Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Začiatkom sedemdesiatych rokov minulého storočia sa najväčší filmový westernový pištoľník Clint Eastwood prirodzene pretransformoval do pozície policajného inšpektora Harryho Callahana. V roku 1971 sa zhostil úlohy nekompromisného policajta z oddelenia vrážd vo filme "Dirty Harry". O dva roky neskôr bolo vyprodukované voľné pokračovanie s názvom "Magnum Force". A v roku 1976 sa svojrázny tvrďák Harry Callahan zvaný Drsný Harry objavil v treťom pokračovaní. Do kín bol uvedený film "Násilník". Harry sa musí postaviť na odpor dobre vycvičenej a zorganizovanej teroristickej skupine, ktorá ohrozuje obyvateľov San Francisca. Clintovi Eastwoodovi rola Harryho Callahana sadla ako ušitá na mieru. Stala sa jednou z nezabudnuteľných, kultových pištoľníckych úloh tohto jedinečného, charizmatického herca. Aj v tomto treťom diely opäť exceloval. **** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Násilník, okrem iného, stojí za pozornosť aj kvôli zvláštnemu príspevku k téme feminizmu. Callahanovi je vyčítané, že nechce spolupracovať so ženou, avšak on upozorňuje na to, že tu ide o skúsenosti a nie gender. Bol by som zvedavý, aká diskusia by sa okolo toho rozpútala dnes, ak by bol podobný motív s rovnakým vyústením rozpracovaný v nejakej súčasnej krimi. Inak všetko po starom, kolegovia sú blbci, starosta je mäkkýš, pribúda mŕtvol a Callahan občas prehodí hlášku, je drsný, ale vždy spravodlivý. A rýchlo to ubehne. 70% ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

"Dejte mi váš odznak!" "Tady máte ten svůj sedmihranej čípek!" "Co jste to řek?" "Řek jsem abyste si ho strčil do řiti!" Skvělý film. Jednička a dvojka jsou kriminálky. Temné a syrové kriminálky. Tohle je akčňák. A dokonalý, tak jak to od 70-tých let, plných deziluzí očekáváme. Bobby Maxwell se svou partičkou brutálních mániček vyhlásili válku San Franciscu. A zastavit je může jen jeden člověk. Harry a parťák. No, parťák, ona je to parťačka. Honičky po střechách, bomby, únos starosty, finále v pevnosti Alcatraz. To Alcatraz pomalu chátral a Enforcer nám odhaluje čím se inspiroval Bay a jeho Skála. Nádherné jsou scény z bordelu. ("To to mám za čtyřicet dolarů dělat s gumovou pannou?" "Ale na 32 poloh!") případně z pohovoru na osobním oddělení. A jak se to řeší se zloději v obchodě, kteří drží rukojmí? "Chtěli auto. Dostanou ho!" Jedny z nejlepších hlášek, které se dají tesat do kamene... Doporučuji, ačkoliv Harry tady s tarasnicí působí jako Rambo, není tomu tak :-) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Skvělý třetí díl ze série o "dirty" Harrym. Jak jsem už psal, druhý díl mi přišel takový dost průměrný, ale tenhle díl je fajn. Hodně fajn. Clintova interakce s novou partnerkou je super, Clint více hláškuje a vlastně celý film je takový více akční než temné krimi, což ve většině případů nevadí. Prvnímu dílu se to nevyrovná, přeci jen ta atmosféra je pryč, ale to je asi jediná výtka. Jinak film má tempo, hlášky a Clinta, který se opravdu pro tuhle roli narodil. A to někdy ke spokojenosti stačí. Navíc závěrečná akce v nejznámější věznici na světě fakt nemá chybu. 80 %. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mne moc nevzal. Jsou tu podivní náboženští fanatici, kteří se ohánějí Bohem, ale nedělá jim problém zabít staříka v důchodu, který si po nocích přivydělává jako hlídač, nebo chlápka, co jen zvedá most, a ostatně i ten militantní kněz mi přišel divný - tahle rovina není moc vysvětlená a vlastně jsem pohnutky celé té skupiny nějak nechápal (jasně, šlo jim o prachy, ale přece jenom tam bylo nějaké hnutí v pozadí). I ten italský parťák tam má naznačené náboženské pozadí, mělo jít snad o nějaký kontrast? Na začátku je Harry sice opět drsný, ale jen chvilku, protože mu přidělí jako parťačku ženskou, a on změkne jak dvojka máslo. Navíc ta prdelatá Hispánka bez zkušeností pobíhá po městě, a to v saku a dlouhé sukni, tváří se věčně udiveně, aby pak prostřelila chladnokrevně někomu hlavu a řekne na to jen udiveně, ó jé, skutečně jsem se trefila? Konec vyznívá hezky absurdně, použití bazuky je sice efektní, ale stejně z celého filmu mám určitou pachuť nedořečenosti a nedotaženosti. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Autoři scénáře G.M. Hickman a S.W. Schurr nenašli způsob, jak se dostat k Eastwoodovi, a tak v roce 1975 přišli do jeho populární restaurace Hog's Breath Inn a rukopis scénáře nechali ležet na stole. Scénář zaujal jak Eastwooda, tak několik dalších lidí z Malpasa a začal tak vznikat třetí díl o Drsném Harrym. (ClintEastwood)
  • Jedná sa o deviaty najziskovejší film roku 1976 na svete. (westerns)
  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama