Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Holčičí vykrádačka Přeletu nad kukaččím hnízdem, což sám nebyl zrovna poklad, z nějž by stálo za to krást, a to ani ve svojí době, natož o generaci později. Stejně zjednodušující psychologie podle čítanek ze staré školy, stejná křiklavost a patos, k tomu slabá logika a nulová vykreslenost osobních příběhů, které se tak stávají nefunkčně a nezajímavě generalizující. Hezčí tvářičky, ale zase vzhledem k tomu, že je to o dvacet let novější věc, spousta minusových bodů za zamrznutí ve vývoji a další za ten zlatokopecký plagiát. Víceméně vypočítavý zákusek pro otylky, co to rády jednoduché a milé, či pro ty, co rádi sexy děvenky v nesnázích. Nevinným kočičkám, ukřivděným černochům a chuderům postiženým se dostane satisfakce, všechno vylézající svinstvo se zamete zpátky pod koberec a křehulky můžeme hurá vypustit zpátky do světa. Jakoby nic. S před sebou vytrčenou vlaječkou ze zmrzlinového poháru, na niž dobrá, psychologicky proškolená víla vyšila mezi směnami poselství, že i když je svět plný hulvátů a nevšímavých tupců a jinak nic, tak je lepší v něm být než nebýt, a nevyšilovat. Vždyť skoro všichni blázni jsou přece jenom trochu zpovykanější puberťáci, co z toho vyrostou. A o tom tohle je. Inu, každému jeho hap-hap-hap-happyend. *~~ ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Rozhárané děvče, které neví, co vlastně chce, takže se nechá (lehce nedobrovolně) zavřít do blázince, aby zjistila, že její problémy vlastně nejsou žádné problémy. Nicméně se jí tam zalíbí tak, že tam stráví celý rok a pak "uzdravena" se může vrhnout do života. Winona Ryder dobrá, sedmnáctiletou naivku zahrála i ve třiceti bez problémů, ovšem co předvedla Anželína, to nemá obdoby. Její fanynka určitě nejsem, spíš naopak, ale za tohle si toho plešouna fakt zasloužila. Nebo že by to nehrála? V tom případě chudák Brad... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film ktorý mi najviac pripomenul prelet nad kukačím hniezdom. Rozdiel je samozrejme v tom že prelet bol oveľa viac sofistikovanejší. a preto aj lepší ale Girl, Interrupted ma zaujal nie len svojou témou ale aj spracovaním. S Mangoldom som sa zoznámil pomocou jeho komerčnejších filmov ako Walk The line, Kate and Leopold a The identity. Je vidieť ako dokáže americký priemysel pošlapať talent. Mangold vzhľadom nato že sa jedná o tému , kde sa nenachádzajú ani akčné scény a nie je to ani hra na divkáka dokázal natočiť pomalý film, so silnými charaktermi ktorým venuje plný priestor a tak ich divák môže pochopiť. Kiežby takto natočil Walk the Line. Rozhodne mu pomohla predloha Susanne Kaysennovej ale aj herečky ktorým velí pôsobivá Ryderová, Jolie vo svojej najlepšej úlohe, a Goldbergová v úlohe sestričky. Ostatné postavy buď len dotvárajú hlavnú postavu alebo sú tam dodané len tak aby bol výsledný efekt z blázinca väčší. Muži tam hrajú väčšinou hlúpe a nezaujímavé úlohy. Krásne a pomalé plynutie deja a tiež nesutála potreba rozprávať o tom aké to tam je robí tento film zaujímavým aj napriek stopáži a nenudí. Mangold si vzhľadom na tento komornejší snímok mohol všímať viacej detailov a je to jasné už pri pohybe kamery ktorá je geniálna na takýto snímok. Hudba je komornejšia a tak isto aj rozmiestnenie scén ale každopádne je to prvotriedny film, ktorému by som vytkol až tú priamočiaru sladkosť. Vo svojej podstate to malo byť omnoho horšie. Ale aj napriek tomu že niektoré scény sú striedme a menej depresívne tak sa jedná o kvalitný film a Mangoldov najlepší réžijný počin ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Opět Angelina a opět jako pilíř a tentokrát tak mohutný a silný, že z filmu, který je už tak dost zajímavý, dělá film mimořádný. Její Oscar je více než zasloužený, Angelina opravdu hraje tak, že si říkáte, jestli se, probůh, takhle chová i doma, a s přehledem zastíní Winonu Ryder. Pro mě je Angelino herectví zážitek, a tak se vnucuje otázka, jak to, že v některých filmech působí naopak jak spící panna a koukat se na to je utrpení. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mangold jeste nebyl ve vrcholny forme a bohuzel si uplne stoprocentne neporadil se scenarem, kterej mu misty trochu podkopava nohy. Prvni pulka je perfektni, hlavni hrdinka se seznamuje s blazincem a osazenstvem a nastesti to Prelet pripomina jen mistem deje a postavou Angeliny, ktera taky dela bordel. Jinak se dej vyvyji vcelku odlisne, coz je dobre, protoze srovnani s Preletem by to fakt nesneslo. V prvni pulce jsou navic perfektni flashbacky, ktery se skvele prolinaj s dejem a proste to jako celek skvele funguje. Bohuzel pak pride druha polovina a filmu pomalu, ale jiste zacne dochazet dech, protoze uz tu neni tak nak moc co vypravet, nedeje se nic moc novyho a film uz jen tak doklopytava k finale, navic je misty docela predvidatelnej a ke konci uz nudi. Bud to chtelo doladit scenar nebo o pul hodinky zkratit. Nicmene film drzi nad vodou vykony hercu a to vicemene vsech, osazenstvo blazince se povedlo a osetrovatele taky. No a pak tu jsou dve hlavni herecky, pricemz me vic zaujala Winona, ktera hraje fakt perfektne a oskara bych dal spis ji. Tim nechci rict, ze by Angelina hrala spatne, taky hraje skvele, navic pohubla a s kruhama pod ocima, ale proste mi nepride, ze kdyz vezmu jeji lepsi vykony z jinejch filmu a porovnam to s timhle, ze by hrala zas o tak moc lip a proste na me furt pusobila jak Angelina a ne jako postava, kterou hraje. Nicmene stejne se jedna o docela slusny drama, ktery za skouknuti stoji. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Angelina Jolie mimo natáčení vůbec s Winonou Ryder nemluvila, aby byla schopna svou roli zahrát správně. (HellFire)
  • Kniha i film Narušení (v originále Girl, Interrupted) si vypůjčují název od malby se jménem „Girl Interrupted at her Music“ od nizozemského malíře Johannese Vermeera. (HellFire)
  • Daisy Randonová (Brittany Murphy) trpí mimo bulimie i OCD, Obsedantně kompulzivní poruchou. Člověk, který touto nemocí trpí, má pravidelné obcese, které ovládají mysl, má sklony k sebepožkozování a trpí neustálým strachem, že někomu ublíží. (Nancy...)

Reklama

Reklama