Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Vynikající film o cestování v čase. Podobně na mě zapůsobil neuvěřitelně kvalitní snímek Osudový dotek (Butterfly Effect). Svěrací kazajka samozřejmě až takových kvalit nedosahuje. Přesto musím dát plně hodnocení, neboť jsem byl unešen. Jak vizuální stránkou, tak i po stránce hereckých výkonů. Adrien Brody předvádí další ze svých úžasných výkonů (stejně jako ve Vesnici, či v Pianistovi), Keira Knightley je neuvěřitelně přitažlivá děvčica, která se mi líbila zatím ve všech snímcích, kde se objevila (např. Piráti z Karibiku). Stejně kvalitní je výkon Daniel Craiga. Ten ale zahrál maximum ve filmu Po krk v extázi, a ten už nejspíše nepřekoná... Kris Kristofferson se do své role nebývale hodí. Nedokážu si představit na místě vyšinutého chirurga nikoho jiného. O cestování v čase se natočila spousta snímků, tomuto tématu vévodí snímek Osudový dotek, který by jste měli všichni vidět. Nutno, říci, že Svěrací kazajka mu hodně šlape na paty... Zcela jasných ***** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jen nápad prostě někdy nestačí.... Zpracování je takové všelijak unylé a přestože se film s blížícím koncem začne tvářit opravdu chytře a emoce se dostaví, nemůžu zapomenout na více než hodinu kdy se toho zase až tolik neděje. Brody nehraje špatně a Keira nevadí, ale slabší režie z tohoto zajímavého snímku nevytěží nic co by stálo za větší počet repríz. 60% ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Snímek, od kterého jsem nečekla žádné zázraky a o to víc jsem byl překvapen. Slušný thriller s poměrně originálně zpracovaným tématem. Výkony Keiry Knightley a Adriena Brodyho byli výborné, především Adrien se mi velmi líbil. Johna Mayburyho moc neznám, ale myslím, že tohle je asi jeho dosavadní vrchol. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Bylo mi 27 let, když jsem poprvé zemřel. Dneska v noci umřu. Je to můj osud. Velmi zajímavý filmový počin. Toto téma mám rád. Zvlášť, když na vás z každého milimetru psychiatrické léčebny dýchá depresivní nálada. Tomu odpovídá i hudba a především hlavní hrdina. Vzpomínky. Desiluze? Vše bylo dobře rozehráno, nastartováno. Ale v závěru tomu došel dech. A to je velká škoda. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se zdráhal pustit si tenhle film s podivným názvem Svěrací kazajka. Čekal jsem pořádný psycho, kde Adrien Brody bude pořád křičet, že už nechce, aby ho poutali do kazajky. O to víc jsem byl překvapen po shlédnutí s jakým citem, kouzlem a výbornou atmosférou se tenhle film nese. Do toho výborná hudba a excelentní herci v hlavních rolích. Konečně film u kterého jsem zapnul mozek a přemýšlel nad závěrečným rozuzlením. Film se mi líbil a hlavně mě moc bavil. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Severoamerické tržby byly 6,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 21,7 mil. (NIRO)
  • Anne Lambton mala pôvodne hrať postavu sestry Hardingovej (Mackenzie Phillips). Počas natáčania však dostala pankreatitídu a nebola schopná pokračovať v natáčaní. (misterz)

Reklama

Reklama