Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Prahu dostihne vlastní teze o tom, že divácké návyky se nemění. A tak se pořad Dobré ráno, Brno! (II. série) na obrazovky zkrátka musí vrátit. Ředitel Plíhal má po počátečním průšvihu více štěstí než rozumu, když svolí, aby se režie ujala mladá krev. Nikdo by asi nečekal, že právě o režisérské křeslo tohoto pořadu se ale nakonec povede urputný boj. Odbojná nálada tak ovlivní i populární den otevřených dveří a revoluce vypukne na tradičním plese České televize, kde se konečně ukáže, kdo s kým je opravdu kamarád. (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

Cermicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.4 matematicky zaokrouhleno dolu. Druhá série se bohužel nedostává na úroveň jedničky, ale krom Breaking Bad mi ukažte, který seroše to dokázaly! A o to víc v českym prostředí! Dvojka je stále nadprůměrnej počin, kterej se však místy nevyvaroval menších či větších přešlapů. V konečným zúčtování pořád ale baví a jede si svojí laťku a za to si zaslouží ocenění👍. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadprůměr současné seriálové tvorby po stránce technické i výpravné. Detailní vyladěnost. Šimravost dodává trefný popis situace v ČT - přezaměstnanost molochu, plýtvání prostředky na plesy a rauty, ty pak chybějí na tvorbu jako takovou. Béčkoví zaměstnanci si vyměňují pozice i genetické informace a v mezičase tvoří přenosy pochybné kvality. Po stránce scénáristické je dílo kolísavé, jak jsme u Prušinovského už zvyklí (např. Most! - zde byly skvělé jen 3 epizody z osmi). V Dobré ráno, Brno! je podíl silných epizod proti slabším vyšší, což zdejší amatérští hodnotící docení až časem. Máme tedy Most! a Brno!, co bude následovat příště? ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě problémy první řady zůstaly, ale ještě se zdvojnásobily. Máme ještě víc dílů bez Dobrého rána, krom geniálního výstupu Marhoula jsou všechny hvězdné výstupy o ničem, a kvalita dílů tentokárát neskáče nahoru-dolu, ale od parádní první epizody postupně klesá na úplné dno v podobě posledních dvou dílů, které už ani nemají ani to, co je pro komedii důležité, tedy humor. A závěrečné titulky jsou fackou všem divákům, kdy odejdete s pocitem zbytečně odkoukaného seriálu. Škoda, že první řada neměla tak o dva díly více, kde by se navázalo na zvrat z poslední epizody a nějak se vyřešil problém vysílání Dobrého rána. Druhá řada totiž působí místy dost zbytečným dojmem a pocitem něčeho, bez čeho bychom se obešli. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O jeden brněnský orloj slabší než první série. Ještě víc rozhárané, míň prostoru pro vedlejší postavy jako například jsou osvětlovači nebo Mucha, zbytečně velký fokus na Jana Kolaříka, míň humoru….prostě mi přijde, že nastavená laťka byla spíš podlezena. Ale i tak díky za tento ne zrovna korektní seriálek a Brnu třikrát hurá. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přesto jak zdánlivě šokující mohl závěr předchozí série vyznít, že se Dobré ráno, Brno! došlo do bodu, kde by celý seriál mohl končit, tak se tvůrci i přesto rozhodli, že mají s postavami s seriálově netradičním brněnským prostředím ještě co dočinění.. A tak Honza Prušinovský poprvé za svoji tvůrčí kariéru vyslyšel prosby a ohlasy fanoušků a dodal všem přídavek v podobě druhé série. Což by mohl vést k otázce, v čem spočívá výjimečnost tohohle seriálu oproti skoro kultovnímu Okresnímu přeboru, Čtvrté hvězdě anebo MOSTu!. A i když bychom mohli pochybovat, tak Prušinovský v postavách viděl něco, co ještě stojí za to odvyprávět. A tedy ne, druhá série není vynucená a nejen, že navazuje na kouzlo série předchozí, ale především ona ji překonává... Cože, vždyť to není už taková sranda! To je možná pravda, že jsme loni dostali lepší kadenci vtipů a daleko víc sitcomových situací, které se do epizodního formátu hodily perfektně, ale jednotlivé epizody vlastně vůbec nepracovaly s postavami a ani tu nebyly od toho, aby je v životě posouvaly, prostě jen si je tvůrci využili jako figurky, které dají vtipu tvar.. Tohle právě přepisuje letošní pokračování. Když druhá série si dává mnohem více záležet na tom, kdo se to každé ráno ve studiu pohybuje. Čímž dostáváme naprosté minimum příběhů odehrávajících se v samotném televizním prostředí, a tedy ani se tolik nevyužívá ekosystém České televize. A výraznější epizodou, která by mohla připodobňovat na co jsme byli v první sérii zvyklí, je pouze snad epizoda první s Václavem Marhoulem, která nejen že má i trošku důmyslnější význam (ať už jen v tom, jak tržebně výnosné je natáčení jeho umělečtějších pokusů).. Ve zbytku se 2. série soustředí především na postavy a vztahy mezi nim. Ať už na ty milostné mezi Johanou a Vítkem, Cyrilem a Andreou, anebo už ten vykreslený od prvních epizod mezi Radkou a Mirkem. Čímž se ve velkém přepisuje jakási skečovitost projektu a jejich linky se propisují a vyvíjí napříč celou sérií. Ano, možná se tím už tak účelně netlačí na diváckou bránici (ty nejvtipnější epizody zůstávají od minula), ale Dobré ráno, Brno! působí mnohem komplexněji a divák má někdy větší potřebu k epizodě usednout, aby se dozvěděl, kam se v řešení nastíněných problémů děj posune.. I když mě tak mrzí potřeba tvůrců dostát osmi epizodám (předposlední tu zkrátka nemusela být) i přesto se podařilo nejen příběh, ale hlavně ty postavy v závěru dostat do bodů, kam patří a důstojně tak uzavřít cestu, na níž se spolu s Prušinovským a Holečkem vydaly.. Mirek prorazil a z degradovaného režiséra se vyhrabal na zaměstnance na stáži v Mongolsku. Cyril se nakonec komikem nestal a i z třeba z toho zklamání se dal na chov ovcí. A bezdomovec Luboš? Kde těm jeho kšeftům je konec, ten to dotáhne nejdál!.. Brněnské studio stojí dále, vysílá každý druhý týden a jmenuje se Studio 6. A zamrzí už jen to, že v něm nestojí tahle parta, která v epilogu jasně naznačuje budoucnost zdejších hrdinů bez vedení Jana Prušinovského.. 75% ()

Galerie (125)

Zajímavosti (9)

  • Přibližně ve 24. minutě, kdy vcházejí Vítek (Vojtěch Hrabák) s Johanou (Beáta Hrnčiříková) do bytu Mirka (Jan Kolařík), je možné na botníku zahlédnout láhev vodky, která má etiketu totožnou s tou, která byla použita na lahvích ve filmu Metanol (2018). Stejný případ je i v následující scéně z nemocnice, kdy dá Johana svému otci přičichnout z láhve tuzemáku. I zde je možné vidět, že láhev má stejnou etiketu, která byla použitá ve filmu Metanol. (Skarface)
  • V epizodě si můžeme na zdi vedle zasedací místnosti všimnout dvou plakátů. Jeden je na seriál Trpaslík (od r. 2017) a druhý na Snědou tíseň ze seriálu MOST! (od r. 2019). (Leopard105)
  • Andreino (Simona Lewandowská) pivo Samobrno u Cyrila (Ondřej Kokorský) na zahradě mění na stole v každém záběru polohu, aniž by se ho Andrea dotkla. Chvíli je etiketou obrácené směrem do kamery, potom jsou etikety na straně a v dalším záběru je láhev znovu etiketou natočená na kameru. (klukluka)

Reklama

Reklama