Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jednu sobotu večer se mi nějak nechtělo spát a do oka mi padla romantická komedie se Sigourney Weaver. A protože mám Sigourney hodně ráda, rozhodla jsem se, že se budu dívat. Nelituju. Ano, je to pohádka, strašně nepravděpodobný děj, sem tam klišé, ale na druhou stranu byly některé zvraty zajímavé a scénář docela propracovaný. Hodně rozporuplný děj, když o tom tak přemýšlím. Ale co, Kevin Kline byl sympaťák, Sigourney ani nic zkazit neumí, ve výsledku to byla příjemná oddechová podívaná. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy ještě Ivan Reitman platil za režisérskou jedničku v komediálním žánru, natočil tuto příjemnou a překvapivě civilní komedii o dvojníkovi amerického prezidenta, který se snaží zachránit vše co pravý prezident zkazil včetně zpackaného manželství. Nijak zvlášť vtipné ale určitě zábavné a Kevin Kline byl málokdy lepší. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Taková pohodovka na pohodový a uvolněný večer ukazující alegoricky na nějaký ten nedostatek americké vlády a se skvělým Kevinem Klinem v hlavní role a taky s výbornou rolí Arnolda Schwarzeneggera - hrál sám sebe asi na pět vteřin. Kéž by nějaký takový Dave existoval i v České republice ( asi by ho někdy bylo potřeba )..... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V Americe už dávno zjistili, že prezident je guma, ale chtěli by nějakého jiného, lidského, vtipného sympaťáka, který má rád lidi a něco pro ně dělá. Jelikož je to naprostá utopie, natočili si o tom alespoň příjemný film. Pokud to takhle budeme brát, bude se nám film líbit, jelikož to nic jiného, než pohádka není. Já jsem tedy při sledování odhodil předsudky a nechal se bavit tím prezidentským párem. Docela jim to sedlo a místo to bylo i chytré. Kevin Kline by si býval zasloužil i složitější role, než je tato...70% ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Prekrásna oddychová romantická komédia ktorá skrátka pohladí po srdci. Nádherná Howardova hudba, zaujímavý scenár z amerického politického diania, trefný humor, neodolateľne očarujúca Sigourney Weaver a skvele odvedená réžia Ivana Reitmana. Film z doby, v ktorej o takéto "malé-veľké" filmy nebola núdza. Tá doba je už žiaľ nenávratne preč. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)

Reklama

Reklama