Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tvůrci dokázali zprznit jedny z mých největších dětských hrdinů, a to způsobem nevídaným. Nejen, že nechtěně upustili od vtipné formy, nejen, že opakují dokola stále viděné. Oni museli do filmu zakomponovat moderní prvky, aby na film přišlo co nejvíce teenagerů - trance, moderní písničky, mobilopták.. Pár scén je sice vtipných (příchod do tábora Římanů, dále pak.. Tak pardon, jen jedna scéna si může dovolit o sobě prohlašovat, že je vtipná). Jinak je film zcela kýčovitý a zcela jednoznačně namířený na mladší publikum - to byly i filmy předchozí, ale ty alespoň nekašlaly na diváky dospělejší. Asterix a Vikingové se tedy stává dalším zklamáním a zařazuje se mezi ostatní tuctové, neoriginální a celkově špatně provedené animáky roku 20006. Aspoň, že film nic moc nevydělal. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle boj musel Asterix prohrát. Vikingové ho totiž napadli ze zálohy, obsadili pozice režisérů a film pod jejich vedením postrádá švih a vtip starších animovaných filmů s hrdinnými Galy. Pokud mi jako nejlepší vtip přišlo použití jakési popové verze rockyovského hitu Eye of the Tiger při scéně tréninku Zničehonixe, je v nepořádku buď film nebo já. :( ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Snaha o moderný animák tam, kde sa to vôbec nehodí. Priblíženie sa dnešnej mládeži s obsahom infantilného humoru nebola dobrá voľba. Kde sa vytratil sarkazmus? Nebavil som sa a to Asterixove príbehy milujem (to bol asi hlavný problém). Slabé a ak to má v takomto duchu pokračovať ďalej, tak nech sa už radšej netočí podľa tohoto geniálneho komiksu nič. Lebo sa naserem a tých žabožrútov si nájdem! 40% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Bohužel neshledávám tohoto Asterixe za povedné pokračování úspěšných předešlých dílů. Mě osobně to nepřišlo moc vtipné a také se to lišilo od komixové předlohy. A co mi teda ještě neštymovalo, byla snaha přiblížit se rádoby dětem dneška např.: holub jménem Esemseka a spoustu dalších věcí. Já tvrdim, že Idefix je Idefix a tím to končí! Třeba jsem staromódní, ale starší Asterixové bylo mnohem lepší, tak neni důvod to měnit! ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Do nového tisíciletí přišel Asterix a Obelix se všemi jejími nešvary. Snaha o to, aby vše vypadalo hodně cool, vyznívala spíš trapně. Dokonce jsem se i místy divil, jaktože se v této teenage komedii uvolili hrát takoví herci jako jsou Obelix a Asterix. Zfilmovávat by se měli díly, které mají co nabídnout, a né ty, které mají něco společného se zemí koproducentů. Jediné, co je na snímku opravdu skvělého, je ona hudba, která dokáže nádherně vykreslit, to ce ve filmu chybí, emoce a nějakou tu atmosféru. Místy dokonce působila jako z hry Ice Wind Dale, což je rozhodně poklona. Malí se pravděpodobně dobře pobaví, ale velkému publiku nejspíš už nic nenabídne. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)
  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama