Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Opravdu jde o film určený pro teenagery a pouze pro pobavení, ale taky si nehraje na nic víc, což se cení, taky jsem se několikrát opravdu zasmála, což se cení ještě víc a narozdíl od třeba Prciček je film o něco méně oplzlý a některé náznaky jsou mnohdy vtipnější než v americkém bratříčkovi. Takže pokud jste (duševně) ve věku 10-cca 17, přidejte si 1-2 * a jdete si tohle pustit, jinak ruce pryč, tenhle film opravdu pro jinou věkovou skupinu není. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konecne videl Snowboarďáky a byl jsem docela mile prekvapenej. Janak totiz pochopil, ze se ve filmu nemusi jen mluvit, ale muze bejt i akcnejsi, forky muzou bejt krapet drsnejsi a i kdyz je film v podstate o nicem a nemuze se srovnavat s prcickama a podobnejma filmama, porad to muze bejt dobra sranda. Hlavni plus filmu je totiz jeho sviznost. Sice mi prislo, ze na zacatku je tu foru strasna spousta a postupne mnozstvi vtipu ubejvalo, ale nenudil jsem se. Nejzbytecnejsi tu jsou nakonec samotny jizdy na snowboardu, ktery nejsou ani vtipny, ani husty. Co se tyce hercu, tak Kotek s Madlem sou spravni looseri, ostatni herci jsou v pohode a holky jsou pekny. A bylo videt, ze ruzny hlasky rikaj s chuti. Slusna zabava. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nech si hovorí kto chce, čo chce, aj keď to nie je žiadne veľdielo, je to zábava a to prirodzená, zasmejeme sa od srdca a nemusíme sa neustále pokúšať stráviť nejaké vulgarity napríklad Bolka Polívku. Skvele zohraná dvojka Mádl - Kotek ma baví, rovnako tak Ester Geislerová, ktorá je zase úžasná bonzácka sestra a z troch krások na snowboarde zaujme hlavne Lucia Vondráčková, ktorá už tu strčila v pohode do zadného vrecka svoju tetu Helenu. Po Pelíškoch je toto druhá česká komédia ktorú si vždy rád pozriem na Vianoce. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

U českého filmu jsem se takhle nenasmál už pěknejch pár let. Skvělý dialogy, konečně přirozený, ale snadno citovatelný hlášky podávaný výbornejma (a znovu zdůrazňuji přirozenejma) hercema, k tomu supr gagy. Padlo pár záchvatů smíchu, za což má u mě trio Janák - Kotek - Mádl hodně kladnejch bodů. Navíc Janák narozdíl od svých ssoukmenovců pochopil, že aby se na film dalo koukat a aby vypadal trochu moderně, není od věci (a navíc to je dost jednoduchý a účinný postup) stříhat častěji než jednou za čtvrt minuty a přitom hustit do repráků slušnou hudbu. V záplavě tak vtipných míst dvakrát škoda hlušiny a nudnější vaty (většina pasáží na prknech, obzvlášť při výuce), občasné rozbředlosti a kurevsky-velké-nelogičnosti scénáře (např. dodávkou přejetá prkna). Ale bavil jsem se fajnově, zasmál, držel palce Jáchymovi, aby smočil a k tomu litoval těch několika nedostatků, které zabránily tomu, aby u nás vznikla komedie formátu Sexbomby od vedle. 67,4%. Jen tak dál, Kájo :-) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Panebože já jen žasnu jak někdo s tohohle toho filmu dva roky po jeho natočení může už dnes dělat kultovní komedii ! A blbnout tak hlavy nejen mladým. Jakoby nic lepšího před ní ani po ní už nebylo natočeno! To si myslíte že jsou vážně všichni v této zemi tak blbí ! Pro mě je například jestli se to takto a tímto termínem tady u nás vůbec dá označit kultovní dětská (puberťácká) komedie Sněženky a machři či Stav ztroskotání, kterým tato nesahá ani po kotníky. Děkuji vícekrát už nechci, tento paskvil přesněji snaha či zoufalý pokus o něco co už tady bylo jde naprosto skrz a mimo mě. Ani jindy sympatická a přirozená Barbora Seidlová nebo Veronika Freimanová, nezachrání tento film téměř od odpadu. Nejvíce nesympatičtí a neherečtí mi ale v celém tomto komerčním a rychlo-prodejném díle připadli ty kluci tedy ta druhá parta, těch hezounkých přiblbel na létajících prknech. To byla fakt síla se na ně koukat! O jednotlivých rolích, hereckých výkonech, střihu a hudbě se tady rozepisovat nebudu, to si myslím už za mě udělali jiní kteří hodnotili podobně tedy tak zhruba od 2* po odpad víc si to opravdu nezaslouží! Myslím že by to bylo fakt zbytečné. Ha, ha to jsem se zas jednou zasmál, až mě z toho bolí bránice! Ale je možné že bych to z dnešního pohledu dnešního puberťáka přeci jenom hodnotil jinak? Vždyť oni ani chudáci nic jiného kolikrát neznaj. A na dobu ve kterém vždy jednotlivý film vznikal se zásadně nekoukám a neobracím, (nekoukám se dopředu ani dozadu), hodnotím vždy z čista jasna a zásadně jen z dnešního nezaujatého pohledu. Slušný a vkusný film jde přeci natočit za každého režimu ne? ps: Pane Janák věnujte se radši kuličkám, teenagerovské komedie vám opravdu nejdou.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • V záběru, kdy se Marta (Ester Geislerová) snaží dostat ze sauny, má dveře zapřené násadou o klidu dveří. V dalším záběru je násada zapřená už jen o štítek zámku. (miz.)
  • Braňo Polák o získání role: „Roli ve Snowboarďácích jsem získal asi po pátém kole kamerových zkoušek. Tak dlouho jsem prudil režiséra (Karel Janák), že se nade mnou slitoval a tu roli mi dal.“ (SONY_)
  • Když Jiří Mádl háže polívku po protivné sestře (Ester Geislerová), tak sedící blondýna v povzdálí u stolu je ve skutečnosti převlečený Vojta Kotek s parukou. (zdeny99)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama