Reklama

Reklama

Miluj mě, prosím

  • USA Wicker Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý, talentovaný bankéř je posedlý představou, že krásná dívka, kterou pravidelně potkává v kavárně, je jeho bývalou životní láskou. Zahoří touhou získat ji zpět. Začne ji pravidelně sledovat při jejich návratech domů, postupně se stále více a více přibližuje. Jednoho dne získá potřebnou odvahu a vkrade se až do jejího apartmánu. Jeho touha ho zde přivede až k nebezpečnému odhalení, které může změnit celý jeho život a nejen jeho... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Wau! Wau! Wau! Dneska je těžké najít krásný romantický film, který pohladí po duši a zanechá v člověku spoustu emocí. Wicker Park tohle dokázal. Originální příběh, zimní prostředí, které mě úplně nabudilo, krásná muzika, skvělí herci, kdy prostě Josh umí a DIane není ta tovární hohla pro každou roli. Jeden z mála filmů v poslední době, který mě opravdu dostal na kolena. Pan režisér si s námi v zápletkách hraje a skvěle míchá drama s thrillerem a občas vypouští čistou romantiku, velice ojedinělé! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jó OSUD! Jó LÁSKA! Nakonec - kdo něco podobného aspoň jednou v životě nezažil? To fatální míjení, ať už náhodné či někým podpořené... Že ne? Dobře vám tak... - - - Chladnokrevně vykalkulovaný, vypointovaný, do detailu vypiplaný scénář, bezchybné výkony krásných mladých herců, atraktivní prostředí, dobře vybraná a s dějem doslova souznějící hudba, stylově režiekamerastřihnuto, napětí až do poslední vteřiny, dojemný happyend... Skoro to vypadá jako nějaký ironický komentář k nějaké hollywoodské mainstreamové slátanině... Ale není. Problém je v tom, že ono je to opravdu DOBRÉ! Je to výborné! Čtyři a půl hvězdičky bez váhání - ale zaokrouhlit musím - a tak dolů, protože jediné klišé, co mi trochu "vadilo" byl ten Lukeův vždycky krásný a filmově tisíckrát provařený Ford Mustang 6X :-)... Leč přiznám se jako chlap, uronil jsem zkrátka i tu slzu... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ne zcela klasický romantický příběh (kdo říká, že to je klasický romantický příběh, ten lže) vpletený do thrillerové kostry, natočený s velkou dávkou režijního talentu. Ta scénářem vytvořená konstrukce je teda velice křehká, naštěstí se ale nakonec nezhroutí, protože ty postavy pochopíte. Takže všechno funguje tak, jak má. Popravdě řečeno jsem byl až šokován, jak to bylo dobré. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Brandon Boyce .. Miluj mě, prosím žadoní tento film .. chvilku jsem se sice nechal mást vysokým hodnocením nadšených uživatelů, ale po nějakých dvaceti minutách jsem tuhle banální romanci bez thrillerové příměsi prokoukl a nadějím na něco víc byl amen! Jelikož se jedná o remake evropského koprodukčního filmu z devadesátých let, kde téma náhlého zmizení přítelkyně bez možnosti kontaktu je ještě uvěřitelné, zde jsem už této základní kůstce příběhu nevěřil. K tomu se později nabaluje toliko směšných náhod a zvratů, že jsem se jen trpce usmíval, co všechno si v současném přetechnizovaném Chicagu lze prožít. Co na plat, že formální stránka nemá výraznější chybu, režisér umí vytvořit atmosféru a hudební doprovod je lahůdka. Také herci, ač to herecky nejsou koncerty, jsou příjemní a Rose Byrne zajímavý objev. Jenže ten příběh, ten nepravděpodobný příběh, to bolelo. Moc. Žánrové osvěžení to ano, ale ve výsledku pořád jen slabší průměr! 50%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Diane Kruger tu ešte nie je vyspelou dramatickou herečkou, ale je naozaj krásna a s pomocou Josha Hartnetta, Matthew Lillarda a Rose Byrne si tu s krásou, krehkosťou a sympatiami vystačí. Nenechajte sa odradiť prvou fádnou hodinkou, v ktorej sa iba nenápadne rozdávajú karty na stôl. Do tej druhej namiešal Paul McGuigan excelentný koktejl kompletnej palety pocitov šťastnej i nešťastnej zamilovanosti a emocionálne ich vyhrotil do maxima. A keďže to dokázal nielen vedením hercov, ale hlavne sofistikovaným strihom a kamerovými hrátkami, odomňa má zlatú medailu. Neporovnávatjte tento film s vyzretejšími dielami Briana De Palmy alebo Alfreda Hitchcocka - tu sme v jednoduchších vodách zábavy pre mladých, ktorí buď ešte stále veria vo veľkú životnú lásku, alebo ju už prežili a nezmazateľne ich prenasleduje. Záver, ktorý mohol pri menšej opatrnosti zruinovať celý film, je nakoniec tým najkrajším za posledné roky. Plakal som ako malé decko a vznášal sa v oblakoch. P.S.: Filmov ako je tento je habadej. Akurát nikdy nefungujú tak perfektne. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (8)

  • Pro britského režiséra Paula McGuigana to byl hollywoodský debut, do té doby měl na kontě pouze britské snímky jako např. Acid House (1998). (imro)
  • Stejně jako v původním filmu Byt (1996) si i zde Matthew (Josh Hartnett) objedná během "závěrečné" konfrontace k pití dvojitou vodku. Jak v předloze, tak i v tomto remaku ji nedopije. (dickens)

Reklama

Reklama