Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Tak to byla slabota! Pokračování je mizerné a bohužel i docela nudné oproti prvnímu dílu, většina věcí už tam působí prostě nelogicky. Většina diváků hned po půl hodině ví kdo je komplic a kdo vrah. Jediné, na co se dalo koukat, byla Jennifer Love Hewitt. Ještě se mi líbí vybrané místo na těch Bahamách. No a poslední scéna je pak vyloženě směšná. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Fuha, tak hned ze začátku můžu říct, že kvalita šla slušně dolů a z moje ho dosti nadprůměrného prvního filmu, tak přicházíme do extrémního průměru, kdy si říkám, proč to nemohlo zůstat u jednoho filmu. Máme tady o dost víc nesympatické obsazení a jejich herecké výkony mě nebavili. Rok poté je vlastně jenom bezduché a ničím zajímavé pokračování, ale aby se neřeklo vraždy dokázaly být pořád dost slušné a ta "atmosféra" ostrovu mi taky přišla vhod. Je to fakt čistě průměrná záležitost... 5/10 ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když někoho zabijete, přesvědčte se, že je opravdu mrtvej. Když ho zabijete podruhé, přesvědčte se znovu. Nebo se znovu vrátí... Pokračování teenagerovské vyvražďovačky, ti kteří přežili zestárli o rok, aby se vstoupili do stejné řeky... Bohužel, většinu překvapení lze odhadnout dlouze předem (malý příklad. Dívka spí doma, když ji překvapí bouchnutí domovních dveří. Plíží se setmělým bytem, ale vzhledem k tomu že uplynutý čas ve filmu ukazuje nějakých 5 minut, nelze čekat nikoho jiného než kamarádku, která si jde něco půjčit...).. Taky mě na podobných filmech vadí, že když skupinku lidí někdo ohrožuje, tak se nedržej pohromadě ale snaží se rozdělit aby vrah pokud možno měl co nejsnažší práci.... Nu což ... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď je relatívne úspešná jednotka čistý priemer a hrôzu príliš nevzbudzuje, tak by bol zázrak, ak by dvojka nastavila latku vyššie. Bohužial ešte väčšia nuda, ako naposledy a rázne utnutie rozbiehajúcej sa série. Možno to bolopre zúčastnených hercov veľké šťastie. Hrať v sedmičke by som im vážne neželal. Porovnávať s o dve triedy lepším Vreskotom nemá zmysel. ()

Gavin87 odpad!

všechny recenze uživatele

...ale jako parodie to není špatné. Začínající filmaři by se mohli na této sračce poučit, čemu se vyhnout. Všechny rádoby napínavé scény jsou prvoplánové, dávno profláknuté a nudné, přičemž spíše loudí na tváři úsměv, než-li strnulost strachem. Docela mě ale příjemně překvapilo, že v závěrečné scéně, kdy Julie do vraha vyprázdnila celý zásobník, tento po následném pádu do hrobu ještě neotevřel oči. Sázel jsem se, že tak učiní... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 14. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Chyby ve filmu: Zbraň, kterou použije Julie ke střelbě na Bena Willise může vystřelit jen šestkrát. Nicméně Julie vystřelila celkem osmkrát a Ben Willis je stejně nesmrtelný (Stocki)
  • Podstatná část děje se má odehrávat na Bahamách, ale když Julie a ostatní jedou lodí na ostrov, vidíme v pozadí kopce a hory. Bahamy mají malou nadmořskou výšku a tvoří je vesměs rozlehlé pláže. Film se natáčel ve státě Jalisco, což je jeden z 31 státu Mexika. (Stocki)

Reklama

Reklama