Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou při lovu zabloudil král Štěpán v lese, a tak zaklepal na vrata tajemné tvrze. Žily zde dvě nevlastní sestry Anička a Katka s matkou čarodějnicí. Král se okamžitě do Aničky zamiloval a domluvil se s ní, že přijede za ním na zámek, aby spolu oslavili svatbu. Jenže macecha by raději na jejím místě viděla svou vlastní dceru Kateřinu. Aniččinu tvář tedy promění v ovčí. Sestry se ale mají velmi rády a Katka Aničku neopustí. Spolu odcházejí do světa, až dojdou do královského paláce. A jen vzájemnou láskou, odvahou a svou nezištnou pomocí macešinu kletbu zlomí... V pohádce podle předlohy Jana Vladislava hrají L. Rybová, K. Jelínková, J. Čenský, J. Brejchová, M. Stránský a další. Píseň královny víl zpívá V. Špinarová. (Česká televize)

(více)

Recenze (135)

otík 

všechny recenze uživatele

Určitě ta z lepších celovečerních novodobých pohádek, která však místy trpí jednak trhanou a pomalou kamerou, schází vypilovat některé drobnosti (např. proč na konci čarodějnici spálí draci, když zabíjejí pouze lidi). Možná je to i zbytečně dlouhé, no ale budiž. Lepší průměr. Film byl natočen na zámcích Hrádek u Nechanic, Valdštejn a v interiérech hradů Kost, Sloup a Helfenburk. Hudba: Jaromír Vogel ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Jsem Nikdo...Kam zmizela Anička?". Však ona ta ošklivá ovčí hlava nakonec zmizí a krásná Anička v podání Lindy Rabové je opět na scéně... A tak tu máme happy end... Jinak moc příjemná hudba Jaromíra Vogela. Škoda, že zde na csfd nemá tento skladatel židovské hudby vůbec profil. Třeba to někdo změní.... ()

Reklama

dzenulka 

všechny recenze uživatele

Pohádka se dost vleče a chvílemi je trochu nudná, ale musím pochválit obsazení tehdy mladého Martina Stránského, který už zde měl svoje kouzlo. Dál chci pochválit hororovost této "pohádky" - ještě v dospělosti se trochu bojím, nejhorší ze všeho je ta úžasně strašidelná ovčí maska. (Strašně ráda bych si takovou vzala na jednu akci ve stylu hororu, ale bojím se, že ji neseženu. Kdybyste někdo věděl, tak prosím napište, budu moc ráda.) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pohádka. Lískové oříšky jsou asi velmi oblíbené pohádkové atributy, protože s nimi filmaři hodně pracují. I tady mají oříšky nezastupitelnou roli. Linda Rybová si s Kristinou Jelínkovou měla prohodit role, protože Kristina byla mnohem sympatičtější a nepůsobila jako ledová královna. Navíc Linda Rybová chvilkami vypadala jako, že jí je všechno úplně jedno. Ovčí maska byla povedená. Maskéři odvědli velmi dobrou práci. Písňový text: Zdeňka Lorencová, zpěv: Věra Špinarová a já si pořád říkala, že je mi ten hlas tak povědomý. Špinarka má hlas naprosto nezaměnitelný a dost charakteristický. ()

Kájuška 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála TV pohádek, které jsem si zapamatovala z dětství. Pamatuju si jak jsem čučela na bednu na koberci, máma prošla kolem a prohodila "jdi dál od tý televize a zavři pusu"...moc se mi líbila. Akorát, haha, cca v 18ti jsem viděla reprízu a když jsem viděla Čenskýho jak zápolí s draky, skoro jsem si cvrkla smíchy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V němčině se film jmenuje Die verzauberte Anicka, což lze přeložit jako "zakletá Anička". (Janek2002)
  • V čase 42:30 lze v království víl spatřit na levé straně fotografa. (Mecker)

Reklama

Reklama