Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $124,728,738Tržby Celosvetovo $266,728,738║ Jedna z mála romantických komédií čo majú niečo do seba, príbeh je tu silným článkom a nie len nejakou vedľajšou výstuhou, známe herecké obsadenie funguje vo svojich úlohách doslova perfektne a dá sa povedať že režisérka Nancy Meyers skutočne vie ako na to u takýchto tipov filmov. /80%/ ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný filmeček. Asi se ptáte, proč dávám jen 3 hvězdičky a zároveň říkám, že se mi film moc líbil. Totiž tohle dílko má hned 2 problémy. Ten výraznější problém je to, že má přetaženou délku (128 minut na romantický film je opravdu mnoho) a ten druhý a menší problém je konec, který je zbytečně sladký. Zrovna tomuto filmu by slušel konec hořký. Jinak, abych jen nekritizoval, tak musím vyzdvihnout hned několik věcí: 1. překrásná šansonová hudba, 2. výborné herecké duo Nicholson a Diana Keaton, 3. svěží humor a 4. citlivá a na pohled příjemná kamera. Celkově se tedy jedná o pěknou romantickou komedii, která si rozhodně zaslouží červené zbarvení na CSFD a ode mě 3 velmi pěkné hvězdičky. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenápadná bomba jejíž účinek se zvyšuje s přibývajícími životními zkušenostmi diváka... skvělý film, se skvěle napsanými dialogy, skvěle "životnými" scénami a skvělými hereckými výkony Keatonové, Nicholsona a Peetové. Po dlouhé době film, který byl opravdovou lahůdkou ve všech směrech (jen ten konec pod titulky si mohli odpustit.) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Musím naprosto souhlasit s níže (a výše) uvedenými komentáři v tom, že první polovina je nesporně o moc lepší než druhá. Na začátku to má spád, vše probíhá neuvěřitelně lehce, přirozeně, prostě tak, jak by to možná v životě i mohlo být (s přivřenýma očima a vzhledem k příběhům jiných romantických komedií). Jenže bohužel ta druhá polovina značně upadá, ani Jacku Nicholsonovi už bych některé věty nevěřila a děj mi přijde značně přitažený za vlasy. Ale i přes tuhle mojí kritiku mám pocit, že jsem viděla jednu z těch povedenějších romantických komedíí, navíc zvládnutou skvěle i po technické, hudební a hlavně herecké stránce. Takže v konečném důsledku přesně 70% a zde viditelné **** jsou díky hereckým výkonům. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Hollywoodští puritáni před několika lety objevili sex a jsou jím tak posedlí, že ho narvou hlava nehlava do všeho, co točí. I do jinak vcelku milé komedie o dvou staroušcích, kteří se po obligátním hašteření zamilují. Ta zápletka přece není o sexu. Kdyby Erica Diane Keatonové prahla po postelové gymnastice, mohla by si ji dopřát s Keanu Reevesem, který se jí dvoří. A Harry Jacka Nicholsona by se mohl s důvěrou obrátit na kteroukoli z těch ordinérních barbín, jimiž ho autorka štědře obklopila. To, čím se hlavní dvojice vzájemně přitahuje, rozhodně nejsou animální pudy, takže se mi zdá nevhodné a trapné jim věnovat tolik času (na úkor tempa filmu) a natáčet je s lepkavě upoceným voyeurismem. Kdo stojí o to vidět zadek Jacka Nicholsona a poslouchat trapné vtipy o viagře a menopauze? Proč už si i při sledování romantických komedií musíme připadat jako při setkání s exhibicionistou v baloňáku? 60% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 124,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 265,3 mil. (NIRO)
  • Při natáčení scény v plážovém domě, kdy se Erica (Diane Keaton) a Harry (Jack Nicholson) poprvé políbí, Diane Keaton nechtěně opakovaně kazila záběr chybnou replikou. Jak sama později přiznala, bylo tak vzrušující líbat Jacka Nicholsona, až zapomněla, že točí film. (kenny.h)
  • Dva roky po natáčení přišel Diane Keaton (Erica Barry) šek na několik set tisíc dolarů coby podíl ze zisku. Diane byla zmatená, protože ve smlouvě podíl na zisku neměla. Pak si vzpomněla, že při loučení se Jack Nicholson (Harry Sanborn) zmínil o malém kousku něčeho. Věnoval jí část svého podílu. (kenny.h)

Reklama

Reklama