Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Zajímavosti (58)

Kuchňa v Pariže (2014)

  • V úvodných scénach s myšou sú parodované niektoré momenty z filmu Ratatouille (2007). Aj na začiatku filmu má šéfkuchár Viktor Petrovič (Dmitrij Nazarov) vo svojej kancelárii DVD filmu na poličke. (Dajman)

Sim Salabim (2008)

  • Postavičky Statler a Waldorf z filmu The Muppets (2011) sa objavia na jednom z balkónov. Rovnako si je možné všimnúť jedného z čašníkov z filmu Ratatouille (2007). Je členom kapely aká začne hrať, po tom čo Presto dostane elektrický šok. (LuiCJ)

V hlavě (2015)

  • Ve filmu je několik zjevných narážek na ostatní pixarovské filmy. Například:
    - V Představivosti je desková hra s názvem "Najdi mě", na které je vyobrazena rybička klaun očkatý a pod ní je hra s obrázkem dinosaura, což jsou narážky na Hledá se Nemo (2003) a Hodného dinosaura (2015).
    - Krysa podobná Remymu z Ratatouille (2007) se objeví mrtvá v novém domě Riley (Kaitlyn Dias) a v její noční můře. Na obálce jednoho časopisu je také možné zahlédnout Colette Tatou, kuchařku z Ratatouille.
    - V jedné z nočních můr je také medvěd, podobný Elinor z Rebelky (2012).
    - Stejně jako v každém filmu od tohoto studia, se i zde nacházejí dodávka Pizza Planet a číslo A113.
    - V učitelčině hlavě je vidět glóbus, který je v každém díle série Toy Story.
    - Vzpomínka, v níž je Riley (Kaitlyn Dias) ve školce, zřejmě zobrazuje Sunnyside, školku z Toy Story 3: Příběhu hraček (2010).
    - Jakmile se Riley (Kaitlyn Dias) s rodiči stěhují do San Francisca, lze si během jejich cesty všimnout ptáčků z kraťasu Pro ptáčky (2000).
    - Když Bing Bong (Richard Kind) vzpomíná, jak jezdil s Riley (Kaitlyn Dias) v raketě na Měsíc, můžeme vidět známý míč Luxo.
    - Při rodinné večeři jedí Andersonovi čínské jídlo z krabice, která je stejná, jako ve filmu Život brouka (1998).
    - Jedna z dívek ve škole má na sobě tričko s lebkou, což je narážka na Sida Phillipse z Toy Story: Příběhu hraček (1995).
    - Některé vzpomínky obsahují úryvky ze scény ze Vzhůru do oblak (2009), v nichž můžeme vidět, jak spolu Carl a Ellie žili. (buzzwoody)

Auta 2 (2011)

  • Při jedné ze scén v Paříži můžete zahlédnout střešní upoutávku na restauraci s názvem Gastow's. Jde o parodii na restauraci Gusteau's z předchozího snímku Pixaru, Ratatouille (2006). (HellFire)

Spláchnutej (2006)

  • Pracovní název snímku zněl „Retrapolis“. Příliš ale připomínal název animovaného filmu Ratatouille (2007) od Pixaru, který měl premiéru následující rok. (imro)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama