Reklama

Reklama

Mary Poppins se vrací

  • USA Mary Poppins Returns (více)
Trailer 5

Film se odehrává kolem roku 1930, v období ekonomické krize v Londýně (v období, ve kterém se odehrávají i původní knihy) a předlohou mu bylo dalších sedm knih od P. L. Traversové. Ve filmu jsou děti známé z původního filmu, Michal (Ben Whishaw) a Jana (Emily Mortimer), už dospělé. V Třešňové ulici žije Michal se svými třemi dětmi a vychovatelkou Ellen (Julie Walters). Poté, co Michal prodělá osobní ztrátu, objeví se v rodině Banksových opět tajemná chůva Mary Poppins (Emily Blunt). Za pomoci veselého lampáře Jacka (Lin-Manuel Miranda) a svých jedinečných kouzelných schopností pomůže rodině znovu nalézt ztracenou radost a štěstí. Mary Poppins rovněž seznámí děti s celou řadou barvitých a svérázných postav, včetně své výstřední sestřenice Topsy (Meryl Streep). (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 5

Recenze (138)

sidzej 

všechny recenze uživatele

To čo fungovalo v roku 1964 žiaľ v roku 2018 nefunguje. A príčin je viacero. Predovšetkým nechápem ako štúdio môže dať takúto látku režírovať Marshallovi pre ktorého sú pojmy výpravný, epický a veľkolepý španielskou dedinou. Zvládol by točiť divadelné muzikály ale s filmovou výpravou a trikovou stránkou si absolútne nerozumie čo dokázal už v minulosti s Pirátmi z Karibiku 4. Celá vizuálna stránka je umelá, štúdiová a choreografia na úrovni divadelnej inscenácie. Pri niektorých piesňach a hereckom prehrávaní mi bolo až trápne. Navyše všetky pesničky boli na jedno kopyto ani jedna nedokázala nadchnúť a zaujať. Emily Blunt mám ako herečku veľmi rád ale do tejto úlohy sa nehodila hoci sa snažila. Pár dojemných disneyovských scén sa nájde ale celkovo je to v mojich očiach dosť veľké sklamanie. Ak ste nevideli originál s Julie Andrews odporúčam ten, toto dielko s kľudným svedomím môžete vynechať a o nič podstatné neprídete. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POUŠTĚL JSEM DRAKA A CHYTIL JSEM NA NĚJ CHŮVU....“ /// Pan Banks je po smrti ženy dost tragickej, takže tady máme exekuci a dům má připadnout bance. Za 5 dní. Přišel čas na návrat té, pro kterou je všechno možný… i to nemožný… Tak ty písničky mě neberou (ale co se dá dělat). Kouzla, divy, zázraky – hlavně pro děti. Dovádí Emilka, dovádí filmaři – animace spolu s herci, barevný písničky…. Těch je vážně moc! (dají se přetáčet…) Nevím, nakolik jsou dnešní děti muzikální… nebo spíš ochotný je všechny poslechnout. Minimálně zdržujou v ději, kterej by se zjevně obešel i bez Mary Poppins. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju stejnojmennou knižní sérii, kterou napsala Pamela Lyndon Travers. 2.) Mám draka a nevím, jestli na něj můžu něco chytnout. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Kde začít. Myslím, že původní Mary Poppins je fajn a ve své době fungovala, její mladší verze ale jako by se do dnešního světa vůbec nehodila. Bylo to zvláštní, až divné, ujeté a moc rozjuchané, a přece nudné. Písně byly nezapamatovatelné a děj neposouvaly. Ono to vůbec mnohdy působilo jako sled volně seřazených, nesouvisejících scének... Nezachrání to pak bohužel ani skvělá Emily Blunt a plejáda vynikajících herců se svými epizodními roličkami. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

V první řadě oceňuji, že se tvůrci vyhnuli modernizaci a film je natočen v duchu a stylizaci původního filmu. Pak také potěší cameo kominíka a vlastně i majitele banky z prvního filmu, Dick van Dykea. Emily Blunt byla super a vlastně celé obsazení je dobře zvládnuté. Ať děti vidí, jaké krásné filmy se dříve točili. Za mě jo. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že to bude pohádka pro děti. Místy to bylo přitažené za vlasy, ale celkově se mi to líbilo, ale takový průměr. Nevím, ale Emily Blunt jako Mary Poppins mě iritovala. Přišla mi panovačná. Nejvíce se mi líbil Ben Whishow v roli tatínka, který je výborný herec, umí hrát na city a celkově mu to věříte. Byla tam jedna dojemná chvíle díky němu, kdy jsem brečela. Colinu Firthovi role zlého bankéře sedla, ale oči ho prozradily. Mnohem víc se mi líbil film, inspirovaný právě Mary Poppins, "Kouzelná chůva Nanny McPhee", kde také hrál. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. listopadu 2018 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

91. ročník Oscarů vyhlášen

91. ročník Oscarů vyhlášen

25.02.2019

V noci ze 24. na 25. února 2019 byly vyhlášeny 91. ceny americké Akademie filmových umění a věd. Od roku 2002 se udílí v Dolby Theatre, a letos tomu nebylo jinak. Jedna výrazná věc se ale přeci jen… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama