Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Senzační svět je příběh Jacka Deebse (Gabriel Byrne), "undergroundového" kreslíře. Jeho život vybočí z běžných kolejí ve chvíli, kdy se objeví v dvojrozměrném světě, který sám vytvořil. Kim Basingerová hraje Holli Wouldovou, smyslnou kresbu, která se zrodila v Deebsově fantazii a zoufale se snaží stát lidskou bytostí. Brad Pitt, v roli detektiva Franka Harrise, je jediným dalším člověkem, který vstoupí do Senzačního světa. V tomto bizardním kresleném světě hledá Harris útěchu ze své životní tragédie. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Frank Harris (Brad Pitt) se před mnoha a mnoha lety náhodou dostal do světa kreslených postaviček, a od té doby zde dohlíží na dodržování pořádku - alespoň co se kresleného světa týče. Ale nyní má spoustu práce, protože se do tohoto světa dostane další nekresloun, Jake Deebs (Gabriel Byrne), a jehož přítomnosti chce zneužít místní kreslo-kráska Holli (Kim Basinger), která touží naopak dostat se do normálního světa. Tímto ale může být narušena křehká rovnováha mezi oběma světy, a vše může být zničeno ... Film se určitě nevyhne srovnání s podobně (resp. stejně) koncipovaným Králíkem Rogerem. Narozdíl od něj je Senzační svět mnohem dospělejší, temnější - a také mnohem méně zábavnější. Tam kde člověk u Rogera padal smíchy, tady jen nevěřícně krčí rameny, proč toto a takto autoři udělali. Ani herecké obsazení nic moc - Brad Pitt nic extra nepředváděl, a Gabriel Byrne taktéž ne. A tentokrát ani Kim Basinger (ani kreslená, ani živá) nebyla moc ke koukání. A i když příběh samotný ještě ušel, nesmírně mne iritovaly kreslené meziscénky, které neměly s příběhem nic společného ... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Podivnosť, ktorá sa točila s vedomím, že to bude zrejme ťažko stráviteľné pre obyčajnú divácku obec. Mám rád absurdnosti a kinematografické rarity, ale tento prepadák ma nezaujal hlavne svojím príbehovým bolehlavom, kde sa v každej scéne tvorcovia snažia narvať praštené momenty, ako keby na tom stála kvalita filmu. Po remeselnej stránke je to podarené a je škoda, že to dopadlo tak nemastne, neslane. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

O existenci tohoto filmu jsem nevěděl a přiznám se, že jsem si myslel, že "Králík Roger" je jediný film podobného typu. V tomhle případě je strašně moc vidět, jak se na Králíkovi stavělo, ale nepostavilo. Není to vtipné, i když se moc snaží, není to dospělé, i když si to máme myslet, a je to jen sexy, protože Kiím Basinger je tu prostě úchvatná. A to je celé. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Štyri roky a žiadny progres. Skôr deklas. Nespomenúť fenomenálneho Rodgera sa pri hodnotení tohto filmu hádam ani nedá. Tak prečo tu kombinácia animákov a skutočných hercov nefunguje ako tam? V prvom rade Looney Toons všetci poznajú a zvieratká každý miluje. No tu sa nám predvádzajú nejaké podivné kreatúry, navyše dosť nekvalitne nakreslené. Čiže sa nedokážu tak naviazať na diváka až tak. Naopak to čo fungovalo pôvodne u Jessicy Rabbit to funguje aj u Holli Would. Dokonca si tvrdím povedať, že animovaná verzia Kim je ešte viac sexi ako živý originál. Reál Kim sa však výkonom svojho anime dvojníka nedala zahanbiť a jej hranie sa dalo uveriť. Toto sa však nedá povedať ani o Pittovi ani o Byrnem. Gumové nemastné/neslané výkony pochovali aj tie posledné nádeje na aký taký úspech filmu. Zombí herectvo bez emócií. Dosť neznámy a zastrčený poloanimák, ktorý stojí hlboko v tieni svojho Big Brtohera. A musím povedať, že právom. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, jak tenhle film okázale nefunguje vůbec v ničem, sice chápu, že po úspěchu Králíka Rogera se někdo rozhodl natočit jeho dospělejšího bratříčka (a komu jinému tohle vecpat, než Bakshimu), jenže scénáristé z toho udělali krystalicky čistou hovadinu, všechny lidské postavy mají iq na výši vyžvejkané banánové žvýkačky a veškeré dialogy zní hůř, než v českých nekonečných zhovadilostech jako jsou Cesty do růžové ordinace a to bohužel myslím zcela vážně. Navíc technicky to celé vypadá neskutečně příšerně, je sice pravda, že Kim Basinger vypadá ve své animované podobě úžasně, jenže drtivá většina ostatních animovaných postav vypadá naprosto nenápaditě a spojení s hraným filmem zoufale nefunguje. Ach kam padl tenhle kdysi talentovanej animátor... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Když skutečná Holli (Kim Basinger) vyběhne z jazzbaru, ztratí pravý střevíc. V následujících scénách má opět oba střevíce na nohou. (dinamit_1)

Reklama

Reklama