Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2139 a lidé se po globální ekologické katastrofě uzavřeli do obrovských měst. Ta jsou sužována nesmírně vysokou kriminalitou, kterou se snaží dostat pod kontrolu ochránci zákona, kteří jsou současně soudci a také katy. V Mega City One patří k nejobávanějším soudce Dredd. Ten pomůže svým dvěma kolegům v boji proti přesile a všechny členy gangu postřílí. Přestože násilí dosáhlo nezvládnutelné síly a věznice jsou přeplněné, odmítá vrchní soudce popravy za drobné přestupky a Dredd se mu musí za postřílený gang zodpovídat. Zatímco Dredd učí na Akademii budoucí soudce zacházet se speciálním vybavením a připravuje je na těžký úděl služby, uteče z vězení vrah Rico a podaří se mu proniknout do Mega City One. Tady už má připravenu supermoderní zbraň Lawgiver, kterou před časem ztratil během nebezpečného akce Dredd. Přestože je zbraň kódovaná na jeho DNA, funguje i v Ricových rukou... (TV Nova)

(více)

Recenze (385)

POMO 

všechny recenze uživatele

Napriek všetkej debilite, ktorá z Judge Dredd srší, sa naň nemôžem hnevať. Už samotná smiešna kreácia Stalloneho hrdinu film odľahčuje natoľko, že ho musíte brať s nadhľadom. A s nadhľadom je Judge Dredd bombastický sci-fi akčňák s unikátnou výpravou, dobrým castingom a perfektnou hudbou Alana Silvestriho. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně mne to zklamalo a chudák Max von Sydow. A vlastně i Jürgen Prochnow. Celé to mění co chvíli kabátek, resp. žánr, chvíli je to o pouličních bojích, pak je z toho soudní drama, pak horor s kanibalskými vesničany, buddy movie, klonové války aj., a celé to pak nedrží pohromadě, stát by se mohlo vlastně cokoliv a jakkoliv. Triky a město docela ujdou, na tehdejší dobu, ale ti dva modroocí soudci (ty neustálé záběry na jejich velké, rozšířené modré kukuče jak od králíčka mi lezly posléze hodně na nervy), kteří stáli proti sobě a nakonec z toho vlastně byla selanka a žádná válka klonů se nekonala, navíc dva padouši byli zabiti tak nějak nijak (čekal jsem, že Rick ten pád ustojí a dole na zemi skočí Dreddovi za krk), prostě nuda, nemastné a neslané, ani jako zábava na nedělní odpoledne. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Stallone je naprosto přesný. Když má na sobě soudcovskou helmu tak slintám blažeností. Proto nevím proč ve většině filmu běhá bez ní když v komiksu... Jinak masky jsou super soudcové vypadaj správně komiksovsky, rodinka kanibalů je taky dobrá. Speciální pochvalu si zaslouží bojovej robot protože ten byl fakt hodně cool, tím víc mě naštval jeho velice nedůstojný konec. Prostě po geniálním začátku se to trochu zhorší ale furt jde o super film a jednu z nejlepších rolí Sylvestera Stallonea vůbec. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Slay v tomto filme mal snád' viac ovisnutejšie kútiky než v Rockym a bola nenormálna prča ho vidieť v elasťákoch a so suspenzorom na guliach plus s melonmi pod pazuchami, ale to bol zrejme účel- nasledovať komix. V každom prípade toto nebola moja šialka kávy a udeľujem tomu rovnako jednu hviezdičku, ako aj novšiemu Dreddovi. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

No, je to béčko, to zase né, že ne. Na druhou stranu bych film vůbec nezatracoval, jelikož jsem se u něj solidně bavil a navíc má i odpovídající stopáž. S komiksovou předlohou bohužel dosud obeznámen nejsem, tudíž nemohu porovnávat. Musím ale uznat, že svět Mega-City a Soudců mě rozhodně zaujal, stejně jako jeho vykreslení a ztvárnění v tomto snímku. Vše navíc dokonale dobarvuje přesně padnoucí hudba Alana Silvestriho. Sly se zde v hlavní roli tváří snad nejvíce zarputile, za celou svou kariéru, Diane Lane tu je opravdu kočka, Armand Assante klasický padouch a Rob Schneider polovinu filmu otravně ječí, aby tu druhou obstojně hláškoval. Soudce Dredda si tak zařazuji do škatulky neprávem opomíjená a podceňovaná komiksovka. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Vzhledem k tomu, za co byl později film kritizován - a za co sklidil fandovské opovržení -, je docela zábavné přečíst, si, jak svou roli komentoval Sylvester Stallone (Dredd) těsně před premiérou: "Když jsem poprvé četl comicsovou předlohu, pomyslel jsem si: a sakra, ten chlap je ale mizera. Ten by zavřel i vlastní matku, kdyby přešla ulici na červenou. Ve filmu je Dredd ale sympatičtější a lidštější. Udělali jsme pár změn, ale myslím, že očekávání fandů comicsu přesto splníme. V těch sešitcích například Dredd 25 let nesundá přilbu. Ve filmu by to byla pitomost. Lidi přece jdou do kina proto, aby viděli mě, a ne moji helmu." (NIRO)
  • Sylvester Stallone nikdy před tím neslyšel o Soudci Dreddovi. Poprvé až mu byla nabídnuta role. (Chatterer)
  • Blokový válečník, kterého při úvodním střeleckém souboji soudce Dredd (Sylvester Stallone) odsoudí k doživotnímu vězení, drží zbraň M41-A - pulzní pušku - z filmu Vetřelci (1986). (DArtanan)

Související novinky

Dredd – věčný potížista?

Dredd – věčný potížista?

10.10.2011

Dotáčky, přetáčky, producentský sestřih, naštvaný režisér, zmatený výsledný produkt. Vzpomínáte? Tohle všechno provázelo vznik Stalloneovy komiksové adaptace Soudce Dredd z poloviny 90. let. Osud má… (více)

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Komiksové reparáty

Komiksové reparáty

24.12.2008

Těžko říct, jestli za to může Nolan a jeho veleúspěšný restart Batmana. Každopádně Hollywood se teď vrhl na spoustu komiksů, jejichž filmové verze vznikly ani ne před dvěmi dekádami. A slibuje nové,… (více)

Reklama

Reklama