Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jako ztřeštěná komedie z golfového prostředí snímek přímo útočí na naše bránice. Adam Sandler se tu ve své roli až neskutečně naplno vyřádil. Místy by sice mohl krapet ubrat plyn, neboť jeho výkon hraničí až s přehráváním, ale jinak to má šťávu a vtip a to je na komedii to nejhlavnější. Dá se říci, že se jedná o jeden z jeho lepších filmů z devadesátých let, ke kterému se dá bezpochyby vracet. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvnich 40 minut je neskutecnej hyper masakr. Sandler jako naprosto buranskej vztekloun a rvac, kterej kazdyho serve nebo rovnou sereze, jedna komedialni situace za druhou a cameo Stillera tentokrat v zaporny roli. Proste rozjezd je naprosto hyper gigantickej a tech 40 minut sem se snad smal v kuse. Pak precejen dojde na klasickej vyvoj deje, naky to klise, Sandler se sklidni a spolu s tim ubyde zabavnost, ale neznamena to, ze by film pak prestal bejt vtipnej, porad je cemu se zasmat, navic ty odpaly jsou pekne natoceny. Neni to cistejch 5*, ale dam je, protoze jsem se fakt skvele bavil. ()

Reklama

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie z prostředí golfu, jež nabídne opravdu spoustu srandovních situací a neméně povedených hlášek. Zaujala mě i postava Happyho Gilmora, který v podání skvělého Adama Sandlera působí jako sympatický vztekloun. Děj filmu dále obsahuje několik zajímavých zvratů, no a konec to svým happyednem vše úžasně uzavře. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé! Kouknul jsem se na to, protože jsem to kdysi dávno viděl a zdálo se mi to dobré. Nebylo! Vtipných scén je tady co bych na jedné ruce napočítal a to je ten hlavní problém. Příběh je totiž klasika, nic nového. Být to vtipné, je to v pohodě a příběh by to malinko vynahradilo. Ale todle bylo opravdu téměř nevtipné a po většinu času o ničem a nudné. Howgh! ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Z vlastní zkušenosti sice můžeme říct, že naučit se golf není až taková prča, jak se v tomto filmu možná může zdát, ale u Sandlera je možné všechno :) My jsme se náhodou slušně pobavili, i když Happy spíš hraje hokej než golf, akorát na greenu. Sice pár blbých scének celkový dojem z filmu kazí, ale celkově se to určitě dá unést - takový lehký nadprůměr. 65% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Film mal pôvodne obsahovať scénu, v ktorej sa Happy Gilmore (Adam Sandler) dozvie, že s jeho babičkou bolo v domove dôchodcov zle zaobchádzané a vyhodí sanitára (Ben Stiller) von z okna, nakoniec však bola vystrihnutá. (misterz)
  • Film je prvním vítězem ceny MTV Movie Award pro nejlepší bitku. (KucC)
  • Hokejový hráč, kterého na začátku Happy (Adam Sandler) zmiňuje, je Terry O'Reilly. (KucC)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama