Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

Psema 

všechny recenze uživatele

No takhle se mi to líbí. Konečně změna. Po těch letech s Moorem je tenhle kousek osvěžující jak ranní rosa. Změna je jasná už v úvodu, kdy Bond sletí s padákem na loď. Zatímco jeho předchůdce by řekl něco hrozně šarmantního a do situace nevhodného, Dalton nasazuje vážnou tvář a takovou tu nevyhnutelnost a bezradnost situace, ze které divák cítí vážnost a ne, že to bude nakonec všechno v pohodě. A to se mi věru pozdává. Glen ve zpracování výrazně přitvrdil a brutalita nezná mezí, dokonce se objevuje krev, což byl od Conneryho dílů prakticky zapomenutý artikl. Největší zklamání a kaz na filmu je pro mě scénáristicky přestřelený závěr. Tam už těch nesmyslů a přitažeností bylo příliš. Přesto však výborná bondovka a Timothy Dalton v kožené bundě je neskutečně cool. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zbrusu nový hrdina byla ta pravá volba do akčně laděných osmdesátých let a Dalton dal Bondovi po několika okatých minelách konečně opět solidní tvář drsného a nelítostného akčního hrdiny moderní doby. Dech života je celkově dosti markantní odklon od předešlých několika bondovek. Rozhodně je svojí koncepcí příběhu (změny lokací) velice exotický a nápaditý - viz scény z Afganistánu a Slovenska. Bohužel je však dějově dosti plochý. Od nudných záporáků počínaje, nevyrovnaností tempa konče. Akce solidní, tvrďák Dalton přímo vynikající, ale děj nezáživný. Nicméně i tak je tato bondovka dosti průkopnická a rozhodně si zaslouží uznání. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejně jako dnes už nemusím moc akční filmy z osmdesátých let (už jen ta móda a hudba...) tak mi úplně nesedl Dalton jako agent 007. Třeba Craig byl pro mně vyloženě šok, ale zvykl jsem si rychle. Dalton je stále jakýmsi cizorodým prvkem a já ho má zafixovaného jako schopného herce jiných filmů... Naštěstí však se tato bondovka s úctyhodným číslem 15 částečně odehrává na Slovensku. Honička Bonda s Ladami VB a vojenskou rolbou je dnes už legendární... Jo to bylo tenkrát. Dnes už jsme pro agenta Jejího Veličenstva - spojenci :-). * * * ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

S novým představitelem dostal agent 007 i nový, modernější háv (například Q může své hračky vyrábět v té nejlépe vybavené laboratoři, o které v minulých dílech jenom snil apod.). Nemůžu říct, že by se mi tenhle posun nelíbil, ale stará elegance prvních bondovek už tady prostě není. Místo ní nastupuje lepší technika, více akce a Bondova monogamie. Stále slušné 4*. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bond schopný rychlých pohybů i tehdy, kdy mu je vidět do obličeje? Oproti Mooreovi, jehož dubléři už ani nemuseli předstírat, že jde o jednoho člověka, protože by jim to nikdo nevěřil, jde o skvělou volbu. Dalton je úžasná změna a měl přijít na řadu zásadně dřív. Krom této castingové záležitosti ale zbytek Bondovky nestačí k úplnému štěstí. I pan režisér měl být odstřelen - také zásadně dřív. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Na falešném pasu, který James dostane od generála Koskova, je jméno Jerzy Bondov. (novoten)

Reklama

Reklama