Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho! Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou. Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako "pouličního Jamese Bonda." Travolta říká, " Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera.

Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. "Uma a já si na plátně ohromně rozumíme," říká, "a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction - historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dvojhodinová, hviezdami nabušená komédia plná vtipov, z ktorých tri stoja za zasmiatie. Je pravdou, že komerčne úspešná komédia nepotrebuje viacej než hviezdy - viď. v USA veleúspešné zhovadilosti bratov Wayansovcov (séria Scary Movie, White Chicks). V tomto prípade ale ide o pokračovanie kvalitnej zábavy s postavami a hravou zápletkou, ktoré je síce menej trápne, no rovnako vtipné a vzrušujúce ako Men in White... ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Promrhaný potenciál plný celebrit, který se svými absurdními dialogy a hereckým obsazením zoufale snaží napodobovat jistou pecku z roku ´94. Bohužel se mu to nedaří ani v jednotlivých rovinách, natož pak v kompaktním celku, po kterém srdce filmového fanouška touží už od nahození několika narážek v úvodu. Lačný divák může být poněkud zmaten a zaskočen, kam tento výlisek zařadit, protože na komedii je to celé málo komediální, na drama zase krutě nedramatické a osobitý styl či režijní dotek by v tom hledal jen úplný primitiv, zvlášť když přihlédneme k tomu, jaká nula seděla na režisérské stoličce.U postav jedna karikatura vedle druhé zastiňuje mysl tak, že si do této skupiny můžete přihodit i osoby, které by jste v rámci snímku měli brát vážně a ne nad nimi ohrnovat nos. Ale možná to celé příliš rozebírám a hlavním problémem je, že při natáčení se všichni na place výborně bavili... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednohvězdičkových filmů mám podle statistiky nejméně, ale občas se některý urodí, u něhož nelze říct jiného než, že koukat na to kvůli jednomu vtipu ze sta nebo jeden herec je tam dobrý až celý film stojí za zmínku rozhodně nedokáže donutit diváka, aby se na něj podíval. Buď v klidu je hvězdami napráskaná komedie, u který si člověk musí říct, že špatná prostě být nemůže. Jediný kdo se tohoto pravidla vcelku drží je Vince Vaughn. Tak trapný a nudný film, který příběhově uvadá jak nafouknutá žížala pro mě není film, který by dokázal bavit a utišit nejedno divákovo oko. Režisér ty možnosti měl a tak vytáhl takových Hollywoodských jmen, že to ani nešlo, aby to dopadlo tak špatně. Opak je nejspíš pravdou a i ve filmovém průmyslu se ději zázraky i když nechtěné. Být v klidu u této komedie skutečně být nemůžu. --- Kdy mi zavoláš? - Až ti zazvoní telefon. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $53miliónovTržby USA $56,046,979Tržby Celosvetovo $95,226,116 ║ Nudne až otravné. /15%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Spletitá a přitom nudná záležitost, která se opírá o hlášky z jiných filmů a kterou zachraňuje jenom hudba a dvojice Uma a John. Jinak se to tu hemží neuvěřitelnou spoustou dalších figurek a zápletek. Talentovaná zpěvačka, kterou chce každý prosadit. Ruská mafie, která namátkově střílí. Černí rapující gangsteři, kteří cosi vymáhají. Homosexuální bodyguard, který touží být hercem. Bossové hudebního průmyslu, kteří si neberou servítky. Příležitostní i profesionální zabijáci. Do toho sem tam někdo, kdo hraje sám sebe a hafo dalších. P.S. Omlouvám se všem na které jsem zapomněla. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Množstvo odkazov, narážok, citácii a pomrkávania na zbehlého diváka sa stretlo s neskutočne debilným scenárom. Príbeh je degradovaný na slúžku amerického showbusinessu, ktorý sa tu premrštene opája vlastnou samožerskou nadustoťou, hraničiacou až s arogantnou prefíkanosťou celé to podsúvať iba ako "čistú oddychovú zábavu". ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Super skvělá zábavná komedie na kterou se v životě podívám ještě asi tak milionkrát. A je to hlavně díky obsazení Travolta je přesnej a působí takovym nabouchanym dojmem a přitom je ale slušnej a sedí mi do role "chlápka nad věcí co v tom umí chodit". Uma si tu roli užívá a čím je starší tím je hezčí (dřív se mi nelíbila a teď jsem zvědavej co z ní vyleze až jí bude 80). navíc se opět dočkám společného tancování jakéhosi odkazu na Pulp Fiction. Harvey Keitel jak jsme ho ještě neviděli a asi tak 70% filmu s někym telefonuje. Christina Millan je hezká a roli zvládla, nevím jestli to fakt zpívala ona, ale jestli jo tak taky umí zpívat :-) . Cedric The Entertainer a André Benjamin prostě hrajou "nigga gangstas" a to zvládne každej černoch na jedničku. Oproti nim mě zklamali Rusáci kteří furt jen dostávali do držky nebo chcípali, i když ten týpek s tupé a monoklama byl opravdu "cool". Vince Vaughn opět potvrdil že komedie mu sedne jako praseti drbání, ale to hlavní a nejhustější je The Rock kterej mě naprosto posadil na prdel. Sice jsem koukal na wrestling když jsem byl malej takže vim že je to showman ale to co předvádí tady... No nejenže novej akční král ale bezvadnej komik kterej opravdu umí rozesmát (a taky skvěle tancuje ňáký polynészký tance nebo co to bylo). Přičtěte dobrý nápady s plakátama super hudbu (aby ne když je celej film o hudbě) a dostanete film na kterej se nezapomíná. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Fantasy - Earth, Wind & Fire [3:46] ,2. Hollywood Swinging - Kool & the Gang [3:26] ,3. Be Thankful for What You Got - William DeVaughn [5:45] ,4. Roda - Elis Regina [2:35] ,5. Sexy - Black Eyed Peas [4:44] ,6. Suga Suga - Baby Bash [4:10] ,7. The Boss - James Brown [3:12] ,8. Ain't No Reason - Christina Milian [3:12] ,9. Believer - Christina Milian [3:14] ,10. Brand New Old Skool - 777 [4:34] ,11. G's and Soldiers - Planet Asia/Kurupt [4:12] ,12. Cool Chill - John Powell [3:56] ,13. A Cowboy's Work Is Never Done - Sonny and Cher [3:15] ,14. You Ain't Woman Enough - The Rock [6:03], ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

F.Gary Gray si před Ctihodným Občanem střihnul hvězdně herecky nabitou komedii, která má pár povedených hlášek, ale celkově příliš nestrhne za což může i dlouhá stopáž. John Travolta však vynikající a the Rock jako gay bodyguard byl vtipný. 60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

U Chytte ho jsem se moc nepobavil a to samy muzu rict bohuzel i o tomhle filmu. Ale snaha se tvurcum uprit neda. Je tu spousta tu vice, tu mene uchylnejch postav, pricemz spousta z nich nema pro dej zadnej zasadni vyznam a jsou tu jen proto, aby neco vtipnyho udelali. Tyhle postavy navic hraje spousta perfektnich a mnou oblibenejch hercu. No a nektery dialogy se snazi vykradat Tarantina a podobny hlaskare, coz se jim parkrat podari a dokazou pobavit, pripadne nabidnout neco drobet originalniho. Navic, jelikoz jsme se od filmovyho prumyslu z prvniho dilu presunuli do hudebniho, je tu i spousta pisnicek, jejichz vyber se vcelku poved. Az potud je vse v naprostym poradku, problem je, ze tohle vsechno tvurci nedokazali navliknout na nejakej smysluplnej pribeh, takze se vetsinou absolutne nic nedeje, film zacina nudit a na komedii ma priserny dve hodiny. Ke konci se to sice lehce zamota, ale to je spis, jen tak, aby se nereklo, ze se ve filmu vubec nic nestalo. Jinak co se tyce hercu, Travolta je ve svy roli drsnaka a pohodare naprosto perfektni a sympatickej, Keitel a Woods by si zaslouzili vic prostoru, Uma je sexy, The Rock by uz konecne mel zapadnout do nejaky akcni rezby a ne furt lizt do komedii, pricemz tady klesl asi na uplny dno. Ne ze by nebyl vtipnej, je to jedna z nejvtipnejsich postav, jenze tohle si proste nezaslouzi, musi delat priteplenyho bodyguarda, kteryho kazdej sereze a dela priteplaly tanecky pred zrcadlem. Ze vsech nejvic me asi pobavil Vince Vaughn, snazici se napodobovat cernochy, jak gestama, tak mluvou. Skoda, ze film nemel poradnej pribeh nebo netrval jen 80 minut, v tom pripade by to asi byla paradni komedie, takle jsou bohuzel vtipny momenty zhruba na stejno s tema nudnejma a vic jak 3* to neda. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek, tak mi to přišlo tak debilní, že jsem to ani nedokoukal a radši jsem šel natírat stěnu v pokoji. Ale mam pocit, že jsem se tam něčemu snad jednou zasmál a navíc, kdyby to nebylo tak debilní, tak se k tomu natření stěny asi nikdy nedokopu, takže dávám 1 hvězdičku. Možná se na to někdy zkusim podívat znovu na celý (teď to stejně na HBO běží snad každej tejden), jestli třeba nezměnim náhodou názor, ale dost pochybuju. Momentálně se mi dere na jazyk akorát jeden výrok z filmu Pelíšky... Víš co, Travolto? Di do prdele. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No nevim, mě to přišlo takový divný a přeplácaný. Což o to, Travolta a Thurman nejsou špatný a The Rock je vostrej a i jinak je film nabitej spoustou známých herců, ale co s tim, když mě to nebaví a celý je to rozmázlý v debilním ději o ničem. Ale abych úplně filmu nekřivdil, tak občas dokáže slušně pobavit a Uma Thutman je prostě Uma Thurman ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Opravte mě, jestli se mýlím, ale podstatou komedie by měla být vtipnost.. Když spolu křepčí na parketě Travolta s Thurman, neznamená to ještě návrat dvojice Mia a Vic Vega, takže nakonec zaujal jen Keitel s nádobíčkem pro palubu Queen Elizabeth a ty větráky v kolech Hummerů. Dost málo na jeden film dalo by se říct. Steven Tyler a Jim Carrey by se mohli popasovat o držitele titulu "Největší hangár vydávající se za ústa" a já si myslím, že by o pár metrů krychlových vyhrál lídr Aerosmith.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čistá Amerika! Príjemná somarinkové oddychovka s plejádou najrozmanitejších hviezd, ktoré by ste inak v jednom filme nečakali, v tých najnetradičnejších rolách. Celé je to tak správne uvolnené, že tie skoro dve hodinky aj napriek priemernému scenáru uplynú pomerne rýchlo a absolútne nenudia, hlavne vďaka roli Rocka a Cedrica. 75%. ()

Související novinky

Durst míří do Hollywoodu

Durst míří do Hollywoodu

13.04.2006

Frontman rap-metalové formace Limp Bizkit, zpěvák Fred Durst, natočí svůj režijní debut. Nezávislý snímek THE EDUCATION OF CHARLIE BANKS bude hudebníkovým prvním regulérním filmovým počinem, přičemž… (více)

Reklama

Reklama