Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (82)

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Film drsný jak smirkový papír, kterému navíc totální, ničím neředěný šovinismus a misogynství stříká ven i ušima. Myslím, že kdokoli v dětství ujížděl na Bílém Tesákovi a podobných věcech, musí být THE TRAP nadšen a taková Rita Tushingham je ve své roli prakticky dokonalá a třeba já bych ji za onu tisícovku bral dom všemi deseti. Protože jde o film kvalitní, mimo hlavní proud, a vznikal v době, kdy na stříbrném plátně platila úplně jiná kritéria, je hlavně ve své první půlce takřka nečitelný a díky bohu za to. Možná trochu škoda toho odfláklého DVD, co teď (06/2009) bylo k mání v trafikách. Sakra tvrdá "pohádka". Myslím, že ačkoliv to relativně dobře skončí, stejně se nakonec v tý chatce od ponorky pozabíjeli. ___ P.S. nedivím se, že je český dabing údajně "velice kvalitní", když je na plátně v podstatě 80% času 50% postav nemluvících! :-) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný drsný chlapík chce ženu a děti. Jo, a ještě taky lustr. Potíž je, že mu nikdy nikdo neřekl o lásce, nebo o tom, jak se chovat k ženě. Intuitivně k tomu ale přes několik tvrdých ran osudu dojde. Stejně jako křehká květinka, kterou si dovleče do srubu, pochopí, že to, co potřebuje je svoboda a tu jí právě může dát ten zprvu brutálně se jevící muž.___Ve zkratce řečeno: dobrá koupě za tisíc dolarů. /11. 9. 2010/ ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Na tento film sa nedá zabudnúť.Oliver Reed hraje poriadneho drsňaka.Je nekultúrny a necivilizovaný,pravý opak svojej družky,ktorú považuje skôr za slúžku a niekedy skôr za zviera a tak s ňou aj narába.Ako s otrokom.Zaujímavá psychologická štúdia o vzťahu takého muža a ženy,ktorý žijú sami v divočine.Aj keď film je naozaj skôr dobrodružný ako psychologický film.Aj keď tento traper a zálesák bol krutý a sebecký,zároveň bol aj odvážny a dá sa povedať že aj statočný.Dej je situovaný v Britskej Kolumbii v roku 1850.Vynikne aj pekná príroda,aj súboj s vlčou svorkou.Ale hlavne je,že tento drsný človek sa nakoniec zmení v dobrého chlapa.Ale aby sa takto zmenil,najprv príde o nohu,keď stúpi do pasce na medvede. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Ne každý si žije jako my z civilizovaných oblastí světa jako v "bavlnce". V drsné krajině odlehlého kanadského severu se lehce nikdy nežilo a žít nebude. A sen o romantickém životě v přírodě je jedna věc a neúprosná skutečnost takového života je věc druhá. Prožijte spolu s Eve přetěžké okamžiky onoho "romantického" života s hrubým mužem mezi medvědy uprostřed nádherné, nekonečně zalesněné přírody a nechte se unášet sny ze svého dětství tak, jako jsem to při sledování tohoto krásného příběhu v duši prožíval i já. Pět svých hvězdiček věnuji za umě a profesionálně natočený příběh bez všech těch digitálních vymožeností, který se dnes už bohužel v takové podobě netočí. PS: trochu mě mrzí, že všichni, kdo se odhodlali okomentovat tento snímek sice nadmíru chválí, ale dát plný počet hvězd se zdráhají. Čekáte všichni snad na nějaký "super" film, který ještě nevznikl? Dodatek: Začátkem června 2009 vychází tento titul u distributora Edice Ráj DVD. Nevím, v jaké obrazové kvalitě a jakém poměru stran se zachoval tento titul v originální "celuloidové" podobě. Ale to, v jak nekvalitní obrazové podobě (a navíc poměru 4:3) tento titul vydala Edice Ráj DVD něco o tomto distributorovi vypovídá. "Není důležitá kvalita záznamu, hlavně když vyděláme". V TV satelitním vysílání uvedla jistá německá stanice tento titul v obrazovém podobě 16:9 a troufám si napsat, že snad i v kvalitnější obrazové podobě. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Soužití drsného hrubiána - samorosta v podání Olivera Reeda a půvabné němé dívky Rity Tushingham (ty její oči!). Více nesourodý pár byste najít nemohli. A přesto jim to spolu jde... Tedy jistým nevybíravým způsobem. Jako by film nebyl dost silný při sledování jejich zvolna se (ne)vyvíjejícho vztahu, přijde na řadu nejprve návštěva indiánů a pak celá ta věc s pastí, útokem vlčí smečky, nervydrásajícím útěkem a sekerou. Dost, dost dobré. Neotřelý, výtečně zahraný příběh podpořený podmanivou hudbou mistra Goodwina.__P.S. Zážitek mi nezkazilo ani naprosto hnusné a trestuhodné vydání filmu v rámci edice Ráj DVD, která se "pyšní" nečekaně hnusným ořezaným obrazem. Fuj! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama