Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo okolo tohto snímku bol taký ošiaľ. Klasická komédia, z ktorej sa dokonca vytrácajú prvky klasickej dobrej českej komédie a snaží sa hrať na americkú teenagerskú komédiu, čo ale zmiešaním českej mi to voláko nešlo. Pár milých a niekedy aj nečakane cool momentov, ale inak nič moc. 60%. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Opravdu jde o film určený pro teenagery a pouze pro pobavení, ale taky si nehraje na nic víc, což se cení, taky jsem se několikrát opravdu zasmála, což se cení ještě víc a narozdíl od třeba Prciček je film o něco méně oplzlý a některé náznaky jsou mnohdy vtipnější než v americkém bratříčkovi. Takže pokud jste (duševně) ve věku 10-cca 17, přidejte si 1-2 * a jdete si tohle pustit, jinak ruce pryč, tenhle film opravdu pro jinou věkovou skupinu není. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Ztráta panictví po česku aneb kterak se (ne)ztrapnit o vánočních prázdninách na horách a nakonec zasunout. Tohle je teenage komedie, která měla zajisté veliký potenciál a jsem přesvědčen, že ho z velké většiny dokázala využít. Jsou zde atraktivní scenérie, hromada sněhu, Silvestr na horách, zkrátka všechno to, co jsem nikdy na vlastní kůži nezažil a chtěl bych to někdy zažít. Do toho ucházející příběh, který není úplně špatný, ale ani nikterak neoslňuje. Ani po herecké stránce to není špatné, Vojta Kotek mi nevadí, ovšem Jirku Mádla nemám v lásce a zde mi zrovna dvakrát nesedl. Vše ale zachraňují Jiří Langmajer a především Pavla Tomicová, která zde prokázala komediální talent, a která podle mého názoru většinu herců zcela zastiňuje, což může být ale dáno i tím, že její role je napsána asi nejvtipněji a nejatraktivněji. Pokud se na to podívám po komediální stránce, tak pár vtipů se povedlo, takže i v tomto směru Snowboarďáci nijak vyloženě nezklamali. Celkově tedy tuto komedii vnímám jako průměrný film, který dokáže zabavit, aniž bych se u něj začal nudit, ale stačí se na tenhle film podívat jednou za čas. V mém případě uplynulo mezio prvním a druhým zhlédnutím zhruba nějakých šest let, což bylo tak akorát. Filmu uděluji tři hvězdy. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Karel Janák .. Konečně dobrá česká komedie, která skvěle pobaví nejen pubertální mládež, viz Vánoční scény.. Budete klukům fandit, jsou to sympaťáci a opravdu skvěle hrají a odpustíte režisérovy i nedodělaný scénář. A hádejte kam Vás to stejně jako mě bude lákat vyrazit na dovolenou? No na hory se snowboardem v ruce, balit holky a kluky či ženy a muže, jak je komu libo.. Co ve filmu opravdu nemá chybu je hudba. Doufám, že chystaná televizní minisérie zmíněné nedostatky smaže, vyplní některé prázdné dirky a vznikne český kult, který má zatím tak 69%, ale i prostor kam stoupat..:o) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádná česká komedie při který se zasměje snad každý(i když hlavně teenageři).Jsou zde skvělý hlášky,bezva herci,cool muzika a hlavně to má šmrnc.Karel Janákje prostě pro český film živou vodou a musíme s ním počítat.Prostě a jednoduše:jestli se chcete pořádně zasmát u českého (možná i světového) filmu tak jedině Snowboarďáci ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Když se hlavní hrdinové vracejí ze svahu na chatu, oznámí jim Ester Geislerová, že neteče voda. A zatímco oni myjí nádobí v dřezu v kuchyni, ona se o parto výš sprchuje. (Divočák)
  • Karel Smyczek, jehož Sněženky a machři (1982) nepochybně byly jedním z inspiračních zdrojů, a který režiséra Karla Janáka i vyučoval na FAMU, k filmu později řekl: "Vím, že hodně lidí má tendenci srovnávat Snowboarďáky se Sněženkama, ale my se s Karlem vždycky bavili o tom, že jsou to tak jiné filmy, že jediné, co mají společné jsou hory a věk hrdinů. Ve sněženkách pro nás nebylo ani tak dominantní samotné vyprávění, jako proud, který je pod ním skryt - motiv vzpoury proti moci, která končí vyloučením z kurzu. (...) Musím obdivovat, za jakých podmínek dokázal Karel Snowboarďáky natočit. A navíc mi pouštěl různé verze střihu - a pro pedagoga je úspěch studenta potěšením." (NIRO)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama