Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Remake původního filmu z roku 1963, předělaný na thriller. Scénář je trošinku vylepšený, hlavně snahou dát nějaký pozitivní smysl závěru. Jinak asi největší pochvalu zaslouží zajímavé exteriéry a interiéry, točené převážně na zámku Harlaxton Manor v Anglii (historizující pseudorenesance z 30. let 19. století). Ale scénář se mi celkově nelíbi, stejně jako u prvního filmu (který je rozhodně umělečtější, nicméně nudný), takže sebelepší vizuální vylepšování či zvyšování "akce" tomu nepomůže. Prostě začíná to zřejmě už u literární předlohy. Propadák to sice není, ale slabší tři hvězdičky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Áčková duchařina opájející se počítačovými efekty a monumentálním titulním barákem - zřejmě nejparádnějším a nejpropracovanějším strašidelným barákem, jaký kdy byl ve filmu k vidění.  A díky němu a příjemné Lili Taylor se to až do nudného pobíhacího digi finále docela dá. Bohužel, de Bont má cit pro akčňáky, ale ne pro horory a hrůzu ani výraznější napětí to fakt nebudí (škoda, že nerežíroval původně zamýšlený Wes Craven). A Owen Wilson je tu jak pěst na oko. Ve stejném roce byl natočen i vypečený DůM HRůZY, remake zase jiné klasické domovní duchařiny s Geoffrey Rushem, plus lahodně gotická Burtonova Ospalá dira, která to vyhrála na celé čáře. ()

Reklama

Laurent 

všechny recenze uživatele

V první řadě je tento snímek REMAKEM stejnojmeného snímku (Haunting) z roku 1963, který jsem viděl a je mnohokrát lepší (csfd - 87%). Zámek hrůzy není příliš strašidelný na rozdíl od původního Strašení. Do scénáře producenti nastrkali spoustu pitomin. Toto je další z mnoha krásných ukázek toho, jak dokáže Hollywoodská produkce otřesně zbídačit výborné předlohy. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch filmů, od jehož zhlédnutí mě málem odrazilo zdejší podprůměrné hodnocení. Naštěstí jsem se odhodlala a do Zámku hrůzy se nakonec vydala. S očekáváním, že buď bude pobyt v něm tak špatný, jak většina píše, nebo zklamána nebudu. Vyhrála druhá varianta. Podoba Hill House připomíná minisérii Dům v růžích, a pokud je na tomto snímku něco, co si rozhodně zaslouží mé uznání, je to právě tato gotická stavba a atmosféra, kterou je prosycen. Je pravda, že ač se má jednat o horor, bát se u něj rozhodně nebudete. Já se lekla asi jednou. Jinak Zámek hrůzy nabízí spíš velmi efektní atmosférickou podívanou, která pro mě velmi slibně dokázala zastínit celkovou slabost samotného příběhu i scénáře. Catherine Zeta-Jones je nádherná žena a její lehké svody Lili Taylor byly velmi lákavé:) Lili předvádí skvělý výkon a role "myšky," která musí zachránit zotročené a umučené duchy dětí jí výborně seděla. Tolikrát zde zmiňovaná přehnaná, trapná a směšná závěrečná čtvrthodina mi vůbec nepřišla natolik hrozná, abych měla pocit, že jí za to musím poděkovat smíchem a kroucením hlavou:) Přehnaná jistě je, ale i tak se mi závěr líbil. Velmi mě však popudilo, že osoba, která to dokázala přestát ze všech nejlépe, by si za své pátrání, odvahu a obětování zasloužila cenu a zatím se na konci vydala na "jinou stranu...":) Takže, pobyt v Hill House mě nevyděsil, ale díky "přátelské" atmosféře jsem zažila příjemně strávené chvíle:) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

A tohle je co.. Zase strašidelný dům. K tomu už není co dodat, měl by se vytvořit nový žánr - househorror (a teď nemyslím filmy s vraždícími housaty). Průměrná režie filmu nepomůže, i Owen Wilson se o to marně pokouší. Nebýt Liama Neesona, Catheriny a některých dalších, možná by se dalo uvažovat o třech hvězdičkách. Takhle jde jen o další strašidelné stavení s hrozivou minulostí. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • Původní název filmu měl být The Haunting of Hill House. (Chatterer)
  • Zámek, na kterém se tento film natáčel, se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Tereza666)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 29. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama