Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (471)

Ony 

všechny recenze uživatele

Zákeřnost tohoto filmu tkví v tom, že nakonec není až tak hrozný, jak by člověk čekal. Já například počítala s tím, že u něj umřu, ale nakonec to byla průměrná trapnost, kterou v Brabcově případě šlechtí, že není ničeho adaptací (i když podle mě jsou tam zřetelné odkazy na Gombrowiczovu Pornografii). ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak na prvýkrát som dal jednu hviezdu, ale na druhé pozretie sa mi po pár minútach z tých hereckých výkonov zakalil zrak a skoro dostal zápal spojivky. Takže s hodnotením musím ísť dole, nakoľko film má negatívne zdravotné dopady. Mádl hrá zamilovaného takým spôsobom že by mu ani duo Dolce Gabbana nestačili a ja som musel narýchlo otvoriť okno, pretože mi prehriatý televízor zvýšil okolitú teplotu na 50 stupňov Celzia. Túto zlátaninu nepodlezie asi ani Troška. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

V peřině mě docela překvapilo, protože není tak špatné jak jsem čekal. Místy je třeba ocenit autorův nápad a že některé lokace vypadají na české stojaté vody docela zajímavě. Jenom mě tak trochu zaráží kolik relativně dobrých herců se dokáže utopit v takovéhle kravině (Polívka, Roden,Balzerová). Jinak příběh je až na druhé koleji a překvapivě ani většina písniček ve filmu nemají co dělat s dějem filmu, to moc nechápu. Některé písničky byly otřesné, jako například Mádl, ale některé zase docela slušné (Kabáti). Barevné, hravé a se spoustou písniček. Věřím, že dětem by se to mohlo určitě líbit. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak, ale TAK moc jsem chtěl jít proti proudu, i Ježíškovi jsem napsal srdcervoucí prosbu protkanou sem tam nějakou tou výhrůžkou. No, možná jsem neměl písmenka vystřihovat z Rudého Práva a podepsat se jen jako "přítel" zřejmě také nebyl nejlepší nápad, protože toto privilegium věnoval evidentně někomu jinému. Takže, kde že se to duhové hovno vylouplo?? Snad kameraman Brabec sám sebe mylně přesvědčil, že když díky jeho ocasu vyrůstá Menzelovo potěr, takže se na něj nějakým záhadným způsobem přenesla i jeho(rozuměj paroháčova) režisérská invence a profesionalita, možná je vznik všeobecného problému i v tom, že v PEŘINĚ se dějí věci prapodivné a - cituji - život roztoče trvá 20-40 dnů. Samička roztoče vyprodukuje za pět týdnů svého života 60-100 vajíček denně. Během svého života vyprodukuje každý roztoč více než 2000 částeček výkalů obsahujících silný alergen. Konec citace. Snad neprospěla ani výroba zbytečných extrémů, tím myslím herecké obsazení, protože pět Rodenů a dva Polívky jisto jistě sejme mladý, odporný a žaludekobracející Kratochvíl, Balzerovou s Vašutem vyzmízíkuje transka a jezdkyně rallye Rolincová s rypákem jak klikou od blázince, a můj oblíbenec Mádl (pamatuješ, Jiříku, jo, za to ucho bych tě z hospy vyvedl zase) dokoná vše ostatní. Pokud se Vám zdá můj komentář nepřehledný a skákající od zdi ke zdi, pak je to právě proto, že tak nějak na mě tento barevný a falešný průjem zapůsobil. Přesněji řečeno jsem měl pocit, že se koukám na http://www.youtube.com/watch?v=EKqeoYp168Q , jenže tahle příšernost trvala pouhopouhé tři minuty, takže se ptám, pomýlený umělče...co bude příště??? Anthony Hopkins a Jakub Smolík ve westernu 5D??? ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Zvrácenost, jejíž scénář sepsalo tříleté dítě pomocí pastelek a toaletního papíru a kterou Brabec natočil ještě uměleji než všechny svoje dosavadní filmy. Výsledkem je tupá a přeslazená maškaráda totálně vymletých známých ksichtů a jejich spratků, kde si logika bere permanentní dovolenou a kde nedrží pohromadě ani základní parametry příběhu. Vašutovy "rejbeny", filtr z podtácků, plácání po dětských prdelkách ve slowmotionu a Support Lesbiens s Kabátem? WTF? Vidět 3D verzi, asi bych šel z všudypřítomné kombinace bledě modré, žluté a růžové klopit. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Příběh filmu byl původně situován do idylických časů první republiky ve 20. až 30. let minulého století. S nápadem přesunout celý příběh do let padesátých přišla Jaroslava Pecharová, která je autorkou celé výtvarné koncepce filmu. (Taninaca)
  • Texty pro část písniček filmu byly už součástí původního scénáře. Jejich autorem byl Miroslav Adamec, který hudbu skládal přímo na text. Další část písní vznikala přesně naopak. Skladatel dostal jen zadání o náladě a místu písně ve filmu a až na hudbu, která vznikla podle potřeby scénáře, byly dotvářeny texty, kterých se chopil František Moravec. (Beastmaster4)
  • Cesta jedné písničky na plátno filmu začínala složením melodie a otextováním, případně složením melodie na hotový text. Poté bylo natočeno demo a až v návaznosti na obsazení filmu se ukázalo, kdo bude píseň zpívat. Dále bylo třeba ji upravit na hlas příslušného herce a transponovat do tóniny, která mu nejlépe vyhovuje. Následovalo nahrávání ve studiu a nakonec natáčení na place, kde se ke zvuku doplní obraz. (Beastmaster4)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno