnice, soudy, policie v Palermu makají tak, že je dnes podle statistik bezpečnější než Praha. Možná to, že sicilská mafie hodně ztratila a její aktivitu převzala Neapol, možná to, že výpalné se stále platí, místní mají tvrdý život a přitom srdce na dlani. To všechno ovlivnilo náhled právě na tenhle film. A byl sakra dobrý a to mě stačí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Denzel už pár let vypadá jako podsaditý taťka, ale pořád z něj jde setsakra strach, jak dokazuje začátek filmu. Obecně tuto sérii nevyhledávám, viděl jsem všechny díly jednou a nejvíce mám asi překvapivě dvojku. Trojka se výše nedostane, je taková překvapivě komorní a pomalé tempo mi v tomto případě nesedlo, místy až celkem nudilo. Když však dojde na akci, je Antoine Fuqua stále suvérenní a mě teď jenom zajímá, jestli se Washington nechá překecat i počtvrté a zavaří tak českému distributorovi. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Hlavní natáčení začalo 10. října 2022 na pobřeží Amalfi v Itálii. Natáčení pokračovalo do 20. listopadu, poté se začátkem prosince přesunulo do Neapole a v lednu 2023 skončilo v Římě. (sator)
  • Záverečné zúčtovanie so záporákmi v každej časti série sa odohráva za nepriaznivého počasia. V prvej časti sa o dážď postarala protipožiarna ochrana v predajni. V druhej časti to bol hurikán. Tretia mala búrku s dažďom. (m.a.t.o.)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama