Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson i Diane Keaton jsou úžasní a jejich společné scény minimálně fungují, ale často jsou vyloženě kouzelné. Další herci (Keanu, Amanda a Frances) nemají moc prostoru, ale i na tom málu jsou zajímaví. Scénář (obzvlášť ke konci) působí moc vykonstruovaně a režie je zcela bezvýrazná. Pokud by herci dostali pět hvězdiček, ale filmu dávám jen tři, nevypadá to, že bych moc věřil schopnostem Nancy Meyers. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby se skončilo u nejistého příslibu společné oslavy narozenin v Paříži, předání sklenice s originálním dárkem a zdravé svačiny v podobě ledového čaje, dietních sušenek a broskve, měl bych to za docela chytrou romantickou komedii s nezvykle otevřeným koncem. Poslední velmi zhuštěná půlhodina se štkavými výlevy, Jackovou zbytečně stručnou anabází ala „Broken Flowers“ a očekávaným koncem nad Seinou však vše vrátila do žánrových kolejí, v nichž se na cestě k cílové stanici jakákoliv výhybka nepřipouští. Zatímco dvojice Keaton, Nicholson prodává své jaro v podzimu s noblesou (včetně nudistických scén), patologicky vlezlý zajíček Keanu v své jamce sedí sám.. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Milovať je síce zábavné v každom veku, no v tomto prípade by som si radšej pozrel Jacka a Diane aspoň o 20 rokov skôr. Niežeby Diane stratila niečo zo svojho mladíckeho šarmu alebo nebodaj Jack kus zo svojho hereckého umenia, to rozhodne nie. Škrípe to v scenári, ktorý baví len na pol plynu. Nebyť spomínanej dvojice, bolo by to ešte o poznanie horšie. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak já se na Jacka a Diane těšila..... so much..... a oni nebyli vůbec špatní, ale možná proto, že zmlsaná jejich kreditem a životními hereckými kousky, jsem čekala trochu víc. Ne snad, že by starej kocour nemohl chodit s mladou kočkou. Ne snad, že by se nemohl vyspat se starou nicméně zachovalou.... ehm, její matkou. Ne snad, že by se do starý větve nemohl zamilovat mladej, perspektivní, atraktivní doktůrek...... všechno beru. Ale: v návalu rauše jít měřit tlak? Protlemit (a pláč to teda nebyl) půl filmu, když to s Jackem nedopadne? Kdyby tak scénář trochu ubral ( to počáteční pošťuchování bylo milé, ale jak šel čas .......) , kdyby ho aspoň trochu ovanul "allenovský" duch, byla by to, ať nežeru, pětihvězdičková lahůdka ........ ach jo, přes ten tlakoměr se nepřenesu, ale slušné tři protentokrát dám. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelé obsadenie sa nie vždy rovná skvelej zábave, no v tomto prípade to platí dvojnásobne. Mnou už takmer odpisovaný Nicholson tu podáva spolu s Diane krásny výkon, podporený ich vzájomnou dokonalou súhrou, jeho charizma je tu tak prenikavá, že som sa smial dokonca aj na scénach, ktoré vtipné byť nemali. Dokonalé hlášky, perfektný príbeh, scenáristi majú byť na čo hrdí. Navyše aj záver je spracovaný tak, aby ste si až po skončení uvedomili, že to bol vlastne hollywoodsky koniec. 85%. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Dva roky po natáčení přišel Diane Keaton (Erica Barry) šek na několik set tisíc dolarů coby podíl ze zisku. Diane byla zmatená, protože ve smlouvě podíl na zisku neměla. Pak si vzpomněla, že při loučení se Jack Nicholson (Harry Sanborn) zmínil o malém kousku něčeho. Věnoval jí část svého podílu. (kenny.h)
  • Když režisérka Nancy Meyers při společném obědě navrhla Diane Keaton roli Ericy a zmínila Jacka Nicholsona jako Harryho, Diane celý plán označila za nesmyslný sen. Nevěřila, že by Nicholson hrál jejího přítele, natož v romantické komedii. (kenny.h)

Reklama

Reklama