Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Možná nejdrsnější Harry ze všech. Hlášky ze sebe chrlí na každém kroku jako zaseknutý automat na jízdenky, ale pořád jsou skvělé a pořád je Eastwood jako macho zcela nenapodobitelný a přirozený. Díky novému parťákovi, inspektorce Kate Moorové, navíc Harry dostane i lidskou tvář a tak nebýt už přece jen příliš hloupě efektivního závěru, mohl bych být opět maximálně spokojen. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ďalšie pokračovanie s drsným Harrym, ktorý ledva schová delo pod svoje sako. Narozdiel od iných búchačiek, ale smelo prestrelí čelné sklo bez toho, aby sa guľka odrazila. Aspoň Harry to tak tvrdí a ja mu verím. Tentokrát plávame trochu v priemerných vodách a veľkú zásluhu na tom má aj nevýrazný záporák. Niektoré scény, najmä tie akčné sú už z dnešného pohľadu trošku smiešne, ale Eastwoodove hlášky nestarnú. "Možem niečo povedať, Mckey?..., smrdí ti z huby..." 60%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Násilník, okrem iného, stojí za pozornosť aj kvôli zvláštnemu príspevku k téme feminizmu. Callahanovi je vyčítané, že nechce spolupracovať so ženou, avšak on upozorňuje na to, že tu ide o skúsenosti a nie gender. Bol by som zvedavý, aká diskusia by sa okolo toho rozpútala dnes, ak by bol podobný motív s rovnakým vyústením rozpracovaný v nejakej súčasnej krimi. Inak všetko po starom, kolegovia sú blbci, starosta je mäkkýš, pribúda mŕtvol a Callahan občas prehodí hlášku, je drsný, ale vždy spravodlivý. A rýchlo to ubehne. 70% ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Marvelous. Kriminální živel to v San Franciscu zase zkouší, ale zase to od krabatého Clinťáka schytá čtyřiačtyřicítkou. Postřílených ženských a krve od Magnum Force moc neubylo, ale hlavní linie se smrskla do lineární řežby o pár náhodách. Řekněme, že třirkát a dost, stejný mustr už tady trochu nudí. Na druhou stranu tady Clint sype mazané hlášky, možná nejlepší z celé série. [Přesná stopáž: 93 min] ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příjemná krimoška se skvělým Clintem Eastwoodem a dalšími dobrými herci. Inspektor Harry Callahan je za přílišnou tvrdost u zásahu přeložen na osobní oddělení. Brzy však na oddělení vražd začíná chybět, tak ho tam vrátí a k němu přidělí nezkušenou policistku z osobního oddělení Kate. Harry nemá ženy ve službě rád a dává to Kate při každé příležitosti najevo. Kate si ho však brzy získá na svou stranu, protože prokáže odvahu i policejní schopnosti. V San Franciscu však začala působit nová teroristická organizace a jako prvního chtějí zabít starostu. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • James Fargo měl původně u snímku pracovat jako asistent režie, ale Eastwood, kterému se líbil jeho přístup, se rozhodl prosadit ho jako režiséra. (ClintEastwood)
  • Snímek byl uveden do kin těsně před Štědrým dnem jako alternativa k rodinným filmům, které se v té době promítají. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama