Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Ač tvůrci brnkají na správné noty neukazuje se Dr. Dolittle jako soudržný film, který by dokázal zabavit. Příběhová linie je příliš plytká a scénárista se příliš nesnažil o nějaké vrstvení témat. První půle filmu je trauma z nové schopnosti, v další části se tvůrci snaží zabavit diváka tlacháním se zvířaty a jejich legračním chováním a v poslední fázi, kdy dojde k jistému uvědomění si svého poslání jde snímek do kytek již zcela jasně. Nejlépe funguje samozřejmě první část, kde ještě drží jednotlivé linie spolu. Máme tu seznámení s rodinou, doktorem, řešení problému, psa a morče. Jenže tato krátká část brzy končí a ve zbytku již není téměř na co se dívat. Dvě hvězdičky jsou adekvátní hodnocení, jemný podrůměr, i když za půvabně "zneužité" morče jsem měl chvíli chuť dát o hvězdičku více. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná, i když občas přehnaně infantilní komedie s Eddie Murphym. Zvířata mě neberou, takže pokud vy sami třeba sbíráte plakáty koní, nebo - já nevim - máte doma zvěřinec a do toho ještě rádi chodíte do zoo, tak si přičtěte jednu hvězdu navíc. No a pokud nesnášíte hollywoodské komedie, Eddiho Murphyho, zvířata, jednoduché příběhy s happy endem nebo rodinné filmy tak si uberte rovnou dvě hvězdičky. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemôžeš operovať tigra. Nepoznáš symptómy.“ - „Vravel, že vidí dvojmo a bolí ho hlava.“ Žiadne veľdielo, ale i vďaka umiernenému Eddiemu Murphymu a vydareným trikovým scénam s ukecanými zvermi sa to dá prežiť. Dokonca sa možno sem-tam zasmejete (záverečný zvierací protest: „Preč s prasatami!“ – „Čože?!“ – „Myslel som policajtov.“). Priemerná snímka pripomína priemernú komédiu s Jimom Carreym KLAMÁR, KLAMÁR – tiež dobrý námet a slušní herci, ale celé to ide len na pol plynu. Navyše, ak DOKTORA DOLITTLEA prirovnáme k inému zvieraciemu hitu (BABE), nemá šancu. Kino Považan NMnV 1999 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když byl John Dolittle malý, uměl (jako většina dětí) mluvit se zvířaty. Během dospívání tuto schopnost ztratil, ale nyní zjišťuje, že opět ví, co si okolní zvěř povídá (nejvíc mu to dává najevo přidrzlý křeček). Ale díky tomu, že Dolittle je lékař, velmi rychle zjišťuje, že ani ve zvířecím světě není všechno ideální, a že i zvířata potřebují pomoc - ale neumí si o ni říct. Nejdříve pomůže jedné zatoulané sově, ale pak se to o jeho schopnostech rozkřikne, a hnedka má doma zvěřinec. Dokáže Dolittle skloubit svoji práci a svého nového "koníčka" ? ... O Eddiem Murphym si už nějak iluze nedělám, ten opravdu bere to, co mu kdo nabídne. Ale Dr. Dolittle nečekaně patří k tomu lepšímu, co z Murphyho vypadlo - docela vtipný námět (přece jen, koho by nezajímalo co si o něm jeho křeček myslí?), rozumná délka a ani Murphy se tady nepitvoří tolik, jak je u něj obvyklé v pozdějších filmech. Na víc než na průměr to samozřejmě nemá, ale i to je na Murphyho dost dobrý... ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Říkejte si co chcete, ale v době vydání mi bylo 5 a ten film jsem zbožňovala. Dokonce jsem "donutila" rodiče se na to dívat po sobě hned několikrát. Je to má srdeční záležitost a z nostalgie si to plný počet prostě zaslouží. Ten pes byl slaďouš, jedno z mých prvních nezapomenutelných setkání s filmem. A určité kouzlo tomu neupřu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama