foto

Petr Lněnička

  • nar. 20.7.1979 (40 let)
    Litomyšl, Československo

Biografie

Absolvent DAMU na katedře činoherního divadla v oboru herectví v současnosti působí především v Divadle Kašpar, kde výrazně zaujal svojí rolí Hamleta. V epizodních rolích jsme jej mhli vidět v TV seriálech Redakce, Poslední sezóna, nově připravovaném Proč bychom se netopili a ve filmech Takový slušný člověk nebo Swingtime. Vedle svých divadelních rolí se věnuje dabingu.

Zdroj: presskit k filmu Tobruk

Herecká filmografie

Filmy

2020 Poslední z Aporveru
2017 Milada
Vyrobeno s láskou (TV film)
2016 Manžel na hodinu
2015 Jan Hus (TV film)
2014 Serena
2013 Kovář z Podlesí
Sněžný drak (TV film)
2012 Zeď (studentský film)
2011 Goodness of the devil (amatérský film)
2010 Automatic for the People (studentský film)
Fatal Failure (studentský film)
2009 Tři pravdy (studentský film)
2008 Bez tváře (TV film)
El Paso
Tobruk
2006 Indián a sestřička
Srdeční záležitost (studentský film)
Teď jsou šťastní (studentský film)
2005 Restaurace U Prince (TV film)
2001 Takový slušný člověk (TV film)
1990 Poslední zastávka smrt (TV film)
1989 Romance o vodníkovi (TV film)

TV seriály

2019 Bez vědomí (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
Princip slasti (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
2018 Skautská pošta 1918 (TV seriál)
Jiří Stříbrný (S01E15)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Lokomotiva vládního rady (E12)
Polda (TV seriál)
Kurz přežití (S01E02)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Bez hlavy (S01E10)
Doktor Martin (TV seriál)
Láska pod psa (S02E04)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Pohřešovaná (S01E11)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Sladký vyděrač (S01E10)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Válka pokračuje (S01E07)
2013 Sanitka 2 (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
České století (TV seriál)
Kulka pro Heydricha (1941) (E03)
2012 Život je ples (TV seriál)
Nebe je modrý a zlatý (E16)
Podezření (E15)
V sedmém nebi (E14)
další epizody (16)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Oko za oko (S03E08)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
Tajemná žebrovka (E03)
2007 Trapasy (TV seriál)
2006 Poslední sezona (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)
1994 Nanebevstoupení Lojzka Lapáčka (TV seriál)

Dokumentární

2015 Dabing - minulost a současnost (TV film)
2011 Film o seriálu Život je ples (TV film)

Divadelní záznam

2009 Plešatá zpěvačka (divadelní záznam)
2007 Šťovík, pečené brambory (divadelní záznam)
2006 Růže pro Algernon (divadelní záznam)
2005 Helverova noc (divadelní záznam)