Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Jan Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Recenze uživatele Shadyllady k tomuto seriálu (5)

Metoda Markovič: Hojer (2024) 

Co se týče seriálu, tak super. Famózní výkony, seriál byl tak akorát dlouhej, prostě pecka, doporučuju. Poslední díl však ve mě nechal rozčarování, Ne seriál jako takový, spíš šlo o celkový děj. Například mě rozčaroval šéf Markoviče, který odmítal pokračovat vyšetřování dalších vražd, ke kterým se Hojer přiznal. Ano chápu, je to ztráta času, a Hojer dostane lano tak jako tak. Ale co ty rodiny těch zavražděných žen, nemají snad právo na to, aby se smrt jejich dcery nebo ženy vyšetřila, aby věděli kdo to spáchal? To mě trochu naštvalo, protože Markovičův šéf si chtěl prostě jen udělat fajfku za ukončeným případem.... Dále mě rozčaroval samotný Markovič a jeho metoda. Ano, zprvu se metoda zdá sympatická, Markovič je ten hodný policajt, který si s obviněným povídá a tváří se jako kamarád. Tváří se, to je to slovo. Markovič je vlastně sprostý podrazák. Využívá Hojerovi nízkou inteligenci, aby se vloudil do jeho přízně tím, že se o něj konečně někdo zajímá a někdo ho chce poslouchat. Hojer mu začne jako kamarádovi, jako chlap chlapovi svěřovat své "úlovky"... aby ho pak ten stejný "kamarád" vlastně poslal na smrt za to všechno, co mu Hojer řekl.  Scéna, kde Hojera odvádí ze soudní místnosti v poutech, a ten se za Markovičem dívá, chce se mu brečet a v jeho očích je zklamání a bolest, proč mu jeho kamarád nepomůže? je pro mě nejsilnější. Samozřejmě, to utvrzuje schopnosti daných herců a Petr Uhlík je mimořádný talent. ()

Možnost léčby (2024) (E01) 

První díl nic moc. Jsem člověk který o Hojerovi slyší poprvé, protože když byla kauza aktuální, nebyla jsem na světě. Z prvního dílu jsem vůbec nepochopila, o co jde, mixovali několik případů do jednoho dílu. Jak přišli na toho blázna? To se jen tak šli podívat do blázince? Prostě zmatek. Až po shlédnutí druhého dílu, mi začal dávat smysl díl první, a to jsem ho stejně musela shlédnout 2x. ()

Ženská oběť (2024) (E02) 

Druhý díl se slušně rozjíždí. Tenhle díl mě bavil a motivuje sledovat dál. Jediné co bych vytkla je, že s tím hulením to tam trochu přehání. Chápu, že chtějí zobrazit tehdejší dobu kdy lidé hulili i v kanceláři. Ale co je moc, to je moc. Přesto dávám 5 bodů, díl mě bavil. PS: Mišík mi tam nevadí, naopak příjemně to osvěžuje mladou tváří. Asi je to tím, že žádné hudební pořady nesleduji, tak ho nemám zaškatulkovaného s pocitem že by se tam nehodil. ()

Poslední facka (2024) (E03) 

Je to prostě pošmak. Oba herci, jak Petr Lněnička, tak Petr Uhlík, jsou naprosto brilantní. Obzvlášt Uhlík. Zahrát takového místy nevinného bojacného kluka , a ten strach v očích když se přiznává k něčemu novému, a místy naprostého slizouna, a ten zabijácký výraz ve tváři co občas vyšvihne, to je fakt talent. ()

Rodinná záležitost (2024) (E04) 

Myslím, že tenhle díl se od začátku do konce zaměřuje na vztah, který si Hojer utvořil k jeho oblíbenému vyšetřovateli Markovičovi. Má ho jako člověka raději, než svého obhájce, přičemž rozumný člověk přece ví, že obhájce je ten, kdo ho chrání, a vyšetřovatel dělá přesný opak, chce ho usvědčit.  Scény kde odmítá vypovídat jiným vyšetřovatelům mě pobavily. Rodinné scény mě naopak otrávily, je to krimi seriál, ne červená knihovna. Ale chápu, že tam něco dát musejí, aby to trošku natáhli. ()

Reklama

Reklama