Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (471)

campix 

všechny recenze uživatele

V peřině mě docela překvapilo, protože není tak špatné jak jsem čekal. Místy je třeba ocenit autorův nápad a že některé lokace vypadají na české stojaté vody docela zajímavě. Jenom mě tak trochu zaráží kolik relativně dobrých herců se dokáže utopit v takovéhle kravině (Polívka, Roden,Balzerová). Jinak příběh je až na druhé koleji a překvapivě ani většina písniček ve filmu nemají co dělat s dějem filmu, to moc nechápu. Některé písničky byly otřesné, jako například Mádl, ale některé zase docela slušné (Kabáti). Barevné, hravé a se spoustou písniček. Věřím, že dětem by se to mohlo určitě líbit. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Až na dva rozmazlené profackováníhodné fakany, přiblblé muzikálové pištící a hopsácké vložky, pitomý scénář a množství zbytečných postav to byla vlastně i tak pěkná, typicky česká debilita. Ale bez výše jmenovaného to mohla být jen další blbá pohádka. Tak jako tak, naštěstí za nějakou dobu tohle zapadne a ani otužilá kachna po tom neštěkne. Brabec by se měl jít oběsit do Vltavy, třikrát, do zad a nůžkami, za to, co vytvořil a čím zase dovolil české kinematografii klesnout ještě níž v těch srač..., ve kterých to už nějakou dobu pěkně klesá a klesá. Pokud to takhle půjde dál, vyhřezne to někomu do peřiny u protinožců. Ubohé i na moderní pohádku. Nechápu, proč do toho šli Balzerová nebo Roden. ~~~ 0,5* za nápad pohádky o snech ukrytých v peřinách. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Očekávaná infantilita je přítomna (gagy na téma "někdo / něco někam padá a všichni kolem povykují"), je to celé hodně prvoplánové a navíc katastrofálně odvyprávěné, ale na nesnesitelnost Máje se to naštěstí nechytá. Dobrá zpráva je, že na plátně a ve 3D nevypadá obraz tak lacině jako v placatých trailerech. Špatná zpráva je, že film pravděpodobně neměl scénář a pokud ano, tak se skládal jen z citoslovců. Nějakou příběhovou výstavbu rozhodně nečekejte a pokud jste si náhodou mysleli, že písňové scény budou dějem nějak motivované, tak jste si to z větší části mysleli špatně. V peřině se objevuje několik dobrých nápadů, žel ty buď zůstávají nerozvedeny, nebo jsou do celku nelogicky zakomponovány (mohl by mi prosím někdo vysvětlit, jakým způsobem se dá dostat ze světa uvnitř peřiny, když to hrdinové dělají pokaždé jinak?); zakončení linie s Mádlem a jeho imaginární i skutečnou láskou je pak vrcholem scénaristické křeče. Přesto musím, podobně jako kolega gr8 escape, přiznat, že ač jsem měl proti filmu celou řadu vážných výhrad, stejně mě nedokázaly zatížit natolik, abych si občas nepodupával do rytmu, nebo se nezasmál některému z těch méně trapných vtípků. Proto nemohu náhodné kolemjdoucí od návštěvy kina vyloženě odrazovat. Ale uvědomte si prosím, že to říkám jako někdo, kdo ohodnotil třemi hvězdami Muzikál ze střední 3. _______________ P.S: Proč má ve filmu úchylný únosce dětí vzezření ortodoxního Žida? (Zlínfest 2011) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Originalita - ano. Kamera - krásná. Brabec je v ní třída, i když tady je to takové všecko až šíleně barevné. Ale celé to zpracování je jeden naprosto příšernej vtip. Známých herců je ve filmu jak pampelišek v létě na louce, ale že by se nějak předvedli, to se říct nedá. Spíš právě naopak. A nejhorší na tom byly ty písničky. Strašný. To jsem fakt nepochopil... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Takhle střelenou až pošahanou pohádku už jsem neviděla řádně dlouho. Vlastně když se trochu zamyslím asi nikdy. V té záplavě odpadů a 1* se asi člověk ptá proč jsem tomu dala 2*? Sama jsem se ptala, ale nemohla jsem si pomoct. Ta barevnost, která pokrývala všechny segmenty filmu se mi moc líbila. Písničky? No...dlouhé zamyšlení....texty stály za starou belu, aneb píseň o tom, když jsou děti samy do města nebo že skok je víc než krok, jsem ještě nikdy neslyšela a popravdě doufám, že už ani neuslyším. Ale na druhou stranu pár písní, které se mi líbily by se tam našly (spíše melodie než texty). Kupodivu mi tu Bílá nevadila, její syn ovšem ano aneb z něj herec fakt nebude, víc přihřátého Mádla jsem ještě neviděla a ano těm velkým výbuchům smíchu vděčím právě scénám s jeho "úžasnými tanečními kreacemi", a další herci i neherci byli tak v tom průměru. Takže podtrženo shrnuto ty 2* jsou prostě za to, že jsem se kupodivu bavila a po zhlédnutí jsem měla úsměv na tváři. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Nezbytným efektem ve světě v peřine jsou poletující peříčka, která musí stejně jako peřinová podlaha reagovat na pohyby postav. Zajištění jejich pohybu bylo dosaženo pomocí počítače, kde vznikla zjednodušená loutka herce a ta digitální peříčka rozhrnovala. Sníh z peří reagoval na takového digitálního předskokana a upraval se přesně podle něj, digitální předskokan se zase pohyboval přesně podle natočeného herce. Na konci pak skutečný herec vystřídal svou loutku a záběr byl hotový. Herci tak mohli chodit v peří, aniž by se později muselo náročně uklízet. Záběr letícího peříčka se objevuje také v jedné sekvenci záběrů z reálného světa, v níž je peříčko unášeno větrem skrz město. „Bylo několik možností, jak tuto scénu natočit. Bylo například možné použít skutečné peříčko a vést ho na silonovém vlákně. Anebo ho vytvořit jako 3D digitální model a zpracovat ho v počítači,“ říká Martin Paleček z ACE. Nakonec zvítězila digitální varianta, která tvůrcům umožnila větší kontrolu nad pohybem, nasvícením a celým „hereckým projevem“ peříčka. „Mohli jsme měnit textury, barevnosti, mít stoprocentní kontrolu nad tím, co se s peříčkem děje,“ říká Paleček a dodává: „Tenhle trik je na první pohled velmi jednoduchý, ale letící pírko má svůj specifický charakter. Aby diváci uvěřili, že je doopravdy nesené větrem, je potřeba vložit do jeho pohybu určitou chybu a nepravidelnost, která se v přírodě vyskytuje.“ (Beastmaster4)
  • Bolek Polívka, který hraje dědečka, měl původně ztvárnit roli policisty. Protože se ale policista objevuje v mnoha skupinových scénách a jeho natáčecí plán byl časově náročný, Polívka dostal nakonec díky své vytíženosti méně "zaneprázdněnou" postavu dědečka. (Taninaca)
  • Veškeré „peřinové„ prostředí bylo vytvářeno v počítači ve velikosti 1:1 k hercům. Rozloha tohoto modelu by v reálu představovala 12 fotbalových hřišť. (Beastmaster4)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama