Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S kriminalisty kapitánem Tůmou a nadporučíkem Líbalem (v podání nezvyklé, ale dokonale ladící dvojice K. HögerJ. Bek) jsme se poprvé setkali ve filmu 105% alibi, v němž brilantně vyřešili případ vraždy. Úspěch inspiroval scenáristu Karla Copa a režiséra Vladimíra Čecha k dalším dvěma filmům, které spojuje slůvko alibi – Kde alibi nestačí a Alibi na vodě... V příběhu nazvaném Kde alibi nestačí vyšetřovatelé Tůma a Líbal sledují stopu neznámého vraha. Vede k bandě, která prodává údajně „švýcarský“ lék Cordofilin lidem se srdečními chorobami, a tak má na svědomí smrt několika nemocných. Vyšetřování a stopa po zmizelém Josefu Šestákovi (B. Šmída), jednomu z prostředníků prodeje, je pak zavede do luxusního mezinárodního hotelu v Karlových Varech a skladů Mediky, kde bylo zcizeno velké množství B-komplexu. Okruh podezřelých se neustále rozšiřuje. Jeden z nich je vrah. Všichni však mají alibi… (Česká televize)

(více)

Recenze (138)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Skvělé repliky cedící Höger a Bek, drobná poúnorová typologická rehabilitace Oldřicha Nového a co do lokací a kamery jedna z nejzábavnějších krimi komedií, které kdy v Československu spatřily světlo světa. Jenže co se dá dělat, když se do nás na mnoha místech zase podprahově šije, až jsme z toho celí zarudlí. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování filmu "105% alibi", tentokrát na téma nelegálního prodeje a falšování medikamentů. Stejná dvojice vyšetřovatelů, tedy, kde nestačí alibi, stačí Tůma s Líbalem. Krásné exteriéry Karlových Varů, zajímavé herecké výkony i v ostatních vedlejších rolích, viz namátkou Nový, Tříska, Šmída. Stále vysoký divácky oblíbený nadprůměr, navíc i v některých momentech na klasickou kriminálku, v níž nejde jen o pachatele, vtipné.. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Karel Höger a Josef Bek vytvořili příjemnou a sympatickou dvojici vyšetřovatelů. Nesmím zapomenout i na Oldřicha Nového, který hrál ředitele hotelu. Sice už to byl starý pán, ale stále působil šarmantně a elegantně. Mladého Třísku moc nemusím. Tenhle příběh by se klidně mohl odehrávat i v současnosti. Jen by byl mnohem akčnější, plný střílení a krve. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než jsem si pamatoval. Od úvodního vtípku po jeho variaci v závěru zábavná detektivka, která přihodila pořádnou dávku humoru, aniž by přitom musela slevit na položkách napětí a drama. Opět spousta podezřelých, opět spousta alibi, a mezitím proplouvá hláškující Karel Höger s Josefem Bekem, který sice občas také nějakou hláškou vyrovnává skóre, ale přesto je trochu odsunut spíš do role nahrávěce. Výborný je Oldřich Nový, který neslevil ze svého prvorepublikového šarmu, ale přitom v závěru s přehledem předvedl láhudkového drsňáka a několika přesně mířenými... větami zvítězil nad sebědomým mlaďochem K.O. Napínavá, zábavná detektivka, která nenudila ani okamžik. A vyčítat jí to ideologické blýskání je asi jako vyčítat černobílému filmu, že je málo barevný. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tenhle film už jsem viděl mockrát, a tak ho znám zpaměti, přesto se na něj rád podívám. Detektivní případ sám o sobě vypadá banálně, ale vše se změní po smrti muzikanta Valenty. Jeho vražda z filmu dělá drama, které vrcholí vechvíli,kdyje Šesták jako volavka přinucen mladým synovcem opustit lokál; to pak se asi mnohému divákovi v kinech tenkrát rozbušilo srdce. Ale je to krásně komorní, žádná akce, kriminalisté Tůma a Líbal vyšetřují trpělivě, bez emocí, jak jsme to z našich starých dobrých detektivek znali. Nu,svět se změnil... Měl jsem tyhle příběhy vždycky moc rád. Höger s Bekem byli v téhle trilogii jedničky, začínající Abrhám a Geprtová příjemně mladí, pan Nový noblesní... Prostě pohodový film. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se v Karlových Varech. (M.B)
  • V titulcích na začátku filmu je v dalších rolích uveden František Kovařík. Správně je jeho příjmení Kovářík. (Sooky)

Reklama

Reklama